Hollanti tuomittiin Srebrenican joukkomurhista

 

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/t-rke-ennakkop-t-s-yk-n-l-per-t-rauhanturvaajat-vastuussa

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 2. heinäkuu 2017

https://yle.fi/uutiset/3-9691828

” Hollanti tuomittiin Srebrenican joukkomurhista

Hollantilaisen valitustuomioistuimen päätös on harvinainen, koska lähes poikkeuksetta YK:n rauhanturvatehtävät ovat nauttineet syytesuojaa kansallisissa tuomioistuimissa.

 

 

Kirjoittanut Spammiro Botti (6. syyskuu 2013, 21:00)

Päätös on vasta kansallisesta tuomioistuimesta, mutta YK ei varmasti lähde sitä kumoamaan, vaan tekee saman päätöksen, jos se viedään YK:on. Tässä ei ole olennaista se, keiden osapuolten välillä tämä tapahtui, sillä sitä on tapahtunut joka puolella: Ruandassa, Bosniassa, Libanonissa jne. YK:n rauhanturvajoukkoja on myös syytetty aseidenkäytöstä, takaisinampumisesta, mm.Israel on syyttänyt suomalaisia. Olennaista on,että rauhanturvajoukot ovat velvollisia puolustamaan siviilejä aseellisesti.Se on otettava rauhanturvajoukkoja valittaessa ja varustettaessa.

Oikeus: Hollanti vastuussa kolmen kuolemasta Srebrenicassa

Jatkossa valtiot saattavat olla haluttomia osallistumaan sotilaallisiin rauhanturvaoperaatioihin, koska joukot voidaan haastaa oikeuteen asioiden mentyä pieleen.

Hollannin korkein oikeus on todennut, että Hollannin valtio on vastuussa kolmen Bosnian muslimin kuolemasta Srebrenican verilöylyn yhteydessä. Kolme miestä oli määrätty lähtemään YK:n alueelta vuonna 1995.

Korkein oikeus piti näin voimassa alemman tuomioistuimen ratkaisun vuodelta 2011.

Päätöksellä uskotaan olevan vaikutuksia YK:n tuleviin rauhanturvaoperaatioihin: valtiot voivat olla haluttomia osallistumaan sotilaallisiin tehtäviin, jos joukkoja vastaan on mahdollista nostaa syytteitä.

Vuonna 1995 hollantilaiset rauhanturvaajat johtivat valvontaa YK:n turva-alueella, kun serbijoukot hyökkäsivät Srebrenicaan tappaen 8 000 muslimimiestä ja -poikaa Bosnian sodassa. Kansanmurha on Euroopan suurin sitten toisen maailmansodan. ”

On huomattava, että rauhanturvajoukkoja ei kuitenkaan syytetä JOUKKOMURHAN torjumatta jättämisestä, vaan konkreettisten kansalista suojelematta jättämisestä ilmeisessä uhkatilanteessa.

Kokonaan toinen juttu on, että mitään KANSANMURHAA  (genocide) Srebrenicassa  YK:n sotarikoserikoistuomio- istuimen mukaan EI OLE TAPAHTUNUT, vaan joukkomurha (massadre, jyrkästi eri asia), joka mittasuhteista lienee myös suunnattomasti liioiteltu.

” Judge Rosalyn Higgins, President of the International Court of Justice: “ This is important to understand because in this case we were confronted with substantial evidence of events in Bosnia and Herzegovina that may amount to war crimes or crimes against humanity – but we had no jurisdiction to make findings in that regard.

We have been concerned only with genocide – and, I may add, genocide in the legal sense of that term, not in the broad use of that term that is sometimes made. “

Erittäin aiheellinen tarkennus KANSANMURHAOIKEUDEN PUHEENJOHTAJALTA, että LEHDISTÖ (JA MM: WIKI) KÄYTTÄÄ TERMIÄ “KANSANMURHA” (GENOCIDE) TÄYSIN ERI MERKITYKSESSÄ KUIN SEN LAKIMERKITYS! ”

Tuosta on saatanan monta kertaa YLE:lle huomautettu, ja AINA VAAN SAMA ”MAAILMANTUOMIOISTUIMEKSI ASETTUMINEN” JATKUU!

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/srebrenican-joukkomurhaa-

vahvasti-liioiteltu

Srebrenican joukkomurhaa vahvasti liioiteltu?

Näin kirjoittaa Balkain asioihin perehtynyt Ari Rusila blogissaan ja Uuden Suomen Puheenvuorossa:

Kysymyksiä (i.a.):

Tässä muutamia aiheellisia kysymyksiä:

  1. Miksi Srebrenican tragedian yhteydessä yhä puhutaan 8,000 teloitetusta yksilöstä kun ainoa kova todiste Haagin tribunaalin käsissä on 442 teloitetun ihmisen jäännökset? Omaa kertomustaan oikeudenkäynnistä toiseen muuttanut, syyttäjän kanssa sopimuksen tehnyt tähtitodistajakin (koska muita silminnäkijöitä ei ole löytynyt) puhui Branjevon farmilla tapahtuneiden teloitusten yhteydessä 1,200 teloitetusta, 115 löydettiin.
  2. Alueen haudoista on löydetty vajaa 4,000 tapausta joista noin 1,500 oli vain ruumiin osasia ja samasta määrästä kuolinsyytä ei voitu selvittää. Kun loppujen osalta DNAankaan avulla kuolinaikaa ja kuolintapaa ei juuri ole voitu määritellä esim sen suhteen ovatko ne tapahtuneet taisteluissa, luonnollisista syistä, teloituksissa tai jopa aiemmin – miksi vain teloituslukua ja sitäkin suurenneltuna käyetään kansanmurhan todisteena. ”

YK:han ei ole todennut Srebrenicassa kansanmurhaa, vaan joukkomurhan, ja lisäksi se ei ole katsonut silloista Jugoslavian liittovaltiota (Serbia, Montenegro, Kosovo) syypääksi tuohon joukkomurhaan.

Kuitenkin joukkomurhiakin on monenlaisia. Tällä joukkomurhalla on erityistesi propagoitu ns. ”paholaismiesteoriaa”. On muodostettu myös nimilistoja, mutta sittemmin on ilmennyt että osa ”joukkomurhatuista” on mm. ”äänestänyt” Bosnian Muslimitasavallan vaaleissa. Tähänhän on kaksikin mahdollista selitystä, joten pistin varmuuden vuoksi noihin molempiin ”muuttujiin” lainausmerkit ympärille…

Keskustelua:

Nix 1-8 kommentoi_ 13. maaliskuu 2013 18:18

Kun alkoivat kaivelemaan, nousikin maasta niiden tuhansien serbien ruumiita joita ulkomaalaiset jihadilaiset olivat haudanneet joukkohautoihin. Ja sitten kun kaivettiin toisen maailman sodan aikaisia joukkohautoja, niistäkin löytyi muslimien, kroattien ja saksalaisten murhaamia serbejä. Serbejä murhattiin saksalaismiehityksen aikana arviolta noin 700.000 ja useat näistä päätyivät joukkohautoihin. Myös Srebrenicassa on tapahtunut useita etnisisä puhdistuksia viimeisten sadan vuoden aikana – ja aina uhreina ovat olleet serbit.

Myös ns. Bosnian sodan aikana 1990-luvulla tuhansia serbejä oli ”kadonnut” Srebrenican alueelta. Kokonaisia kyliä kerrallaan. Juuri ennen kuin serbijoukot siirtyivät Srerenicaan, he olivat löytäneet kylällisen eli 129 naista, lasta ja vanhusta murhattuina Srerenican lähellä sijaitsevasta serbikylästä.

Nix 1-8 kommentoi_ 13. maaliskuu 2013 23:47

Kapan ihmettely on aivan paikallaan. UCK myi sadoilta vangiksi ottamiltaan serbeiltä sisäelimiä, ennen heidän tappamistaan, juutalaisten johtamalle kansainväliselle elinkauppamafialle. Läntisessä maailmassa tämä kauppa on juutalaisten käsissä ja siksi ainoat langetetut tuomiot on annettu juutalaisille (New Yorkissa). Myös Israel on harrastanut ”organ harvesting” nimellä googlesta löytyvää bisnestä. Tämä merkitsee sitä, että jos Tel Avivin sairaalaan tuodaan akuutti uutta munuaista tarvitseva juutalaispotilas, hänelle haetaan uusi munuainen joko joltain varastossa (pidätettynä) olevalta 15.000 palestiinalaiselta tai sitten miehitettyjen alueiden palestiinalaisilta vaikka keskeltä yötä. Israel+juutalaismafia johtavat tätä bisnestä kansainvälisesti ja ovat käyneet kauppaa UCK:n lisäksi Kiinalta poliittisten vankien sydämistä, maksoista, munuaisista, silmistä ja muista elimistä. Vangit tapetaan, kun elimet on luovutettu.

Kosovossa tapahtui serbien, romanien ja muiden vähemmistöjen etninen puhdistus, murhaaminen, varastaminen, omaisuuksien ja maiden haltuunotto.

http://en.wikipedia.org/wiki/Organ_theft_in_Kosovo

http://www.dafoh.org/

http://www.whale.to/c/organ_harvesting.html

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Hollanti tuomittiin Srebrenican joukkomurhista”

  1. On tavallaan surullista ja tavallaan inhimillistä että sana ”kansanmurha” on niin subjektiivinen.

    Historia on rankka lyömäase.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *