Tutkija ennustaa sähköisiä presidentinvaaliväittelyitä

Pekka Virkki

4 tuntia ja 1 minuutti sitten (päivitetty 1 tunti ja 47 minuuttia sitten)

Dosentin mukaan SDP:n Tuula Haataisen kannattaisi profiloitua selkeäsanaisena ehdokkaana välittämättä muiden mielipiteistä.

LKS 20170822 Perussuomalaisten presidenttiehdokas, 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen toritapahtumassa Hyvinkäällä tiistaina 22. elokuuta 2017. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Politiikan tutkija Mari K. Niemi muistuttaa blogissaan Suomen Kuvalehden sivustolla, että uskallus ja halu puhutella suoraan omia ydinkannattajia muiden vastareaktioista välittämättä – jopa konfliktia hakien – on tuonut perussuomalaisille menestystä, joka on usein ollut ulkopuolisille yllätys.

– Olisiko tässä myös melkoiselta takamatkalta vaaliin lähtevän Tuula Haataisen mahdollisuus?

Sähköisimpiä väittelyitä Niemi ennustaa Laura Huhtasaaren ja SDP:n ehdokkaaksi lauantaina valitun Haataisen välille.

– Voimakkaasti mielipiteitä jakava Huhtasaari on toimittajien herkeämättömässä seurannassa. Huhtasaaren mediaimu ja näiden naisten ajatusmaailman perustavat erot ovat Haataisen paras mahdollisuus saada omat värinsä esiin ja nousta näiden vaalien ilmiöksi, tutkija arvioi.

– Turvapaikanhakijoiden ja vähemmistöjen asiaa ajava, rasismia ja vihapuhetta suorasanaisesti vastustava feministinainen tulee saamaan osakseen aggressiivista vastakampanjointia. Sen kanssa elämistä auttaa, jos hänet ehdokkaakseen valinneet tositilanteessa ovat ehdokkaansa tukena julkisesti ja yksityisesti. ”

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/SDP:n_pres-69640