Kommentointioikeudesta jonkun bloginpitäjän blogiin

Minun mielestäni jokaisen bloggaajan pitää voida bannata halutessaan kuka hyvänsä kommentoija (parhaiten IP-osoitteen perusteella). Jos sama kommentoija kommentoi toisesta IP-osoitteesta, niin sitten sekin estoon napin painalluksella.

Tällainen estotoiminto pelasi hyvin mm. Uuden Suomen Puheenvuorossa. Siellä kommunistit ja ryssien /Cn nuolijat harrastivat tahallista häirintää ja resurssieni kuluttamista kirjoittamalla kommentteina ihan täyttä paskaa – valheita – minun blogiini. Minä vaan yksinkertaisesti painoin nappia, että tältä kommentoijalta en hyväksy kommentteja minun blogiini.

Se ei ole sananvapauden estämistä, vaan turhan häirinnän estämistä. Kyseinen anonyymi valehtelija voi valehdella puolestani ihan vapaasti muualla kuin minun blogissani. Minun blogini ovat olleet ja ovat puhtaasti asiablogeja, joissa minä todistan väitteeni pitkin suorin lainauksin luotettaviin lähteisiin antaen tarkat lähdeviitteet.

9 vastausta artikkeliin “Kommentointioikeudesta jonkun bloginpitäjän blogiin”

 1. Tuo on sallittua muttei aina ihan järki pohjalla .
  Itse kirjoitan usariin ja siellä voi sulkea toisen pois en tosin ole sulkenut sielläkään ketään .
  Jos valheen on joku media tuonut julki en nyt tarkoita iltapäivä lehtiä en seiskaa vaan esim vaikka aamulehti .
  Ei se oikeasti blogaajalta minkään asteen valhe ole vaan mediasta saatu puutteellinen tieto .
  Mutta kukin tehkööt kuten itse asian näkee . terv tepivaari

  1. Minä en tunne Uuden Suomen käytäntöä vähääkään. En kuitenkaan lähtisi levittelemään kenenkään IP-osoitteita ja se taitaa olla jopa laitonta. Miten lie US hoitaa sen niin, ettei siihen kukaan pääse käsiksi.

 2. Pentti ei usarissa tarvita ip os vaan kilkkaa sen nimen jota ei halua antavan kommenttia mihinkään sinun kirjoitukseen .
  Ja sulkee henkilön pois .
  En suosittele senkään käyttöä siinä on monia varjopuolia joita en tänne laita .
  En pidä sallittuna ip osoitteita käyttään kenenkään muun sillä liikkuu jo lain väärällä puolella . terv tepivaari

 3. IP-osoite on nettimaailmassa osoite josta esimerkiksi kommentoidaan kirjoituksia. Se näkyy automaattisesti esimerkiksi Uuden Suomen Puheenvuoron adminstraattorille – kommentti tuli siitä osoitteesta. Sitten vaan kyseinen osoite estoon ja sillä hyvä.

  Se voidaan tehdä automaattisesti, ilman että kyseistä IP-osoitetta kukaan ihminen näkee.

  Se on todella hyvä keino hillitä häiriköintiä.

  Kun minä moneen kertaan totean, etten halua tietyn tyypin kommentteja omaan blogiini ja se silti suoltaa kommentteja blogiini, niin kyseessä on häirintä.

  1. Pitäisi kai mielumminkin sanoa, että väärimielipiteidensä vuoksi, äärimielipiteitä siellä saa esittää ihan rauhassa, kunhan ne ovat ”oikeita”.

 4. Tuskinpa se oli Juhani ainoa asia josta banni tuli terv tepivaari

 5. Itse kirjoitan tällä hetkellä usarissa kalevassa pirkan blogissa ja vielä aamulehdessäkin mutta aamulehti varmaan loppuu lähiaikoina Mutta aina on mahdollista että asettaa kiellon joillekkin järkevänä en sitä tosin pidä .
  Mutta sallittua sekin . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *