Totuus on kaikkien sotien ensimmäinen uhri

Maailmassa käydään nyt sotia kaikkialla. Jotkut puhuvat jo siitä, että kyseessä olisi kolmas maailmansota ilman varsinaisia sodanjulistuksia. Sodat ovat muuttuneet paljon siitä, kun viimeksi oli maailmansota se toinen. Nyt käydään sotia bittiavaruudessa ns. kybersotia, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat internetliikenteen häirintää ja vakoilua. Varsinkin suurvalloilla on jo isot hakkeriarmeijat, jotka kätännössä käyvät sotaa toisia suurvaltoja vastaan. Joskus pienemmätkin valtiot saavat osansa kyberhyökkäyksistä.

Mutta ei riitä, että sotia käydään parhaillaankin valtioiden välillä, sotia käydään myös valtioiden sisällä. Esim. Suomessa on kansa kovaa vauhtia jakautumassa kahtia, jossa soditaan siitä missä on Suomen paikka tulevassa maailmassa. Olemmeko federalisteja vai kansallismielisiä.

Kuten alussa jo todettiin, niin kaikissa sodissa totuus on ensimmäinen uhri. Siksi ilma alkaa olla sakeana toinen toistaan härskimpiä valheita ja tarkoituksellista vastapuolen argumentoinnin väärinymmärtämistä.

Silläkin uhalla, että totuudenpuhuja ei saa yösijaa on totuus niin arvokasta, että sitä kannattaa jahdata.

Jos maailmaa rakennetaa valheiden varaan, niin siinä piilee maailman tuhon siemen.

Maailman pienehkö, mutta rikas vähemmistö on rakentamassa maailmaan uutta järjestystä. Siinä maailmassa taloudellinen ja sotilaallinen valta on rikkaan vähemmistön käsissä. Demokratia on poljettu maahan liian hitaana päätöksentekojärjestelmänä. Rikas vähemmistö haluaa rikastua lisää ja nopeasti.

Valheilla ja puolitotuuksilla sekä aivopesulla, jota jo nyt paljon harrastetaan johdetaan kansoja. Aivopesu on sitä, että samaa asiaa toistetaan tarpeeksi monta kertaa, jolloin se useimmiten valhe muuttuu totuudeksi. Kaupallinen mainonta on hyvä esimerkki.

Nyt olisi korkea aika ryhtyä vastustamaan tätä valheiden kyllästämää elämäämme siten, että aluksi kieltäytyy ottamasta vastaan valhepropagandaa. Käytännön esimerkki viimemainitusta on se, että lopettaa kuuntelemasta ja katselemasta Ylen uutis -ja ajankohtaisohjelmia.

 

2 vastausta artikkeliin “Totuus on kaikkien sotien ensimmäinen uhri”

 1. Vale toistettuna muuttuu todeksi sillä enemmistö ei jaksa otttaa selvää lukee vain valeuutisotsikoita.
  Vanhemmat toruivat lapsiaan muinoin jos valehteli.

  1. Mainokset ovat esimerkki toistamisen voimasta.
   Vanhemmat tosiaan toruivat valheesta kiinni jääneitä lapsia ennen, jopa naapurin lapsia. No kai ne nytkin toruvat mutta tuskin uskalletaan tai viitsitään torua naapurin kakaroita.

   Väinölle pitää antaa kehuja, aktiivisuudessaan tämän nuoruuttaan vielä hieman uinuvan blogin kantavia voimia hän on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *