Pyramiidista Bitcoiniin

Jokin aika sitten meillä oli kotimainen huijauspyramiidi, se perustui hyväuskoisten älyttömiin toiveisiin. Hän joka alunalkaen sijoitti huipulle saattoi jotakin voittaa alakerrosten kustannuksella.

Nyt on levinnyt markkinoille virtuaali-, eli kryptovaluutta Bitcoin, joka perustuu, ei oikeastaan mihinkään. Se on hyväuskoisten toiveidentynnyri, vailla mitään todellisuutta.

Alkuvuodesta sen arvo oli alle kymmenentuhannen dollarin. Nyt se on ihan huipussaan, eli yli yhdeksäntoistatuhatta,(19 000). Siis ihan älytöntä..

Viimeksi sitä kaupattiin minulle sähköpostiviestillä 14 000 dollarin hintaan ja aikaa oli maininnalla 24  tuntia viimeinen tilaisuus ostaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että maailmaa rakennetaan tyhjän päälle pelkillä oletuksilla. Kyllähän se Bitcoinkin tuottaa, jos aikanaan on ostanut halvalla ja nyt ymmärtää myydä, mutta ymmärtääkö. Kaikkien ennusteiden mukaan, jossakin vaiheessa se tulee taatusti romahtamaan.

Ennen huijattiin hevoskaupoilla, mutta silloin sai jotain kongreettista vaihdossa.

 

 

3 vastausta artikkeliin “Pyramiidista Bitcoiniin”

  1. Juupa juu – hyväuskoisilla rahastetaan.
    Olisi pitänyt ostaa niitä alkuaikoina halvalla ja myydä nyt järjettömien prosenttien voitolla.

  2. En sattunut kuulemaan, mutta kehuahan voi kuka haluaa. Bitcoinin taru on silti vähintäänkin kummallinen, se horjuu ja heiluu yhtä pahasti, kuin pohjoiskorealainen raketti.

    Bitcoinin kurssi oli joulukuun alusa vuosi sitten reilut 750 dollaria, kun nyt tämän kuun alussa se oli jo 11 000 dollaria. Tässä muutaman päivän aikana se loikkasi jo 19 000;n hiukan on nyt kylläkin taantunut.

    Kuka uskoo mokomaan kauppavälineeseen, kun esimerkiksi muutama päivä sitten karkeasti verraten olisi saanut parilla dollarilla kaupasta auton, jonkinlaisen. En ole ennustaja, vielä vähemmän asiantuntija, mutta luulen kohta ”katkeavan kamelinkaulan”. Kyllä ne miljardööritkin järjestelevät miljooniansa ja nyt varmaan on sen hetki ja köyhät hyväuskoiset kynitty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *