Liittoon kuulumattoman ruikutus

 

Ilta-Sanomissa näytti olleen otsikko jossa Teollisuusliittoon kuulumaton ruikutti kun häneltä estetään työnteko ja nyt ressukka jää ilman palkkaa. Ihan oikein on jäädäkin korvauksetta, onhan hän vapaamatkustajana saanut nauttia kaikista niistä eduista joita liittoon kuuluvat työläistoverit ovat hänelle vuosien saatossa hankkineet.

 

Eikö hallituksen, (tietysti työnantajien toiveiden mukaiset) ajojahdit herätä näitä liittoihin kuulumattomia yksinäisiä ratsastajia huomaamaan mihin ajaudutaan, jos yhteistä vastavoimaa ei ole? Siitä huolimatta, että meillä on eri alojen liitot, keskusjärjestöt ja työehtosopimuksiin perustuvat työehdot, silti koko ajan työläisillä yritetään pyyhkiä pöytää. Herätys te, jotka haluatte olla ”oman onnenne seppiä”.

 

Kuvitteletteko aivan tosissanne selviävänne työmarkkinoilla voittajina, jos työmarkkinajärjestelmä ajettaisiin alas? Olisitte siis valmiit tekemään työelämästä työläisten keskinäisen taistelukentän, jossa verissä päin kamppaillaan työpaikoista. Arvatkaa ketkä siinä tapauksessa nauraisivat partaansa? Arvatkaa vielä ja kuvitelkaa minkälaisilla ehdoilla ja palkoilla töitä tehtäisiin työmarkkinoiden ”villissä lännessä”?

 

Eikö vihdoin viimein olisi aika huomata kuinka työläiset ovat kapitalistisen markkinatalouden pelinappuloita, jossa eri maat käyvät kauppaa työläisten selkänahoilla, kilpailtaessa kenen talous kasvaa ja kuka korjaa suurimman potin. Potkut perseelle, työehtojen heikennykset, palkkojen polkemiset, erilaiset orjatyöt jne. ovat keinoja joilla käydään surutta kilpailua kapitalistisessa maailmassa.

 

Miettikää nyt hyvät työläiset, te myytte työtänne, käden taitojanne, aivojen kapasiteettia markkinatalouden käyttöön. Eikö ole hemmetin hyvä, että teillä on tietty pohja ja tietyt työehdot kun tarjoatte työtänne? Olette valmiit muussa elämässä vakuuttamaan vaikka mitä, mutta työelämässä haluatte olla lastuna laineilla, ihmeellistä!!

 

Onko teillä käsitys, että työlainsäädäntö, työehtosopimusjärjestelmä on tipahtanut työelämään ”taivaan lahjana” tai peräti työnantajat hyvyydessään ovat ne luoneet? Että työväen – ja ammattiyhdistysliikkeen osuus on ollut vain jarruttaa kapitalistisen talouden kehitystä?

 

Jos on, niin varmaan mielestänne kaikki lomat ovat jonninjoutavia, viikonloppuvapaita ei tarvita, ei korvauksia sairastaessa, työajat ovat aivan liian lyhyitä, työtahdit löysiä ym. ym. Jos ette ole tuota mieltä, niin pohtikaa vaikka ihan piruuttaan, miten ne oikeasti ovat tulleet tupsahtaneeksi osaksi työelämää. Ja hei, ketkä noista saavutuksista kiristelevät hampaitaan – miettikääs sitä.

 

 

 

 

100 vastausta artikkeliin “Liittoon kuulumattoman ruikutus”

  1. Kun muistamme, kuinka Kataisen sixpäkkiä synnytettiin, niin aika varmasti tälläkin kertaa suurimman puolueen puheenjohtajasta tulee uusi pääministeri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *