Mellakka ei ole mielenosoitus

Uutisissa on kerrottu mielenosoittajien heitelleen Hampurissa poliiseja kivillä ja polttopulloilla. Poliiseja on loukkaantunut ja jouduttu viemään sairaalahoitoon. Autoja on poltettu.

Minun mielestäni mielenosoitusvapauteen ei kuulu oikeus hyökätä poliisien kimppuun, vaan silloin tarvittaisiin kovia toimenpiteitä, eikä pelkästään vesitykkejä ja pippurisumutetta.

Esimerkiksi tarkka-ampujat katoilla voisivat olla sopiva lääke. Kun henkilö heittää poliisia jollakin esineellä, niin saisi automaattisesti luodista. Olettaisin sen vähentävän mellakointia ja ryöstelyä, joka usein liittyy mellakointiin.

31 vastausta artikkeliin “Mellakka ei ole mielenosoitus”

 1. Mellakka ei todella ole mielenosoitus, mutta en nyt välttämättä ampumaan lähtisi.

 2. Voisihan tuo ampuminen jossain Pohjois-Koreassa tai afrikkalaisessa diktatuurissa toimiakkin mutta, että eurooppalaisessa valtiossa…???

 3. Nyt tilanne on sellainen että terroristit voivat rankaisematta aiheuttaa poliiseille vakavia vammoja. Sellainen peli ei mielestäni vetele.

  Kun ne terroristit jotka heittelevät poliiseja esimerkiksi polttopulloilla ovat naamioituneita, niin ne pääsevät rikoksestaan rangaistuksetta. Se on väärin.

 4. Kyllähän se nyt jo alkaa muistuttaa sotaa, kun poliisikin ”tykillä”. Kovilla ampumista minä kyllä pidän ylireagoimisena.

  Muuten voisi jo puhua kansannoususta, tai kapinasta, kun on tuhansista ihmisistä kysymys mellakassa.

 5. Se on lähinnä länsimainen höttöidealismi jonka ansiosta nämä henkilöt saavat mellakoida joutumatta edesvastuuseen. Vaikka olenkin vankka oikeusjärjestelmän kannattaja, mielestäni tappavaan väkivaltaan pitää voida puolustautua vähän vesipyssyä järeämmin keinoin, esim. etälamauttimella, ehkä jopa kumiluodeilla.

  Mielenosoituksen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

 6. Etälamautin soveltuu yhden henkilön rauhoittamiseen jossakin tilanteessa.

  Kun joukko terroristeja hyökkää poliisien kimppuun, niin luoti on sopiva lääke.

 7. Aseettoman ihmisen surmaaminen on aina tappo, voisi olla raskaampikin rikosnimike.
  Tappo ei ole edes viranomaiselle (poliisille) tässä tapauksessa hyväksyttävä.

 8. Hyökkäys pitää torjua tarpeellisia voimakeinoja käyttäen, eikä päästää tilannetta siihen, että poliiseja telotaan sairaalakuntoon.

  Luodin voisi pään sijaan kohdistaa tietysti myös vaikkapa polvilumpioon, niin hyökkääjä muistaa jonkin aikaa mitä tuli tehtyä.

  Kun ammutaan katolta eli ylhäältä, niin ei vaaranneta sivullisia.

 9. Jos nyt mennään operatiiviseen keskusteluun, kysymys on hyvä: mitkä ovat tehokkaita tapoja neutraloida satoja ihmisiä. Ei siihen edes käsiase riitä – ja jos taas summittain ryhtyy ampumaan, siinä menee aika monta lasta pesuveden mukana. Jos taas ampuu katolta yksittäisen, lähinnä aikaansaa jättipaniikin jossa jälleen kerran viattomia voi kuolla paljon. Paniikki on tappava ase.

  Ymmärtääkseni jossain päin on kokeiltu jotain äänipohjaisia ratkaisuja, jotka vievät henkilöltä kyvyn käyttää koordinoidusti lihaksistoaan. En ole paljon otsikkoa pidemmälle näistä lukenut. On helpompi pidättää sata ihmistä kun eivät voi tehdä vastarintaa.

  Kannattaa myös katsoa yhteiskunnan kantilta. Jos poliisi lähtisi tappamaan mellakoitsijoita, sympatiat kääntyisivät heti. Johan tämä on maailmalla nähty.

 10. Eri kommentissa käsittelen seurauspuolta.

  Ennemmin tai myöhemmin mellakka laantuu ja on tilinteon aika. Mikä on oikea rangaistus? Vankilaan voi aina heittää, mutta mitä se auttaa? Idiootteja on aina lisää ja vankila-aika on hiton kallista.

  Olen itse pakkotyön kannalla tässä. Henkilön terveydentila huomioiden sopiva, onko se sitten kuukauden vai viiden vuoden työrupeama, jonka suorittaminen on edellytys sosiaaliturvan saamiselle.

 11. En pidä paniikkia todennäköisenä jos tarkka-ampuja ampuu katolta äänenvaimentajalla varustetulla aseella. Polttopullon heittänyt tyyppi vaan kuukahtaa ja sillä sikari. Tuskin heittää enää polttopulloa poliiseja kohti vaikka olisi osuma vain jalkaan.

 12. Minäkin suosisin rangaistuksena pakkotyötä. Ongelmana on kuitenkin saada mellakoijia tuomittavaksi. Heitä on paljon ja naamioituneita. Milläs todistat kuka porukasta heitti polttopullon.

  On tosin kehitetty ”luoteja” jotka ovat värikapseleita. Merkataan värillä, mutta kun tyyppi häipyy paikalta, niin ei se väriläikkä juuri auta.

  Poliisit taas olisivat hengenvaarassa mennessään ottamaan kiinni polttopullojen heittäjiä.

  1. Väriläiskän sijaan voi käyttää muutakin. Kemia tarjoaa aika hyviä keinoja saada henkilöön kiinni tunniste, joka ei viikossa häviä ja joka voidaan yksinkertaisin laittein varmistaa.

   Tärkeintä on varmistaa että henkilöt eivät voi poistua paikalta. Kiristetään rinki ympäriltä.

 13. Erittäin tärkeää on säätää rikoslaissa naamioituminen raskaaksi rikokseksi. Silloin rikollinen saadaan kiinni valvontakameroiden avulla, tai jo ennen mellakkaa sen naamioitumisen perusteella.

 14. Kyllähän jossain jopa käytetään isoja ilmaan ammuttavia raskaita verkkoja. Niillä saadaan kymmeniä ihmisiä samaan läjään kiristettynä. Eikä niistä karata, kun ovat kestävästä köydestä tehtyjä. Niitä kun ammutaan useampia peräkkäin saadaan satoja ”kaloja”, jota toiset roskakaloiksikin nimittävät.

  Näin saadaan kaikki tuomiolle, jossa tuomarit heidät vapauttavat.

 15. Pentti: ”Näin saadaan kaikki tuomiolle, jossa tuomarit heidät vapauttavat.”

  Niin vapauttavat kun naamioituneista ei voi todistaa kuka heitti polttopullon.

  Ne polttopullojen heittelijät ovat rikollisia – ihmettelen kauhiasti miksi niitä ei voisi ampua. Polttopullolla voi aikaansaada kuolemaanjohtavat erittäin kivuliaat vammat.

 16. Uutissa jokin aika sitten mainittiin, että 150 poliisia on loukkaantunut mellakoissa.
  Ei järjen häivää, eikä tällä tavalla mitään asioita edistetä, se on aivan selvä asia.

 17. Vasemmistolaista roskajoukkoa, joka kiertää mellakoimassa siellä sun täällä. Tarkoitus on nimenomaan mellakoida eikä osoittaa mieltä.

  Oikeilla mielenosoittajilla on banderollit, kyltit ja megafonit. Näillä kiviä, polttopulloja, rautaputkia, jne.

  1. Auta armias jos niinsanottu äärioikeisto olisi järjestänyt samanlaisen mellakan kun nuot vasemmiston anarkistit Saksassa tekivät, siitä olisi noussut jumalaton kohu… nyt kun nuo vasemmisto radikaalit vai mitä roskajoukkoja ne on sen tekivät , niin ei se paljoa hetkauta, mutta jos ajatellaan että joukko uusnatseja olisi ruvennut samanlailla rettelöimään ja vielä Saksassa niin voi kauhea sitä hysteriaa mikä siitä olisi tiedotusvälineissä seurannut … ja tuomiot olisi olleet niille rettelöitsijöille aivan toista luokkaa kuin näille suvakeille ja mitä ne sitten lienevätkään… jotain entisiä stalinisteja ja muita rikollisia…

 18. ”Tarkoitus on nimenomaan mellakoida eikä osoittaa mieltä.”
  Tästä ollaan kyllä aivan samaa mieltä.

 19. Tämä meidän demokraattinen ihanneyhteiskuntamme häviää niille barbaareille ellei ryhdistäydy ja pistä barbaarit kuriin.

  Rauhallisia oikeita mielenosoittajia banderolleineen ei tietenkään saa ampua. He ovatkin noudattaneet määräyksiä ja esimerkiksi Suomen määräysten mukaan ilmoittaneet mielenosoituksesta poliisille vähintään kuusi tuntia ennen mielenosoitusta. Mieltä pitää saada osoittaa rauhanomaisesti – mutta mellakoitsijat pitää pistää kuriin.

 20. Suomalainen vasuri kiukuttelee poliisin väkivallasta – kuinka yllättävää…

 21. Eikös Suomen laissa olekin naamioituminen mielenosoituksissa kielletty.

  Sama pitäisi tehdä oikeuskäsittelyssä milloin minkäkin lehden, tai huppuun piiloutumiselle. Julkisuus olisi yksi tehokas osa tuomiota.

 22. Naamioitumiskiellon pitäisi olla yleinen aina ja kaikkialla. Sitten tallentavia valvontakameroita kylvettynä kaikkialle.

  Helpottaisi oleellisesti rikosten selvittämistä ja syyllisten tuomiolle saamista.

 23. Niin Harri, äärivasemmisto riehuu rikollisesti Saksassa, mutta YLE ei tietenkään sano että kyseessä on vasemmisto. Semmoinen porukka verottaa meitä rehellisiä veronmaksajia.

 24. ”YLE ei tietenkään sano että kyseessä on vasemmisto.”

  Kyllä mainitsi, ihan omin korvin kuulin radiosta, viimeksi tänään.

 25. Pentti, mistä ohjelmasta kuulit YLEn sanoneen että Hampurissa mellakoi vasemmisto.

  Itse olen kuunnellut melkoisen monet uutiset YLEltä kyseisestä asiasta eikä sellaista mainintaa ole ollut kertaakaan.

 26. Kumiluoti on joskus paikallaan, mutta parempi olisi käyttää noita karhujen karkoitukseen tarkoitettuja haulikolla ammuttavia ”hernepusseja”.
  Tekee pirun kipeää ja ison kipeän mustelman ja tekee liikkumisesta muutamaksi päiväksi vaikeaa.
  Lisäksi on helppo tunnistaa jälkeenpäin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *