Venäjä aloitti kybersodan?

Paljonhan siitä on viimepäivinä puhuttu. Naapurit ovat jo valitelleet häiriöitä tv- ohjelmissa.

Nyt pimeni meillä täysin kaikki Ylen kanavat ja Mtv kolmen, sekä Nelosen pääkanavat. Siitä ylöspäin kaikki niiden ”silppukanavat” näkyvät, koska ne ovat eri kanavanipussa. Myöskin radio- ohjelmissa on ollut häiriöitä.

Nyt kai on syy ilmasto- olosuhteissa olevat häiriöt ja väitetään, että on liian hyvät kelit ja siitä syystä venäläiset pääsevät häiritsemään Suomen lähetyksiä antennitalouksissa.

Siis liian hyväkään ei ole koskaan hyvä, pitäsi olla sopivan hyvä. Mukavahan se on maksaa pimeästä ruudusta vielä verokin.

9 vastausta artikkeliin “Venäjä aloitti kybersodan?”

 1. Ei kai kukaan ole esittänyt, että kyseessä olisi Venäjän häirintä.
  Se toki on todettu, että ilmasto-olosuhteet ovat poikkeuksellisia ja sen vuoksi signaalit kulkevat poikkeavasti.
  Käsittääkseni nyt erilaiset tavallisuudesta poikkeavat yhteydet ovat radioamatööreille riemun aihe, mutta olkoot nyt iloisia tällä kertaa.

 2. Väittävät meille hyväuskoisille, että ennen kuin ULA erilaisine modulaatioineen tuli käyttöön, niin lauantain toivottuja pystyi Lahdessa kuuntelemaan hellan levystä.

 3. Onhan sitä aina väitetty, että venäläiset lähettävät yhtä sun toista propagandaa ja häirintää. Nyt on ainakin sopivat ”kelit” tehdä sitäkin. No, ainakin nuo mainitsemani kanavat ovat edelleen pimeitä, eivätkä reagoi mitenkään säätökapulan käskyihin.

 4. Radiokeli on eri asia kuin häirintä. Aiheesta löytyy varsin mielenkiintoisia kuvauksia erinäisistä sotahistoriallisista teoksista.

 5. Sehän on ihan tahdosta kiinni, kuinka kukin haluaa ymmärtää. Onhan niitä ”aavelähettimiä” ollut kymmeniä vuosia, joiden paikkaa ja tarkoitusta ei kukaan tiedä. Hyvällä ”kelillä” ne vaan kulkeutuvat pidemmälle ja kenties tuppaavat meidänkin vastaanottimia sekoittamaan.

  Harmi, jos jalatkin ovat olleet väärässä päässä kroppaa kiinni.

 6. Se on vähän niin kun oli 80-90 lukujen taitteessa tuo 450-toimintataajuus. Itä-rajan pinnassa saattoi puheluusi sekaantua venäläinen maatuska.
  Niihin aikoihin kun tuota rekikoirayritystä pyörittelin, vaimo soitti minulle ja nainen vastasi venäjää puhuen. Useamman kerran soitti kunnes hoksasi soittaa Kuhmon Lentiiraan kolleegalleni ja kyseli minua, selvisi sitten, että olin seltä saanut ”heittokeikan” ja autoni oli juurikin kaverini pihassa ja sai selvityksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *