Liittoon kuulumattoman ruikutus

 

Ilta-Sanomissa näytti olleen otsikko jossa Teollisuusliittoon kuulumaton ruikutti kun häneltä estetään työnteko ja nyt ressukka jää ilman palkkaa. Ihan oikein on jäädäkin korvauksetta, onhan hän vapaamatkustajana saanut nauttia kaikista niistä eduista joita liittoon kuuluvat työläistoverit ovat hänelle vuosien saatossa hankkineet.

 

Eikö hallituksen, (tietysti työnantajien toiveiden mukaiset) ajojahdit herätä näitä liittoihin kuulumattomia yksinäisiä ratsastajia huomaamaan mihin ajaudutaan, jos yhteistä vastavoimaa ei ole? Siitä huolimatta, että meillä on eri alojen liitot, keskusjärjestöt ja työehtosopimuksiin perustuvat työehdot, silti koko ajan työläisillä yritetään pyyhkiä pöytää. Herätys te, jotka haluatte olla ”oman onnenne seppiä”.

 

Kuvitteletteko aivan tosissanne selviävänne työmarkkinoilla voittajina, jos työmarkkinajärjestelmä ajettaisiin alas? Olisitte siis valmiit tekemään työelämästä työläisten keskinäisen taistelukentän, jossa verissä päin kamppaillaan työpaikoista. Arvatkaa ketkä siinä tapauksessa nauraisivat partaansa? Arvatkaa vielä ja kuvitelkaa minkälaisilla ehdoilla ja palkoilla töitä tehtäisiin työmarkkinoiden ”villissä lännessä”?

 

Eikö vihdoin viimein olisi aika huomata kuinka työläiset ovat kapitalistisen markkinatalouden pelinappuloita, jossa eri maat käyvät kauppaa työläisten selkänahoilla, kilpailtaessa kenen talous kasvaa ja kuka korjaa suurimman potin. Potkut perseelle, työehtojen heikennykset, palkkojen polkemiset, erilaiset orjatyöt jne. ovat keinoja joilla käydään surutta kilpailua kapitalistisessa maailmassa.

 

Miettikää nyt hyvät työläiset, te myytte työtänne, käden taitojanne, aivojen kapasiteettia markkinatalouden käyttöön. Eikö ole hemmetin hyvä, että teillä on tietty pohja ja tietyt työehdot kun tarjoatte työtänne? Olette valmiit muussa elämässä vakuuttamaan vaikka mitä, mutta työelämässä haluatte olla lastuna laineilla, ihmeellistä!!

 

Onko teillä käsitys, että työlainsäädäntö, työehtosopimusjärjestelmä on tipahtanut työelämään ”taivaan lahjana” tai peräti työnantajat hyvyydessään ovat ne luoneet? Että työväen – ja ammattiyhdistysliikkeen osuus on ollut vain jarruttaa kapitalistisen talouden kehitystä?

 

Jos on, niin varmaan mielestänne kaikki lomat ovat jonninjoutavia, viikonloppuvapaita ei tarvita, ei korvauksia sairastaessa, työajat ovat aivan liian lyhyitä, työtahdit löysiä ym. ym. Jos ette ole tuota mieltä, niin pohtikaa vaikka ihan piruuttaan, miten ne oikeasti ovat tulleet tupsahtaneeksi osaksi työelämää. Ja hei, ketkä noista saavutuksista kiristelevät hampaitaan – miettikääs sitä.

 

 

 

 

100 vastausta artikkeliin “Liittoon kuulumattoman ruikutus”

  1. Ei tämä maa saa olla ay-liikkeen diktatuuri, tämän maan tulee olla demokratia, jossa valta kuluu kansalle jota edustaa vapailla vaaleilla valittu eduskunta.

    Hallitus nauttii eduskunnan luottamusta, ja jos ei nauti, sitten uudet vaalit.

    Ay-liike ”yleissitovuuksineen” ja laittomine poliittisine lakkoineen on suoraan perustuslakia uhkaava.

    Niin moni liittoihin kuulumaton menee huomenna normaalisti töihin, eikä heitä kukaan voi estää.
    Suomessa on vapaus olla kuulumatta esim. ay-järjestöön,se on demokratiaa. Jos näitä estetään menemästä työpaikalleen, se on tietenkin poliisiasia ja rikosilmoitushan tuosta on tehtävä.

    1. Valta Suomessa tosiaan kuuluu kansalle joka valitsee vaaleilla tulevankin eduskunnan .
      jolla ei kuitenkaan ole valtaa Ayy liikkeeseen ja lakkoon nytkin on ajanut hallitus jonka järjetön päätös irtisanomsista ei ole oikeaan osunut .
      Mutta siitää ei sipilä näytä tajuavvan vieläkään .
      On oikein päästää ne liittoon kuulumattomat töihinsä mutta lakon jälkeen voi olla aika hankalaaa työssä jatkaa sen jälkeen . terv tepivaari

    2. Mistä asti poliittiset lakot ovat olleet laittomia?Älä rupea kommentoimaan valheellisuuksia,vaikka et pitäisikään tilanteesta.

        1. No se häkkihoito olis hallitukselle paras paikka nyt jo terv tepivaari

      1. No enpä sellasta ole väittänyt olevankaan ne laittomia lakkoja ole, ne on osoitus hallitukselle ettei ihan kaikkia voi sekään tehdä . terv tepivaari

  2. Ei paljoa tarvi someja etsiskellä että löytää lakkovahdeilta lupauksia soveltaa ”kättä pidempää” jos joku yrittää tulla töihin.

    Mutta, näinhän se kävi viimeksikin kun kaupan alalla tätä oli. Asiat ratkaistiin väkivalloin.

    Hyvinhän se meni 101 vuotta sittenkin, kun päätettiin että työmarkkina-asiat on helpompi hoitaa väkivalloin.

    Sitä en sano aloittaako väkivallan AY vai Sipilä, sen sanon että molempien pitäisi edes sen verran järkeviä olla että rauhoittelisivat hulluimpia.

    1. No enpä ole kuullut että olisi keltään tullut ohjeistusta väkivallasta kellekkään lakon jälkeen voi olla etteivät ne työhön menevät ole kovin suosittuja työtovereita
      Miksi muuten työmailla sanotaan toveri, no kaverinsa saa itse valita
      Niille on monia nimikkeitä siihen voivat varautua terv tepivaari

  3. Vasemmistolaiseen ay-liikkeeseen ei ole pakko kuulua, sehän on selvää.

    Vasemmistolaisen ay-liikkeen ”lakkovahdeilla” ei myöskään ole mitään mandaattia estää liittoihin kuulumattoman menoa työpaikalleen. Jos väkivaltaa käytetään, se on poliisiasia ja oikeus aikanaan antaa tuomion.

    Ei näitä asioita tule hoitaa kuin punakaarti huutoäänestyksiään, vaikka samaa henkeä näyttää olevan.

    1. Ei niitä oikeistolaisia Ayy liikkeitä ole .
      Väkivalta ei ole Ayyn asiaa sitä tehdä eikä siellä huutoäänestyksiä ole kaikkia se ei hyväksy kuten sipilän kotiin vetoja . terv tepivaari

  4. Jäitä hattuun tapio_KK. Poliittinen lakko ei ole laiton.

    ”Vasemmistolaiseen ay-liikkeeseen ei ole pakko kuulua, sehän on selvää.”

    Onko oikeistolaiseen?

    Onko ay-liike vain vasemmistolainen? Entäpä Akava ja sen jäsenjärjestä OAJ, joka myös on uhannut lakolla? Jos ay-liike on muutakin kuin vasemmistolainen, niin onko oikeistolaisilla ”lakkovahdeilla” eri mandaatit kuin vasemmistolaisilla?

    1. Poliittinen lakko on laiton, jos sillä pyritään pakottamaan hallitusta tai yritetään kumota hallitus. Silloin on kyseessä valtiopetos.

      1. Ei muuten ole laiton mistään kohtaa, eikä hallitusta yritetä kumota millään heidän tekemiä asioita koitetaan näinkin muuttaa .
        Ja valtio petos on sulla Markku puheita vailla todellisuutta terv tepivaari

          1. Kannattaa nyt sinun panna asia kerralla korvan taakse, ettei tätä maata johdeta jonkun ay-hitlerin komennossa, vaan tätä maata johtaa vaaleissa valittu eduskunta.

            1. Kyllä minä sen tiedänkuka maata johtaa se onSuomenkansa jolla se valta on todellisuudessa se sitten annetaan eduskunnalle vaaleilla .
              Ei Ayy maata johda koskaan antaa hallitukselle kyllä oman kantansa milloin missäkin asiassa .
              Ei maata johda tyrannit mistään porukasta ayy kaikkein vähiten terv tepivaari

          2. No kun ei ole sellasta kukaan tehnyt mistä kerrot perussuomalaista potaskaa kokonaan terv tepivaari

              1. No senkun alat valtiopetokseen sehän on sun asia terv tepivaari

  5. Suotta syytellään Ay:tä sillä demogratia on uhrattu Sipilän oikeistohallituksen toimin eivät halua neuvotella eivät edes Ay:n kanssa.
    Toistaako historia itseään?

    1. Ne ei ole Ayyn viemiä lainkaankyllä niiden vientiinon muut tekijät kun Ayy terv tepivaari

  6. Vähälahjaaset on koottuna eduskuntaan ja suurimmat on asetettu sinne hallitukseen .
    Ei Ayy vie Suomesta mitään pois terv tepivaari

  7. No onhan toki lähtenyt mutta niitä lähtee joka puolella maapalloa tosin syynä ei ole yhden päivän lakko Suomessa terv tepivaari

  8. Kommentoin Aamulehdessä näin:
    Voisiko joku fiksu duunari, joka täällä ruikuttaa, kertoa, miksi pienen työnantajan on pakko pitää ”työntekijöitä” töissä, ellei annettuja työtehtäviä hoideta annettujen ohjeiden mukaan.
    Miksi työn antaja on se, jota kaikesta syytetään?
    Alkakaa itse yrittäjiksi nauttikaa autuudesta!
    Mikäli palkkaisin jonkun, katsoisin ensin ja kuuntelisin vasta sitten.
    Katsoisin hakijan ulkoista olemusta ja onko nettipelaajan nakkisormet.
    Katsoisin myös edellisen työnantajan suositukset.
    Sitten kuuntelisin, miksi edellinen työ loppui.

    SAK on suurin kivi Suomen kengässä, sanoisin suuri …tana, mutta en sano!

    Minulta työntekijä pyysi lopputiliä, koska ei sitä voinut itse ottaa tulevan karenssin vuoksi.
    Lopputiliä en voinut antaa, koska olisin joutunut heti palkkaamaan toisen.
    Hänellä hajosi heti selkä ja alkoi pitkä sairasloma!

    1. Irtisanomiseen on ihan selvät säännöt, jotka tosin eivät aina tunnu sitovan työnantajia. Kokemusta on.

      1. Juuri nuot asiat on isolta osaltaan olleet niitä joissa vain työnantajan sanaa kuullaan ja se olisi ainoa oikea .
        Joka ei sitä aina ole tosiasiassa hyvinharvoin terv tepivaari

  9. Pitäis kysästä miksi työntekijä halusi eroon sinun antamasta työstä no et varmaan vastaa syitä voi olla monia jopa työmaa jossa ei viihdy .
    No työpanoskin voi jäädä ala mittoihin taikka sitten työntekijä haluaa parempaa työtä terv tepivaari

  10. Työntekijä kertoi olleensa yritysjohdon konsultti, mutta ajatteli kokeolla jotain muuta. Alkoi taksikuskiksi.
    Oletin hänen olevan yhtä fiksu työssä, kuin oli työtä hakiessa.

  11. Aina ne fiksuudet ei päivän selviä asioita ole ja kyllä taksia ajaessa on kaikki mahdolliset asiakkaat tulossa kyytiin .
    Varmaan olis ollut parempi sun irtisanoa mies eipä olisi ollut vaivoina sen jälkeen Varmaan tiedät millä syyllä olisit sen voinut tehdä terv tepivaari

  12. Kerro nyt yksinkertaiselle työnantajallekin, kuinka se tapahtuu, ilman, että on ammattiyhdistys kimpussa!

    1. Eikö kuuden kuukauden koeaika riittänyt huomaamaan työntekijän soveltamattomuudeen kyseiseen tehtävään??

      1. Kyllä se aivan varmaan riittää mutta oko kyse edes irtisanomisista vai jotkut haluaa tuon lajin esseen vain oman edun ajamiseen . terv tepivaari

  13. Tuo asia on sellanen etten voi sitä kertoilla koskapa olen vielä mukana toimissa ja tuokin on asia jota ei saa sanoa ääneen .
    Jos sen sulle kertoisin joku vois tehdä ilmoituksen että täällä joku provosoi ayy ihmisenä .
    Ja sellasta tuskinpa haluat siksi en voi esim ehdotella vaikkapa lakoista ne pitää tulla jäsenkentältä jonka tietysti voin tuoda julki .
    Mutta minun aloite se ei saa olla mistään kohtaa terv tepivaari

  14. Parasta olisi, kun kaikki liittyisivät Loimaan kassaan, loppusi tämäkin ruikutus.
    Jos AY ei pysty luomaan itse yhtään uutta työpaikkaa tai edes auttaa niiden luomisessa on AY lailla syytä lopettaa. Työlainsäädäntöä voisi sen jälkeen valvoa laajennettu työministeriö, joka on demokraattisesti valittu eikä demarien ja vasurien käsikassara.
    Sama koskisi STTKta ja Akavaa.

    1. Olet tainnut käsittää ay-liikkeen ihan roolin yhteiskunnassa hieman väärin! Se on työntekijöiden edunvalvontajärjestö kuten EK työnantajilla. Sinunko mielestä työläiset pitäisi jättää heitteille, työnantajien armoille?? Miksi loimaan liittoon? Ay-liike on aikaansaanut ansiosidonnaisen työttömyysturvan, nyt loimaan liitto yrittää korjata vain hedelmät päältä, eikä valvo työntekijöiden etuja muuten mitenkään.

      1. Ay ei ole aikoihin saanut mitään aikaan työn lisäämiseksi- enemmänkin työn vähentämiseksi. Se ei ole tuonut mitään uutta edes työläisten työllistämiseksi.

        1. No se työllistäminenkuuluu etupäässä valtiolle jos yksityinen työantaja ei kykene työtä saamaan aikaan .
          Ja etusija on yksityisellä puolella kuitenkaan Ayylle se ole velvoite lainkaan tosin työllistää melkoisen monia ihmisiä sitä ei Heikki huomaa terv tepivaari

      2. heitteille armoille ??
        Tänä päivänä me tiedetään että työnantajan toiminta loppuu siihen jos ei ole työntekijöitä.
        Molemmat tarvitsevat toisensa.

  15. No voitas se laittaa ihan mihin vaan mutta demokratiassa molemmat saa toimia omalla mandaatillaan lakien mukaisesti .
    Mutta niin kauan kun ei saada järki ratkaisuja hallituksen ja Ayyn välille pitää Suomessa olla vahva Ayy .
    Ja hallituksessa riittää 51 % kannatus saamaan aikaan sen mitä haluaa ettei se nyt kovin demokraattista olisi .
    Mutta vaaleisa se keväällä tulee julki terv tepivaari

    1. Ovatko järkiratkaisut vain ay:n sanelemia ? AY on osallistunut kikyn jälkeen kolmikantaan asiantuntijoineen, vaikka väittävät toista. Valehtelevat silmät kirkkaina.

      1. Ei tietenkään ole pelkän Ayyn asia ja kyllä kolmikantaan ollaan oltu yhteydessä kuten asiaan kuuluukin .
        Siinä on vaan ollut yksi osapuoli, joka on kolmi kannassa silloin itse hyötyy, sitten jos joutuisivat antamaan valtiolle jotain ei olla kolmikannassa lainkaan .
        Niin se kolmas osapuoli on sipilä ja hallitus joka ei totuudesta tiedä yhtikäs mitään . terv tepivaari

  16. Ja kertomalla ettei Ayy työllistä kyllä on sulla perättömiä juttuja vaikka mistä tuossa menet ohi sen mistä tiedä .
    Kaikki Alue toimistot työllistää ihmisiä kautta koko Suomen samoin nuot pääpaikat Helsinkissä terv tepivaari

    1. Noin puolet on sellasia jotka ei ole omia jotenka voinet ottaa selville keitä Ayy työlistää .
      Kommentisi ei pidä paikkaansa mistään kohtaa terv tepivaari

  17. Ajatellaanpa vaikka tuota kikyä. 24 tuntia lisää työtä vuodessa samalla palkalla. 30 prosentin lomarahaleikkaus julkisella sektorilla.

    Kuinka suuria nuo muutokset olisivat olleet, jos Suomessa ei olisi toimivaa ammattiyhdistysliikettä? Loimaan kassa ei ainakaan korvaansa asian tiimoilta lotkauttanut.

    Loimaan kassalle sopii hyvin myös se, että esim. ansiosidonnaisuuden kestoa lyhennetään jatkuvasti, koska tämähän tarkoittaa, että menot vähenevät.

    1. Paikallinen sopiminen riittää, jos perusraamit ovat kunnossa. Tarkoitan ammattikohtaisia palkkaraameja ja raameja korotuksiin. Aika yksinkertaista- ei siihen ay:tä tarvita jarrumieheksi vaan osaava työministeriö. Demarien linnoitukset pitää purkaa, niin lakotkin purkautuvat.

      1. Sitä paikallista sopimista on lähes kautta ammatti linjan siitä ei ole kysymys .

        Ayytä tarvitaan monessa muussa jota Heikki ei tunne eikä edes tiedä ja Ayy ei ole jarrumies mistään kohtaa kunhan tulee ehdotuksia jotka se voi myös hyväksyä .

        Kepun linnoituksia ensin pitäisi purkaa mm MTK jonne laitetaan rahaa vaikka työttömältä sitä poistetaan terv tepivaari

    2. Juha U juuri noin on ollut kohta neljä vuotta eikä edellinenkään hallitus muuta tehnyt .
      Loimaankassa ei ole kun yleinen työttömyys kassa elikkä YTK jolle ei kuulu mikäänmuu kun kun työttömyys korvaus asiat terv tepivaari

  18. Suomi on niin pieni maa että täällä pitäisi osata sopia asiat.
    100 vuotta sitten oli mikä oli.
    Tää ikivanha jakolinja pitäisi jo kuopata menneisyyteen.

    1. Niin pitäisi sopia, ei vaan ole sopimista sellanen jossa sipilä vaan tuo julki ja sanoo että näin tehdään vaikka perustuslakia vastaan .
      Se jako linja on vain kasvanut sipilän valtakaudella, ei ainakaan vähentynyt tuskinpa hänellä on sellaseen vähenemiseen edes aikomusta . terv tepivaari

  19. Eikä maan hallitukselle kuulu maan palkkapolitiikka se on keskusjärjestöjen asia ei minkään ministerin .
    Tuo Kikykin oli jo rajan yli menoa hallitukselta terv tepivaari

      1. Kyllä tarvitaan ne vaan pitää laatia äänestyksineen asian mukaisessa järjestyksessä perustuslakien mukaan eikä oman maun mukaan .
        Kuten sipilä tekee terv tepivaari

  20. Sää kaadat kaiken Sipilän päälle.
    Neuvotteluissa aina kaksi osapuolta ??
    Onko se toinen kykenevä sopimaan mistään ??

    1. sipilä vastaa hallituksensa teot .
      Jos olis ollut edes neuvotteluja vaan ei ole ollut hallituksen kanssa mitenkään .
      Varmuudella on kykenevä sopimaan jos tulis järkeen perustuva ehdotus terv tepivaari

      1. Niin, sää ny tunnustat ettei AY aktiivisesti aja kenenkään asiaa. Tärkeintä johtajille on hyvä palkka ??
        Vai mistä ihmeestä ny tää AY ny sitten osoittaa mieltään ??
        Neuvottelut ei kiinnosta vaan pelkkä määräily on tärkeää ??

        1. Ayy ajaa aina työväestön asiaa sille ei kuulu mikään muu mitä taas tulee koviin palkkoihin mikäs tää häkämiehen palkankorotus oli n 200 000 vuosi tuloihin kerralla lisää palkka nyt vain n 334 000 .
          Kyllä se on selvä että mistä lakko oli vaikka sitä pitääkin toiset vähäpätöisenä sitä se ei kuitenkaan ole .
          Ei Ayy mitään määräile tuo julki ne asiat joissa hallitus menee yli oman mandaatinsa .
          Kolmikanta on sellanen jossa ei loikita eikä haeta vain omaa etua kukaan niin tekee hallitus jossa istuu ketä istuu terv tepivaari

  21. Jonkun mielestä ay-jyrät tekevät kaiken oikein ja vika on aina muissa….

    1. Juhak ei se noin ole kyllä Ayy tekee virheitä siinä kun Eekoo taikka maan hallitus siksi niitä pitää korjailla

      1. Ei sinun selitystesi perusteella siltä vaikuta.
        Kaikessa syytät muita koko ajan ja selittelet, kuinka ay on oikeassa siinä ja tässä.
        Sokeampaa ay-uskoa en ole tavanut kuin äärikommunisteissa.

        1. En ole koskaan sanonut että ei Ayy kin tee virheitä syötä nuot puhees vaikka naapurin sonnille .
          Ja sokea en ole kumpaankaan osapuoleen terv tepivaari

  22. AY:n aikaansaannokset nykyään ovat sen työtäisten palkan menetykset ilman vastinetta. Eli ei mitään. Yhteiskunnalliset tappiot ovat miljardiluokkaa, että sellainen AY ?
    Kerro nyt Tepi, paljonko AY on aikaansaanut sopimuksilla uusia työpaikkoja Suomeen yritysten kanssa. Ei yhtään !

    Se järjestö pitää ”sosialisoida” valtion haltuun ja pian ja, ottaa niiden varastoidut pääomat lisäämään työllisyyttä.

    Uudenlainen työministeriö, demokraattisesti valittu, hoitaa asiat.

    Demarit nyt sattuvat saamaan gallup-lukuja, josta vai puolella- aktiivisimmillä on kanta, mikä puolueen vastaaja on ollut kysymyksessä.

  23. Heikki ne jotka ovat Ayyn ulkopuolelta olevia työssä käyviä on iso porukka kiitos siitä Huonojen työnantajien .

    Ja ne ei olekkaan pieni palkkasia lainkaan

    Jaa vai sosiaalisoida taidat olla pelle, jos tuollasta ehdotat tosissas .

    Ei ole tarkoituksen mukaista alkaa yritys puolta työantajan kanssa ei missään oloissa .

    Tuo sinun työministerisi ja sen aikaansaannokset ei Ayy puolta paljonkaan kannatusta saa .

    Ja ne varat joita Ayyllä on ne ei kuulu valtion velkojen maksuun kerättyjä, niistä ei edes lainata valtiolle centin centtiä terv tepivaari

  24. Mitä tulee yhdenpäivän lakon menetyksissä ne tappiot tulee koskapa ne jäsenet itse on työpaikkansa lakosta itse päättäneet työmaakokouksissaan .

    Ja eivät he itse pyydä korvausta liitolta, ja tuskinpa sen pitäisi huolta tuottaa työnatajapuolelen edustajalle .

    Kuten tiedetään Ayyllä on nykypäivänä iso paikka työntekijän puolustajana silloin kun vallassa on mustat porvarit terv tepivaari

  25. Suomen maineko ei kärsi AY:n hölmöilyistä monen miljardin tappioineen. Metso- Tepin Sandvik, seisoo ja moni muu. Ei hölmöys voi olla enää pahempaa luokkaa, paitsi jo Metso siirtäisi tuotantonsa Viroon. Saisi nämä Tepit mennä perässä.

    1. Suomen maine on mennyt kahden hullun hallituksen aikana .
      No Sandviikki o nyt 108 maassa eikä se sitä ole kaatanut kuten ei nytkään

      Koskapa tuotteet lähtee ajallaan, niillä kun toimitus aika monasti aika pitkäkin riippuen laitteiden määristä mitä on tilattu .

      Ja mikä Metso ei sellasta ole missään paitsi metsässä siellä sellanensaattaa tulla vastaan . terv tepivaari

  26. Tää on tää 100 vuotta sitten ollut jako. Se ei enää päde.
    Enää jakolinja ei ole mikään selkeä.
    Eikä Suomi ole mikään takapajula vaan osa eurooppaa.

  27. Joo jako linja on muuttunut muttei parempaan suuntaan ja siksi että eräät piirit ovat täysillä sillä linjalla ettei työmiehelle pidä maksaa kunnon palkkaa .
    Ja se tekee jakolinjaa syvemmäksi koko ajan .

    Suomi on aina ollut lännen puolella ja samalla kuuluu eurooppaan siinä kun länsi naapuritkin . terv tepivaari

    1. Miksi sellaiselle epäisänmaalliselle työmiehelle, joka on valmis panemaan koko vientiliikenteen seis, pitäisi maksa parempaa palkkaa kuin jollekin köyhälle köyhien maassa?

      Mietoa rettelöä:

      1. N tuohon ei ole mitään puolustusta ja näitä ei ole hyväksytty koskaan terv tepivaari

  28. Keskusta on suurin hallituspuolue ja siksi myös vastaa hallituksen teoista valta osin .
    Pääministeri puolue on kepu ja ei tarvii kepun laittaa syitä kenenkään muun listalle terv tepivaari

  29. SDP vastustaa kaikkea ml. sosiaali- ja terveysministeriö. SDP on varsinainen ketale. Rinteestä tuskin koskaan tulee päämisteriä, koska sen määrittelee pari-kolme muutakin puoluetta. Ruotsissa hitsari, Löfven – ay taustainen sai potkut ja Suomessa joku ay- keisari ei koskaan nouse pääministeriksi, siitä muut pitävät huolen.

  30. Opposition ei pidäkkään hyväksyä Hallituksen tekoja .
    Ruotsissa on aika lailla erilainen pääministerin valinta kun Suomessa siksi se oli mahdollista siellä .
    Nyt vaan on niin ettei kepua eikä kokoomusta hallituksessa tarvita siksi ne ei voi oikeasti tehdä asiassa mitään oppositiossa kun ovat kumpikin .
    Ja kepun tiilikainen ja sipilä muuten teki oppositiossa samaa politiikkaa kun nyt onopposition puolelta tehty terv tepivaari

  31. Kerrohan se laskelma puolueista ja ohjelmarunko, jotka muutkin voisivat olla sossujen hallituksessa ???

    SDP, Vas, Vihr. kuka muu ( persut) ??? Ei mene lävitse edes persuineen. Sinne tarvitaan joko keskusta tai kokoomus mukaan, jos näin menisi.
    Älä unta näe !

  32. Kepu ja kokoomus on vain n 36 % kannatusella ne voi heivata oppositioon kummatkin .
    hallitukseen jää reilu 66 % jos siitä poistaa perususomalaiset n 10 % jää 56 % joka on enemmistö .
    En näe unta vaan todellisuuden joka kepua vituttaa mutta itseppä ovat asian tilanneet terv tepivaari

    1. Ensimmäistä kertaa elämässäni joutunen vakavasti harkitsemaan demareiden äänestämistä (kova paikka vanhalle vasemmistolaiselle, joka oli vihreä jo kauan ennen koko vihreyden keksimistä), jotta Kepuumus saisi yhden todella vahvan vastavoiman muodostamaan edes vähän paremman hallituksen.

  33. Se nyt ei Heikki kuulu kepulle ei liioin kokoomukselle eikä Ayy lle jos alat sellasta sanoon se hallituspohja selviää aikanaan kunhan ensin on vaalit takana . terv tepivaari

  34. Oposiittio valittaa, ettei ole tehty tarpeeksi työttömyyden vähentämiseksi. Jos hallitus yrittää jotakin tehdä, niin oppositio laittaa jarrut päälle.

    Opposition ainoa mahdollisuus olisi parantaa työllisyyttä lisälainoilla, joka lämmittäisi oloa niin kuin housuihinsa kuseminen. Tuota Antti Rinne ainakin halunnee kokeilla.

  35. No kuka voi kieltää omiin housuhinsa kusemasta kuuluukos se oikeasti kellekkään hallituksella kun on se haisevampi jo ollut housuissaan jo pitemmän aikaa .
    Kerro Markku mitkä keinot oppositiolla on parantaa työllisyyttä kun vastassa on hallitus kurilla uhkaileva pääministeri ja sipilän enkelit terv tepivaari

  36. Onneksi tämä Tepi ei edusta mitään muuta kuin omaa ay-mielipidettään. Hänellä ei minkään maailman verran vaikutusvaltaa siihen mitä hallitus tai ay tekevät. Kunhan vain louskuttaa…

  37. Heikki onko sulta todellisuus kadonnut et tunne mitä voin thdä ja saada aikaan no se olkoot vaan Heikin mielipide etten voi eikä olisi vaikutusvaltaa kyllä sitä on

    Ja hallitukseen en edes halua olevan vaikutusvaltaa ne asiat ei minua kiinnostaa vaan työväestön hyvinvointi jolla ne työnatajtkin elää .

    Hyvin voivan työntekijän työnantaja voi siinä hyvin ja se on molemmin puolista toimintaa .
    Karjuvia ei kenenkään tarvii kuunnelle puolin jos toisinkaan ja se olis hyvä muistaa kun alkaa karjumisen .
    Olipa kumpi osapuoli hyvänsä terv tepivaari

  38. Heikki ei silti mennä henkilö tasolle .
    Kyllä mulla on nytkin melkoisen iso vaikutus mahdollisuus moniinkin asioihin Ayyssä etten minä mikään hyvttysen pierasu siellä ole .

    Mutta ei mun tarvitse kertoilla työantaja puolen edustajalle mitä ne vaikutus mahdollisuudet sitten ovat .

    Se nyt on varma että työantaja puolen edustajalla ei Ayyssä ole vaikutus mahdollisuutta kuten Heikki ilmeisesti haluaisi . terv tepivaari

  39. Voi voi sentään.
    Antti Rinne sai nyt sitten tilaisuuden näyttää.
    Näytös on että pistetään Suomi seis.

    1. Ei se noin ole Teho Pakkaus eikä Suomessa mkään yleislakko ollut terv tepivaari

  40. Niin, vaikka vaalituloksen voittaja saa ensimmäisen tunnustelumahdollisuuden uuteen hallitukseen, se ei tarkoita että hän olisi pääministeri, ellei saa hyväksyttävää ohjelmaa taakseen.

    Millään matematiikalla demarit, vas ja vihr eivät saa enemmistöä taakseen. Sinne tarvitaan kd, rkp, kok, kepu tai joku näiden yhdistelmistä. Eikä kok ja kepu lähde sdp:n kelkkaan yksitään. Eikä rkp ja kd. Kepu voi lähteä, mutta se kyllä vaatii sdp:ltä suuria myönnytyksiä. Rinteestä ei tule pääministeriä.

    1. No kepua eikä kokoomusta ei sinne tarvita ne jää alle neljänkymmen % mutta vaalithan sen sitten näyttää .
      No onneksi ei Heikki päätä pääministeriä kuka se on terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *