Energiasektorin hiilidioksidipäästöt ennätyslukemiin tänä vuonna

”YK:n edustajat kokoontuvat vuosittaiseen ilmastokokoukseen.” – niin. pidetään kokouksia ja tehdään sopimuksia, joita ei juuri kukaan noudata.

Monet suomalaiset poliitikot riehuvat ilmastoasialla hakien sillä kansan suosiota. Suomalaisten osuus maapallon väestöstä on 0,07 prosenttia. Vaikka Suomesta lopetettaisiin kakki teollisuus, siirryttäisiin liikkumisessa kävelyyn tai pyöräilyyn ja alettaisiin lämmittämään asunnot risuilla, ei maapallon ilmastossa tapahtuisi havaittavaa muutosta.

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/1a671ea8-9a82-4f4a-8710-4c74388b0287_ul.shtml

18.10.2018

Kansainvälinen energiajärjestö: Energiasektorin hiilidioksidipäästöt jatkavat kasvuaan – ennätyslukemat rikotaan taas tänä vuonna

Kansainvälinen energiajärjestö IEA kertoo, että energiasektorin tuottamat hiilidioksidipäästöt kasvavat tänä vuonna.

Energiasektori tuottaa 80 prosenttia maailman hiilidioksipäästöistä, joiden hillitseminen on oleellisessa osassa ilmastonlämpenemisen torjunnassa. Suurin osa lopuista 20 prosentista johtuu metsien tuhoamisesta ja maataloudesta.

[ Metsien tuhoaminen liittyy myös maatalouteen. Maapallon lisääntyvä väkimäärä edellyttää viljelysalan lisäämistä – ihmiset tarvitsevat ruokaa.]

Päästöluvut pysyivät tasaisina kolmen vuoden ajan, kunnes ne lähtivät taas viime vuonna 1,4 prosentin kasvuun.

IEA:n johtajan Fatih Birolin mukaan uudet ennätyslukemat saavutetaan, kun YK:n edustajat kokoontuvat vuosittaiseen ilmastokokoukseen Puolan Katowicessa 3.-4. joulukuuta, jossa on tarkoituksena viimeistellä 195 maan allekirjoittaman Pariisin ilmastosopimuksen toimintaohjeet. Sopimuksen tavoitteena on pitää ilmaston lämpeneminen kahden asteen alapuolella, optimitilanteessa 1,5 asteessa.

5 vastausta artikkeliin “Energiasektorin hiilidioksidipäästöt ennätyslukemiin tänä vuonna”

  1. Kun luopuu ydinvoimasta ja alkaa polttaa hiiltä sen sijaan, päästöt ihan tieteellisesti katsottuna lisääntyvät.
    Kun väki lisääntyy holtittomasti, päästöt lisääntyvät samassa suhteessa holtittomasti, koska päästötöntä energiantuotantoa ei ole olemassakaan.
    Me suomalaiset emme tee kumpaakaan, mutta meitä syyllistetään huutamalla kurkku suorana muiden tekosista.
    EU:ssa eniten päästävät maat on käytännössä vapautettu päästöjen vähennysvelvoitteistaan.

  2. Saksa päätti luopua ydinvoimaloistaan ja sähkön tuotanto siirtyi/siirtyy hiilivoimaloihin.
    Meillä taas on vähennetty hiilivoimaloita.

    1. Takavuosina Saksan voimalat korkeine piippuineen aiheuttivat niin paljon happosateita, että naavat hävisivät puista Pirkanmaalla ehkä joskus 1970 -luvun alkupuolella. Happosateet ovat turmelleet myös rakennuksia. Sadevedet ovat tuon eet hiilihappoa betonirakenteisiin, joka on hävittänyt betonin rautoja ruostumiselta suojaavaa ominaisuudelta. Raudat on ruostuessaan turvonneet ja paukauttaneet seinäpintoja rikki.

      Myös rikkihappoa on satanut. Rikkihappo ruostuttaa autoja ja muuta kalustoa.

      Naavat ovat olleet palaamassa Pirkanmaan puihin. Siitä huomaa happosateiden vähentyneen toistaiseksi.

      Saksaan johdettu venäläinen maakaasu vähentää hiiltä korvaavana omalta osaltaan happosateita, mutta venäläisessä systeemissä metaania karannee ympäristöön, mutta kuitenkin vähemmän kuin amerikkalaisessa maakerrosten särötystekniikassa. Palamiskelpoista metaania on saanut jopa keittiöhanoista särötyksen lähialueilla.

      Meillä metaania sataisiin tarvittava määrä mädättämällä soiden turvetta.

  3. Hiilidioksidipäästöt eivät haittaisi mitään, mutta esimerkiksi pienhiukkaspäästöjä pitää vähentää.

    Kepulit ja muut huijarit kuitenkin haluavat kieltää Suomesta kivihiilen käyttämisen ja siirtyä risuvoimaan. Puun hinta nousee taivaisiin, eikä saastuttaminen vähene – ehkä jopa lisääntyy. Ei juuri naurata päättäjiemme toilaukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *