Sipilän hallitus vaarantaa lasten ja nuorten ruuan saannin

 

 

Kuljin tänään kaupan ohi. Iltapäivälehden lööppi löi silmille kertomalla jotakuinkin niin, että lasten ja vanhusten ruokailu on vaarassa. Arvatenkin likasanko lehdessä ilmeisesti kaadettiin ammattiliittojen niskaan jotka kehtaavat lakkoilla. Arvailu sen tähden, etten tahtonut liata käsiäni kyseisellä tuotteella ja tiedämmehän lukemattakin kenen joukoissa valtamediat seisovat.

 

Porvari nukkuu huonosti. Se tietää kuinka aika tiimalasissa käy vähiin. Siksi Sipilän hallituksella on kiire tehdä laajalla rintamalla heikennyksiä työläisille, heikoimmassa asemassa oleville, eläkeläisille ja kaikille mitä vain keksivät. Paitsi tietysti hyvin toimeentuleville, muuten vain rikastuneille ja suurpääomille, jotka ovat vankasti oikeiston suojeluksessa.

 

Sipilän hallitus on ajanut ihmisiä köyhyyteen, leipäjonoihin, leikannut ja ryövännyt pienituloisilta siihen malliin, ettei lääkkeisiin ja ruokaan ole varaa ja näin todella saattanut ihmisiä ahdinkoon. Kuitenkin ammattiliittojen niskaan kaadetaan nyt täydeltä laidalta monenlaista moskaa. Liittojen jotka tekevät sitä mikä niiden tehtävä on. ”Nälkä on aina vieraanamme” lauletaan vanhassa työväenlaulussa. Oikeistolainen yhteiskunta kääntää tänään asiat päälaelleen. Työväenliike – ja ammattiliitot ovat ihmisten nälkään syyllisiä. Sipilän oikeistohallitus taas on puhtoinen, puhdas pulmunen.

 

Sipilän mielivaltainen hallitus hakee vertaistaan. Hallituskolmikko, heidän ministerinsä eivät edes häpeä härskejä temppujaan joita ovat työkansalle ja pienituloisille syöttäneet. Samaa rataa näyttävät tekevän loppuun saakka. Niin paljon he vihaavat työtätekeviä, heitä jotka viimekädessä maksavat ministerienkin muhkeat tienestit.

 

Kuka se sanoikaan: Kuinka te kehtaatte ja kyllä te kehtaatte? Taisi olla edellisen vaalikauden oppositiossa olleen Timo Soinin lausahdus. Timo Soini toi tuon lauseen mukanaan Sipilän hallitukseen, joka nyt hieman silotellen kaataa kaiken opposition ja ammattiliittojen niskaan. Kätevää mutta erittäin härskiä – vai mitä. Mutta mitä muuta oikeistolaiselta politiikalta voi odottaa – ei yhtikäs mitään muuta – köyhät ja työläiset kyykkyyn.

 

 

82 vastausta artikkeliin “Sipilän hallitus vaarantaa lasten ja nuorten ruuan saannin”

  1. Ei Sipilää eikä Ayytä kiinnosta lapset, vanhukset. Heitä kiinnostaa ihan oma tilipussi.

  2. Jopa Savikivi päästi töräyksen. Siis ovatko ammattiliitot jotka puolustavat jäseniään ja heidän oikeuksia laittomia toimijoita:)) Tätäkö on mainostettu länsimainen demokratia??

  3. Joo, demokratiaan kuuluu muun muassa neuvottelu. Ay kieltäytyy neuvotteluista.
    Ja tässä lakkotouhussa on kysymys SDP vastaan hallitus asetelmasta.
    Suosittelen lukemaan ne päivän lehdet. Saatat huomata jotain, taikka sitten ei.

    1. Ei se noin ole neuvottelun pitää olla rehellisiä ja sipilä ei itse suostu sellaseen lainkaan terv tepivaari

  4. Siis mitä muuta liitot ovat vaatineet kuin mukaan ottamista kolmikantaan??

  5. Voin luvata sydämeni pohjasta, että pidän sekä Sipilän jengiä että AY:tä aivan tasa-arvoisina, täydellisinä, heikoimpia eessuntaas lyövinä absoluuttisina, totaalisina, täydellisinä, ehdottomina 100% paskiaisina, joista on tasan ja vain haittaa ihmiskunnalle. Tasapeli. 1-1.

    Huvittaa myös se, että liitot haluavat keskusteluun semmoisten firmojen asioista jotka eivät – heidän omien ehtojensa mukaan – voi kuulua liittoihin.

    1. Ei siitä lakkoilla vaan päästettäs röhönauru olispa molemmissa pakaroissa ja kipeet istuessa tev tepivaari

  6. Toisin sanoen rahoissaan rypevät ay-herrat huvittelevat kärsivän kansan kustannuksella:

    https://www.uusisuomi.fi/raha/262037-taloustieteen-professori-ihmettelee-tallainen-jarjestelma-vain-suomessa-valtiovalta?ref=suosituimmat

    ”Erikoista on se, että ammattiliitot kiivailevat hallitusta vastaan, vaikka valtiovalta tukee niitä enemmän kuin ehkä mitään muuta yhteiskunnan sektoria. Itse asiassa voi sanoa, että valtio on liittojen suurin rahoittaja. Päinvastoin kuin kaikki muut yleishyödylliset yhteisöt ay-liike nauttii jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta, joka (ml. työttömyyskassojen jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuus) menetettyinä verotuloina merkitsee noin 500 miljoonaan euron verotukea vuosittain. Lisäksi ay-liike nauttii pääomatulojen verovapaudesta määrällä, joka nousee kymmeniin miljooniin euroihin. Arvonlisäverostakin tarvitsee lukea vain sanomalehdistä. Ammattiliittojen jäsenhankintaa subventoidaan varsin runsaskätisesti maksamalla leijonanosa (95 %) littojen työttömyyskassojen menoista. Ei tällaista järjestelmää ole muulla kuin Suomessa. Miten ammattiliitot osoittavat kiitollisuuttaan saamastaan tuesta? Aika heikosti, ilmeisesti tukea pidetään itsestäänselvyytenä. Ammattiliittojen uhittelussa taitaa sittenkin olla kyse enemmän oman profiilin nostamisesta. Jollain tapaa pitää osoittaa oma tarpeellisuus ja legitimisoida jatkuva varallisuuden kartuttaminen”, Virén kirjoittaa.

  7. Työläiset ja heidän edunvalvojansa eivät koskaan mene syyttä suotta lakkoon, miksi menisivät? Sehän on aina pois työläisten lompsasta. Miksi pitää aina koetella duunareiden selkänahan kestävyyttä?

    1. Syyttä tai syystä, mutta potkivat tässä nimenomaan heikoimpia piikkarilla seurauksista piittaamatta.
      Tässä syyllinen on se lakkoilija, joka ei heikoimpien osaltakaan suostu joustamaan ideologiahurmassaan.
      Rikollinen, mikä rikollinen.

      1. Tosiaankin, ihminen väsyy ja aattelee, että hänellä on varaa pitää pari palkatonta vapaata. Monella lienee kyse enemmänkin uupumisesta kuin mielenosoituksesta. Tietenkään ei poliittiseen lakkoon saa ketään pakottaa, sillä se olisi sana vapauden rajoittamista ja työhullujenkin on annettava paahtaa edelleen, oli heidän poliittinen mielipiteensä millainen tahansa.

        1. Ei niihin kukaan pakota mutta itseppä nimensä valitsee menemällä lakon alaisiin töihin .
          Sama kun hallituksella on pakottaminen puolue kuriin onkohan niissä suurtakaan eroa terv tepivaari

      2. No eipä tuo sipilä tunnu olevan huolissaan muusta kun omasta edusta terv tepivaari

  8. Minäkin olen joskus pitänyt ay-liikettä yleishyödyllisenä, mutta nykyään se on saanut lapamadon ominaisuuksia. Arvopohja-Ana näyttäisi olevan ay:n rahapehtoorien leluna. Ilmeisesti Ana hamuilee vaalirahoitusta ja muita kompiaisia.

    1. Noin voi nähdää vain joku kellä ei ole mitään tietoa oikeasti mistään kohtaa Ayytä .
      No eipä tuolle mitään voi terv tepivaari

      1. Kyllä sen käsityksen ay-puuhastelusta saa ihan pelkästään seuraamalla eri liittojen lakkoilua ja räksytystä samaan aikaan, kun lukee sen puuhastelun haitallisista vaikutuksista tavallisiin sivullisiin ihmisiin.

        1. Keitä on nuot sivulliset kyllä tuo koskee kaikkia niin työantaja ja työntekijä puolta .
          Onhan siitäkin haittaa kun esim hammaslääkäriin pitää jonottaa kuukausi tolkulla .
          Joka asiassa on haittoja monelle muullekkin sitä ei voi välttää millään tapaa ja puuhateluun syyllistyy maan hallitus olis aika sipilän tulla neuvottelemaan ei kuitenkaan kieroilemaan .
          Sellasta ei oteta huomioon ja Ayy toimii juuri kuten pitää ajaa jäseniensä etuja joita jotkut koittaa turmella ”puuhastelullaan” terv tepivaari

  9. Reko Ravela kirjoitti: ”Tämä nykyinen keskustelu poliittisista lakoista ja eduskunnasta on tietysti sikäli jännä, että kukaan ei näytä muistavan että eduskunta ja yleinen äänioikeus on Suomeen saatu nimenomaan poliittisen lakkoilun tuloksena.” Voiko paremmin sanoa?

      1. No eipä ne tunnu kelpaavan perusuomalaisillekkaan kun valitaan puheenjohtaja demokraattisin vaalein kun sitten valittu ei olekkaan oma ehdokas loikitaan terv tepivaari

  10. Mitäpä se AY tekisi muuta kuin puolustaisi jäsentensä etuja, hallituksella taas millainen se nyt kullonkin onkin ainakin noin periaatteessa on huoli ihan kaikista kansalaisista.
    AYllä on paljon voimaa, eläkeläisillä, työttömillä, yhteiskunnan tuen varassa elävillä, koululaisillla ja opiskelijoilla, maahanmuuttajilla, saamelaisilla ja monella monella muulla ryhmällä on ainoana toivonaan vain tuo aina parjattua hallitus.

      1. Vaikka Rinne voittaisi vaalit, niin ei kukaan täysipäinen tule Rinteen punakaartiin liittymään. Tulee vähintään yhtä tiukka hallituspula, mikä Ruotsissa on tällä hetkellä.

        1. Kyllä se on niin ettei sille taida enää kukaan mitään
          Suomeen sellanen ei voi tulla koskapa meillä ei ole vaalitapa sama kun on ruotsin .
          missä se punakaarti sitten onkaan meillä eräät piirit toimii aivanmuissa ääri reunoissaan . terv tepivaari

  11. Mulle ei hallitus anna yhtään mitään tällä hetkellä veroja perii eläkkeestäni aika hyvinkin silti mun pluspuoli on nolla tasolla .
    MTKoolle taitaa olla hallituksesta hyötyä tuskinpa muille terv tepivaari

    1. Häirikköjen mielestä työllisyyden parantuminen ei ole Sipilän ansiota vaan kansainvälisten suhdanteiden. Nyt sama latva-B -porukka lyö perseet penkkiin, jotta Suomi ei niistä kansainvälisistä suhdanteista hyötyisi.

      1. Sipilän neljän tunnin päivätyöllistetyt on aivan yhtä tyhjän kanssa suurimman nosteen Suomessa on tehnyt maailman markkinat jossa vienti on nousussa terv tepivaari

  12. Tuntuu siltä, ettei ay-porukka olisi henkisesti kypsä jatkuvaan tulojen alenemiseen. Monikaan ei tiedä, että Telluksen väkimäärä lisääntyy koko ajan. Ay ei välttämättä halua olla enää kilpailussa mukana, vaan haluaa hirttäytyä omiin kohtuuttomiin vaatimuksiinsa.

  13. Kyllä sen tietää kaikki Suomessa että ne väkiluku kasvaa ja henkisesti kypsä Ayy on sitä sipilä ei terv tepivaari

  14. Nämä kaikki lakkojen puolustajat ovat turhia jeesustelijoita. Töihin äkkiä ja pelit pelaamaan. Ay ja EK neuvottelupöytään ja miljoonan uhkasakko kummallekin jos neuvottelutulosta ei synny. Lakolla ei kukaan voita yhtään mitään, vaan kaikki, ulkopuolisetkin häviävät. Ja Suomi jatkaa naurualaista jopa kansainvälisesti ay- touhuillaan.
    Ottaisivat esimerkkiä Ranskasta, jossa äkkiä syntyy neuvottelutulos pakon edessä. Siellä molemmat osapuolet riidoista huolimatta löytävät ulospääsyn pattitilanteesta.
    Köyhää on ay:n järjenjuoksu ja pururata korvamätää täynnä.

  15. Ei nyt ole Neuvotteluja Eekoon kanssa menossa ja hallituskin olisi sitten parrei vaan tulla neuvottelemaan .
    Muiden maiden asiat ei meille kuulu eikä sovellu .
    Taitaa olla kepulla korvat ja nenät täynnä rakaa ajatus maailma vääristyy kun ei saa kunnolla happea .
    Ja mistä nyt pitäisi neuvotella eihän tuota lakon aiheuttajaa Eekoo tee vaan maan hallitus .
    Että kellä on järjen juoksu klönteillä taitaa kepussa olla suurin syyllinen asiaan terv tepivaari

      1. Ayyllä ei ole mitään hukassa mutta hallitukselta saattaa ollajärki jäässä eikä sillä ole väliä vaikka Markku ei sanokkaan päivää terv tepivaari

  16. Hallitus on hallitus- ei neuvotteleva osapuoli, mitä järjenköyhä ay vaatii. Mikä ihme Tepiä juoksuttaa kepua tähän asiaan. Kysymys on koko hallituksesta.

    1. Jos puhuu kolmi kannasta silloinmyös neuvottelee ja kepu sen vuoksi sipilänhän pitäisi olla kepulainen .
      Taitaa olla enemepi jonkun pulvaani
      Eikä Ayy vaadi mitään vaan puolusta jäseniään kuten kuuluu tehdä ja hallitus ei ole kovinkaan arvostettu elin Suomessa tällä hetkellä .
      Kiitos sipilän ja muiden siellä istuvien terv tepivaari

  17. Eks tää o ny ihan selvä touhu.
    Antti ny näyttää kaikille suomalaisille millane johtaja hä o.
    Ay tekee Antti Rinteen vaalikamppanjaa tässä.

      1. Kun on itsenä munannut loikkimalla ei paljonkaan ole annettavaa ei ainakaan hallituksessa jossa nytkin istuu pellen osalla terv tepivaari

    1. No voihan sitä niinkin sanoa muttei pidä paikkaansa lainkaan, ja sipilä sen kyllä näytti mitenkä kiero on ihmisenä .
      Yritti julkisesti tehdä lehmän kauppaa terv tepivaari

  18. Lainaus A. Swanström (Aamulehti) :
    ”Sanon vain, että jos tästä kaikesta voi oppia jotakin, niin innokkaaseen idealismiin on syytä suhtautua varauksella ja varovaisuudella.
    Jos sellaisen kanssa aletaan mennä metsään, seuraukset voi olla hirvittäviä.”

    Lainaus vikistä :
    Yleisimmin idealismilla viitataan käsitykseen, jonka mukaan todellisuus on olemassa vain mielessä tai jollakin tavalla mielen rajoittamana.[2] Idealismi voi kuitenkin sallia perustavanlaatuisemman, havainto- tai käsityskyvyn ulkopuolelle jäävän todellisuuden, kuten Immanuel Kantin ”oleva sellaisenaan”, olemassaolon.[1]

    Idealismi on materialismin tavoin monistinen ontologinen käsitys. Ne asettuvat yhdessä dualistisia eli kaksijakoisisia ja pluralistisia eli monijakoisia käsityksiä vastaan.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Idealismi

      1. Sipilä ja demarien Skinnari ovat pragmaattisia, käytännönläheisiä ja piittaamatta ideologioista haluaisiavat jeesata pienyrittäjiä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ja jo syrjäytyneitä vanhempia.

        Tämä ei millään käy ideologianisti-Analle kaltaisineen.

        Minulle oli suuri pettymys, että PS Packalenia lukuun ottamatta ja myös Väyrynen alentuivat veljeilemään analaisten kanssa.

        1. Se ei nyt sovi että Suomessa muka joku työllistäisi jonkun. Se ei sovi oppositiolle eikä ayylle.
          Se sotkisi vaalit ihan täysin jos julki tulisi tieto että hallitus onnistuisi työllistämään.
          Mitäs meistä ihmisistä, vaalien voittaminen on nyt maailman tärkein asia.

  19. Politiikan teon taustalla on useimmin myös itse asioiden lisäksi laskelmointia siitä miten ulostulot vaikuttavat puolueen suosioon. Lienee päivänselvää että demarit ja AY laskelmoivat yksissä tuumin vaikka ei sitä tietysti komeettisista syistä julkitunnusteta.
    Hyvä vaiko huono juttu koko Suomen kannallta tällainen kimppa, kas siinäpä kysymys.

  20. Politiikka on sellanen laji jossa voitetaan ja taas sitten myös hävitään mutta siinäkin pitäisi mennä eteenpäin .
    eikä alkaa taaksepäin menoa vain sen vuoksi että jotkut on tuhlanneet valtion rahat omiin taskuihinsa terv tepivaari

    1. Voitto hinnalla millä hyvänsä ??
      Saa maksaa miljardeja ja saa tulla ruumiita ??

      1. Ja kukakos niitäruumiita viimeksi tekikään no ei tuollanen kirjoittelu ole lainkaan säällistä vaan mnee pimeälle puolelle terv tepivaari

  21. Idealismi on materialismin tavoin monistinen ontologinen käsitys. Ne asettuvat yhdessä dualistisia eli kaksijakoisisia ja pluralistisia eli monijakoisia käsityksiä vastaan.

    Monismin mukaan asioita ei ole kuin yksi.
    Ontologia = Sen mukaan havainto on todellisuutta, eikä taustalla ole erillistä todellisuutta, joka olisi olemassa havainnoista riippumatta.

  22. Kepulta nuot asiat on menneet sekaisin jo aika päiviä sitten terv tepivaari

  23. Jos nää Tepin jutut pitää sisällään totuuden siemenen, niin voi meitä.
    Minkälainen hallitus tulossa ??
    Hallitus joka ei kunnioita ketään eikä mitään ??

    1. Meille tulee kansaa huomoioiva hallitus nythän meillä istuu diktaattori pääministerinä .
      Ja jos tuon hallituksen kunnioitus äänestäjiä kohtaan olisi edes miinus viidessä asteessa olis se jo aika hyvä tulos terv tepivaari

    1. Ayyssä on ihmisiä jotka ovat tehneet kaikki kuka mitäkin ihan oikeaa työtä omalle allalle ei kannata journalistin lihaksin tulla niillä ei kaivoksissa pärjää .
      mutta kaikkia sitä kuulee että pullamössöjä terv tepivaari

  24. Kovasti ovat pahoja toimijoita ay ja sdp. Tältähän tämä täällä näyttää.

    Lasse Laatunen vertasi tätä kiistaa kirpun nylkemiseksi ja sitähän se onkin. Mutta voisihan sitäkin miettiä, että kuka tai ketkä tämän kirpun nyljettäväksi toivat.

    Voisiko se olla Sipilä, joka toi Suomen Yrittäjien sorvaaman/käsikirjoittaman lakimuutoksen suoriltaan työntekijäaosapuolen nieltäväksi? Ilman neuvotteluja, vain epävirallisten keskustelujen jälkeen.

    Lähinnä sanelupolitiikkaa käyttäen kuten kyllä monesti aiemminkin.

  25. Kukas sen aikaisemman version saneli ?? Ettei vaan olisi ollut tämä superkiltti (joka ei kiukuttele yhtään) ammattiyhdistysporukka.
    He ovat ihania ihmisiä kun paljastuu että he ovat mokanneet, he auliisti ja kiltisti myöntävät mokansa. Heidän sanelussaan on ollut pienen pieni valuvirhe.
    Totta kai se on nykyhallituksen syytä.

    Hallitus on julma ja ilkeä ja ihan kauheen kamala.

    1. Ei hallitus ole julma eikä ilkeä se on tyhmä eikä muuksi muutu terv tepivaari

  26. Hallitus niitä kärpäsiä ja kirppuja tuo molempia nylky mestalle ei niistä saa nahka takkia kun satiaiselle terv tepivaari

  27. ”Kukas sen aikaisemman version saneli ??” Tiedä häntä.

    Kuten Suomen Yrittäjät ry ajaa omien jäsenyritystensä etuja hallituksen avustuksella, aivan samoin ay-liike ajaa omien jäsentensä etuja.

    1. Jaa-a, Suomen yrittäjät ajavat etujaan hallituksen avustuksella. Tässä voi optimisti tai objektiivisesti asioita tarkkaileva nähdä sellaisen valopilkun että jos yittäjillä pyyhkii hyvin niin siitä tippuu muruja myös vaikkapa eläkeläisille.

      AY ajaa omia etujaan demarien tukemana ja SDP etujaan taas AYn tuella. Näissä karkeloissa jäävät esimerkiksi eläkeläiset ja työttömät nuolemaan näppejään.

      Noinhan se menee ja siitäpä herää kysymys että kuka ajaa muiden kuin yrittäjien ja työssäkäyvien etuja.

      1. Myllymatti eiköhän työantajien etuja pitäisi ajaa Eekoon ei se ainakaan Ayyn toimen kuvaan kuulu
        Työssä käyvien etuja ajaa Ayy siitä ei ole epäilyn sijaa mutta kyllä eläkeläinenkin on heidän piirissään .
        Nyt näyttää hallituksen teot jotka kertoo aivan muuta kun kansan etujen ajoa joka pitäisi olla heille etusijalla terv tepivaari

  28. Olet Myllymatti oikeassa, että hyvä työllisyys Suomessa on kaikkien etu. Ei siitä kahta sanaa.

    Mutta minä kun en ole ollenkaan varma, että tuo pykälämuutos on mitenkään ensiarvoinen tuon työllisyyden kannalta. Paljon tehokkaampiakain keinoja olisi, jos vain löytyisi halua niitä etsiä.

    Ainakin keinoja, jotka eivät ajaisi eri osapuolia tälläiseen kärhämään.

    Tekee vielä mieleni kysyä, että mikä on sellainen pelkästään ay:n etu, joka ei samalla ole ay:n jäsenen etu?

  29. Yrittäjät tekevät vielä ison karhunpalveluksen ay:lle, jos se lopettaa ay-maksujen perimisen palkasta ja tilityksineen ay:lle. Ja toimii niin kuin YTK, jossa jokainen maksaa itse jäsenmaksunsa. Mitä siihen sitten sanotte ?

  30. Kyllä ne maksut nykypäivänä saa jäsen itsekkin siirrettyä Ayylle ei siinä tarvita yrittäjää .
    Oikeasti varmaan olisikin parempi ettei nuot varat kierrä sitä kautta . terv tepivaari

      1. No kyllä työmies oman palkkansa tietää centilleen eikä siinä mitään perintää tarvita terv tepivaari

      2. Voi olla että kun työmies maksaa suoraan Ayylle se olisikin monelle pikkufirmalle huono juttu Heikki voi miettiä sellasta jos huomaa vihjeen terv tepivaari

        1. Ay on päässyt kuin kissa veräjästä, koska yritykset perivät maksun palkkalaiselta ja hoitavat maksun automaattisesti kulloinkin voimassa olevasta palkasta ay:lle ja tiedot verottajalle.
          Miljoonasta työläisestä vai puolet viitsivät hoitaa asiansa asianmukaisesti.
          Perintä, seuranta yms…….
          Ay:lle katastrofi, jos yrittäjät tämän toteuttavat.

          1. Ennen oli aika lailla eri juttu nykyään voi maksut suorittaa joka kuukausi joko itse taikka toistuvana ei se mikään asia ole nykyään .
            Mutta asialla on myös toinen puoli jota ei Heikki joko tajua taikka sitten ei halua tajuta ja siitä taas oliskin aika suuri haitta yrittäjille . terv tepivaari

              1. Jos ei yrittäjä halua tietää asioita on kait turhaa keskustella juntta syteemistä mitään myöskään Ayyn .
                Tuo vaan on niin ettei nyky ihmistä noin hallita enää ja hallituksenin olis korkein aika tulla neuvottelu pöytään ja ilman heidän vaatimuksiaan . terv tepivaari

  31. Lindstöm (sin) on jo haukkumassa omat, hänen mielestään hallitus on tehnyt virheitä. Kun perälauta pettää, vajoaa koko paatti.

  32. No, kattotaas ny kuka sitten tän lystinpidon maksaa.
    Ay ampuu kärpästä valtavalla räjähteellä ja seuraukset on sen mukaiset.

  33. Ei Ayyllä ole räjähteitä ja viimeksi sipilä sanoi että Ayy ampuukin kirppua sitä tuo irtisanomis laki ei kuitenkaan ole mistään kohtaa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *