Sauli Niinistö ei ole minulle paras ehdokas

Presidenttimme on mielestäni tehnyt ihan asiallista työtä, eikä häntä voi mitenkään surkeaksi moittia. Kotipuolueen ehdokkaana hänen pitäisi olla minulle selvä valinta mutta mitä enemmän pohdin, sitä enemmän totean että juuri minulle hän ei ole paras vaihtoehto. Ehkä se on hyväkin juttu että presidenttiä etsii yksilön kantilta eikä puoluekirjalla.

Näitä valintoja en tekisi

Tiivistän kolmeen plus yhteen asiaan ne ongelmat mitkä henkilökohtaisesti koen Sauli Niinistössä.

Ensinnäkin, hän markkinoi itseään lemmikkieläimen kautta. Lemmikkibisnes on hyvin ikävää, jopa sairasta toimintaa eikä se ole useinkaan eläimelle hyväksi. Lukuisten eläinlääkärien sanoja kuulleena alan ymmärtämään yhä paremmin että tämä ei ole sen paremmin humaania kuin ekologistakaan. En halua tukea tällaisia arvoja.

Toisekseen, hän ei mielestäni arvosta järjestötyötä politiikan ulkopuolella. Jo kautensa alkuvaiheilla hän nosti viisaasti esille sen, että ihmisten on autettava toisiaan. Hän puhui hyvää myös järjestöistä ja vapaaehtoistyöstä – mutta lopulta hyväksyi projektiinsa vain poliittiset järjestöt ja sellaiset jotka maksavat isoja palkkoja. Vapaaehtoistyö ja poliittisesti sitoutumaton ihmisten auttaminen eivät saa häneltä hyväksyntää. Tämä sattuu minua henkilökohtaisesti.

Kolmannekseen, hän on urheiluaktiivi. Urheilu on tietenkin aivan sallittua kaupallista viihdettä, mutta en kannata tällaisen bisneksen pyörittämistä julkisin rahoin. Tässä olen eri mieltä presidenttimme kanssa. Urheilu on kansanterveydelle ja -taloudelle haitallista. Haluaisin presidentin joka saisi kansamme liikkumaan, en semmoista joka saa kansamme sohvalle.

Bonuksena totean vielä olevani tyytymätön Niinistön kampanjan käytäntöön hoitaa kaikkea viestiliikennettä Hollannin ja USA:n kautta. Eikö hänellä ole edes tämän verran uskoa kotimaiseen tietoyhteiskuntaan? Uskon tosin että tämä on kampanjaväen valinta eikä presidentiltä ole edes kysytty.

Etsintä jatkukoon

En ole valinnut ketä äänestän. Lähipiirini kyllä osaa arvata mihin suuntaan vaaka kallistuu, mutta viimeistä sinettiä asialle ei ole. Jatkan siis opiskelua ja katson olisiko tarjolla ehdokas joka ei ihan näin monelta kohdin osu omia mietteitäni vastaan. Voi olla että vaadin liikoja, mutta omapa on utopiani.

Kyllähän se Sauli varmasti valitaan enkä minä siitä murheelliseksi tule, johan häntä aiemmin äänestinkin. Ihmisenä hän on ihan ok, ei vain minulle paras optio. Hätää ei Suomessa ole sillä demokratiaa saa esim. käyttää.

27 vastausta artikkeliin “Sauli Niinistö ei ole minulle paras ehdokas”

 1. Suomessa on toimiva demokratia. Tietoa saa vapaasti eri asioista. Ehdokkaaksi pääsee melko helposti. On julkaisuvapaus, kokoontumisvapaus, jne.

  On jopa oikeus valita ihan itse ketä äänestää. 🙂

  Vaalit ovat rehellisiä, eli äänestäjien tahto toteutuu. Se on vieläkin melkoisen harvinaista tällä Maapallukallamme. Olkaamme ylpeitä siitä.

 2. Ensimmäistä kertaa aion äänestää naista. Ja se ei ole vasemmistopuolueista.

   1. Essayah?

    Mielestäni Essayahin, Väyrysen ja Huhtasaaren pitäisi solmia vaaliliitto, jos se on mahdollista.
    Hyvässä vaaliliitossa olisi Väyrynen tullut valituksi ajat sitten. Onko esteenä tyhmyys, pikkupolitikointi vaiko laki?

 3. Tyypillinen oikeiston edustaja – osaa toki seurustella itään ja länteen. Onhan meillä hyviä ehdokkaita kepua kaksi ja sosd yksi toki Urpilainen vauhdittaa Niinistöä. Vihreätä en arvosta alkuunkaan enkä vasuria saati perusräväkkää.

 4. Äänestäminen on aina vapaasti tehtävissä ja ehdokkaan saa suomessa itse valita .terv tepiaari

 5. Juu, äänestämättä jättäneellä ei sitten ole valitusoikeutta valitun tekemisistä.
  Nykyisistä ehdokkaista niin kepun kuin demujen ehdokas on kevyttä sarjaa monessa suhteessa. Kumpaakaan en pressaksi halua, mutta ei onneksi mole pelkoakaan.
  Vasuri Kyllönen on pihalla aika monessa asiassa ja selkeästi taitamaton pressan tehtävään.
  Torvalds on aika asiallinen, mutta RKP. Pressan tehtävään myös
  liian kokematon.
  Haavisto – juupa juu…
  Huhtamäki – välillä mukavan räväköitä kommentteja, mutta muuten ei toistaiseksi ainakaan kokemusta ja taitoa eli ei pressa-ainesta.
  Ja sitten Pate I ja ensimmäinen.
  Kokemusta on ja vaativistakin tehtävistä. Ahkera vieteriukko, joka aina pomppaa esille ja tulee aiheuttamaan kiusaa useimmille Niinistön haastajista ja erityisesti vie ääniä Vanhaselta. Ei pääse pressaksi, mutta jo yrittämisestä soisi palkinnoksi pääsyn toiselle kierrokselle, jos sellainen tulee.

 6. Jos ei löydä mielestään parasta ehdokasta, niin sitten pitäisi minun mielestäni valita vähiten huono ehdokas.

  Demokratia ja vapaat vaalit ovat harvinaista herkkua – nauttikaamme niistä. Itse en ole muistaakseni koskaan jättänyt äänestämättä – en valtiollisissa vaaleissa, enkä kunnallisvaaleissa.

 7. Lemmikkikoira bisneksessä ja varsinkin jalostustoiminnassa on paljon pimeää ja jos se on Sauli ken juuri tuollaisen pilalle jalostetun koiraradun edustajan on lemmikikseen ottanut niin siitä pikku miinus hänelle tai oikeastaan aika iso koska ihmiset tuppaavat matkimaan suosikkejaan. Jos Sauli ei esimerkillään edusta kansanliikuntaa niin tottakai sellaisest ei kehuja heru.
  No itselleni on äänestäminen presidentinvaaleissa nyt harvinaisen helppoa. Sen kummemmin nyt perustelematta Sauli on sopiva ja kilpakumppaneihinsa verrattuna ylivoimainen että helppo on äänensä antaa.
  Äänestämättömyyttä en ymmärrä jos ei ole selvää suosikkia niin tosi krantuille tai yksisilmäisen periaatteellisille ehdotan vähiten huonon äänestämistä.

  1. ”Jos Sauli ei esimerkillään edusta kansanliikuntaa niin tottakai sellaisest ei kehuja heru.”

   Tietääkseni Sauli ja Jenni ovat tehneet esimerkiksi pyöräretkiä yhdessä. Se on mielestäni erinomainen liikuntamuoto – itse pyöräilen noin 37 vuotta vanhalla Helkama Vaeltajallani kesät talvet. Talvella valitettavasti vähemmän, mutta pyrin sitten ainakin marssimaan raskaan repun kanssa ja hiihtämään niin latusuksilla kuin myös pitkillä ja leveillä metsäsuksilla.

   1. Pyöräretkistä voisikin tehdä enemmän meteliä, mutta ne ovat sivulauseita. Iso meteli, tuntien puheet pidetään urheilupolitiikasta ja -rahoituksesta. Se on arvovalinta sanoa että älkää pyöräilkö vaan menkää sporttibisnekseen.

 8. Tämä nyt menee otsikon ohi mutta Juhanin kommentin innostamana ihmettelen että jos tavallisen ihmisen liikunnan perimmäinen tarkoitus on kohottaa tai edes pitää yllä kuntoa niin miksi kalliit ja hikiset kuntosalit, miksi hirveän kapearenkaiset kyykkypyörät, vaatteet ja muut vempeleet viimeisen päälle hienoja, viimeistä muotia merkkituotteita ja kalliita.
  Vanhat mutta hyvässä tervassa olevat puusukset, yksivaihteinen armeijamallinen konstailematon pyörä jota selkä suorassa poljetaan ja kävelylenkille aivan tavalliset tukevat patiinit ja menoksi. Ja jos nyt aivan kamala mieli on hifistellä niin kellarikomerosta selkään vanha savottareppu ja sinne jokunen tiiliskivi niin johan kunto kohenee.

  1. Minäkin ihmettelen sitä välineurheilua. On erikseen pyöräilyvaatteet, erikseen hiihtoasu, erikseen juoksuvarusteet (jopa juoksusukat), jne., jne.

   Minulla on ylläni sama maastopuku olimpa hiihtämässä, pyöräilemässä, marjastamassa, kävelemässä, jne., jne.

 9. Vielä pitää julkituoda iloni ja tyytyväisyyteni suomalaisiin kun suurella enemmistöllä gallupeissa arvostavat Niinistöä, vähän sanoillaan suotta toki aika ajoin konstailevaa mutta maalaisjärkistä suomalaista Impivaarasta viisautensa ammentavaa jalat tukevasti maassa seisovaa miestä.
  On siellä monta muuta tarjokasta joista oudoimmasta päästä jos joku valituksi tulisi niin sanoisin että kaikki on menetetty, suomalaisuus on tullut matkansa päähän, elettäisiin uutta outoa aikaa. Tai toisaalta onhan noita outoja ollut ja koettu, osin kevyeksi havaittu, olisikohan se kuitenkin hyvä että ainakin heikolla presidentillä on niin vähän lakiin perustuvaa sananvaltaa.

 10. Itse en koe äänen käyttämättäjättämistä vaihtoehtona, mutta saman aikaan en ole varma kenelle ääneni annan.

  Sen sijaan jo nyt tiedän pari kolme nimeä, joille en ääntäni anna missään tilanteessa.

 11. Minulle ei ole mikään ongelma ollut ehdokkaan valita, se on alusta alkaen ollut selvä.

  Eikä äänestämättä jättäminen ole mielipiteenä mikään valinta. Se on eri asia, jos se on ”teknisesti” mahdotonta. Kukin tietysti ajattelee tavallaan, eikä siihen ole muilla sanomista.

 12. Ei tuo äänestämättömyys mikään yhdentekevä asia ole. Tyhmintä on käydä piirtämässä äänestyslippuun esim ”kirkkovene”.
  Äänestysprosentti huomioidaan kaikissa vaaleissa ja suuri äänestämättömien luku, kertoo sekin jotain.

 13. Se täytyy todeta että puoluekirjan voi jättää narikkaan pressanvaaleissa.

  Niinistö ei ole kaikin tavoin tyypillinen kokoomuslainen. Haavisto ei taatusti ole tyypillinen vihreä. Torvalds ei ole tyypillinen rantaruottalainen. Huhtasaari… en tiedä onko hän tyypillinen persu kun en tiedä mikä on tyypillinen persu.

  Muutama ehdokkaista toki on aivan puoluekirjan näköisiä.

  1. Itse olen äänestänyt kokoomuslaista presidentiksi silloin kun se on ollut mahdollista – esimerkiksi Holkeria ja Niinistöä.

   Kun kokoomuslaisen äänestäminen ei ole ollut mahdollista (toisella kierroksella) niin olen äänestänyt ruottalaisten Elisabeth Rehniä – entistä mielestäni hyvää puolustusministeriä.

   1. Petreeni kärsi isoruotsalaisesta nationalistisesta ylimielisyydestä, eli olisi ollut presidenttinä vihollinen rajojemme sisäpuolella. MOKA oli paljon lievempi uhka, jos uhka lainkaan. Tartsa, taas oli marxistina kaikkien kansallisvaltioiden vihollinen.

    Petreeni kärsi myös orastavasta sotahulluudesta. Olisi ehdokas Matti Vanhasen kanssa halunnut Suomen osallistuvan Libyan sotaan, jolla oli hirveän puoleiset seuraukset libyalaisten elinolosuhteille. Petreeni oli käytännössä samassa rintamassa Isisin ja Al Qaidan kanssa Gaddafia vastaan.

 14. ”Kansa on lammaslaumaa ja haluaa äänestää parhaaksi mainostettua ehdokasta tuntien itsensä siten voittajakaartiin kuuluvaksi.”
  Tarkoitat siis, että pitää olla kaikessa vastarannan kiiski, jotta osoittaisi olevansa itsenäisesti ajattelenva henkilö?
  Aika säälittävä asenne.
  Minusta nimenomaan se on osoitus lammasmaisesta käyttäytymisestä, jos ei uskalla äänestää mielipiteensä mukaan myös ennakkosuosikkia pelätessään näiden itsekeskeisten narsistien mollausta.

 15. Silloin kun ei ole kun yksi hyvä ehdokas, ja muut ovat täyte vain ehdokkaita ei ole vaikeaa valita .
  Juhani ei tarvta nyt kahta kierrosta . terv tepivaari

 16. Yhden asian osaan tästä sanoa.

  Oikeaa ehdokasta ei vaaleissa ole.

  Pääosalle äänestäjiä sen sijaan on heille oikea ehdokas, joskus useampikin.

  Olemme mitä subjektiivisimmassa paikassa nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *