Freudenthalistit suhtautuvat suomalaisiin edelleenkin alempiarvoisina

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fbcba162-41a2-408b-8382-5123de3b9fe5

”Karoliininen instituutti ei luovu suomalaisten haudoista ryöstetyistä kalloista, vaikka muille maille palautuksia on tehty – ”Suomi ei kuulu tähän joukkoon””

”Karoliininen instituutti otti kokoelmat takaisin haltuunsa vuonna 2015. Tärkeimpänä syynä oli se, että instituutti päätti ryhtyä palauttamaan kalloja eri alkuperäiskansoille niiden esittämien vaatimusten mukaan.

Suomelle Karoniilinen instituutti ei ole tehnyt tällaista aloitetta.

– Tavoitteemme on ensin toimia eri puolilla maailmaa olevien tunnustettujen alkuperäiskansojen suuntaan. Suomi ei kuulu tähän joukkoon, Ljungström perustelee.”

Freudenthalistien mukaan siis suomalaiset eivät kuulu tunnustetuksi alkuperäiskansaksi?

Jaa käyttäen:


18 Replies to “Freudenthalistit suhtautuvat suomalaisiin edelleenkin alempiarvoisina”

 1. Verkosta=Saamelaiset ovat Suomen ja Euroopan unionin alueen ainoa alkuperäiskansa. Saamelaiset täyttävät kaikki ILO 169 -sopimukseen kirjatut alkuperäiskansan tunnusmerkit. He elävät yhä samoilla alueilla kuin aikana jolloin Norjan, Ruotsin ja Suomen nykyiset valtionrajat määritettiin. He ovat säilyttäneet useita omia sosiaalisia, taloudellisia, kulttuurisia ja poliittisia instituutioitaan, ja he pitävät itse itseään alkuperäiskansana. Saamelaisten oikeudellisesta asemasta alkuperäiskansana säädetään tarkemmin Suomen perustuslaissa.

  1. Noiden perusteella siis nämä ”alkuperäiskansat” ovat muita parempia, kuten ruotsalaiset…

 2. Koskahan päästään eroon entisen valloittajan ikeestä joka jo ajat sitten hävisi meidät Venäläisille joista itsenäistyimme yli 100 vuotta sitten.

 3. Eräässä blogikeskustelussa aivan eri mediassa nousi välissä esille keskustelu siitä, onko Suomi suomenkielinen käytännön tasolla. Kun vähänkin keskustelu heräsi, joukossa oli tusina RKP:n trollitehtaan parasta herjaamassa minkä ehtivät.

  Melkoisissa voimissa ovat kielisodat. Tai eihän siinä kielestä sodita vaan rahasta ja vallasta. Kieli on vain markkinoinnin keino.

 4. En ole koskaan ymmärtänyt roturehvastelua. Kulttuuri määrittää paremmuuden eikä ihonväri. Totta kai suomalaiset pitää itseään parempina kuin ruotsalaisia. Todistetta voi hakea maailman ohuimmasta kirjasta: ruotsalaiset sotasankarit.

 5. Hätäisesti harsimani käsitys suomalaisiin kohdistuvan rasismin kehityskulusta.

  – ruotsalaiset potivat vuosisatojen mittaista ylenkatsetta suomalaisia ja suomalaista kulttuuria kohtaan, kalevalamittaisista runoista saattoi menettää päänsä
  – Karoliininen instituutti perustettiin Tukholmaan vuonna 1910, instituutti määritti suomalaiset toiseen rotuun kuuluviksi kuin mihin ruotsalaiset kuuluivat eli keltaiseen rotuun
  – suomalaisten rotumääritelmä joutui ranskalaisen rotukiihkoilijan, Arthur de Gobineaun käsiin joko tämän toimiessa Tukholmassa Ranskan suurlähettiläänä tai jo ennen sitä
  – Gobineau levitti Ruotsissa oppiaan suomen kansan viheliäisyydestä, josta opista sai tartunnan mm. toimittaja August Solhman, joka asiasta innostuneena julkaisi suomalaisia solvaavan kirjansa
  – Suomessa syntynyt toisen polven mamu, tohtori A. O. Freudenthal, sai innoitusta mm. Sohlmanilta ja kehitti itsestään myös epävirallisen rotutohtorin
  – rotutohtori A. O. F. loi svekomaniaksi kutsutun ajatussuunnan, jonka tarkoituksena oli säilyttää ja vahvistaa Suomen asukkaiden jakoa kahteen kastiin: keltaihoisiin suomalaisiin ja germaaniseen valtiaskansaan kuuluviin ruotsinkielisiin, näin jaosta piti tuleman syntyperäinen ja muuttumaton
  – todennäköisesti A. O. F.:n rintakuva on vieläkin kunniapaikallaan Höbelön toimituksen, Hoopoakatemian ja RKP:n puoluetoimiston seinällä, ja etisen ruotsinkielisen syntyperän omaava Paavo Lipponen hivelee tyytyväisenä rotutohtorin muistomitalia

  ——————————————–

  Gobieaun ajatus suomalaisuudesta oli ja jonka myös Freudenthal omaksui, että suomalaiset edustivat orjamoraalisia kansoja ja germaanit herramoraalisia kansoja.

  Herramoraalin omaavat määrittelivät tekonsa järjellä, hyvä-huono -asteikolla. Orjamoraalin omaavat määrittelivät tekonsa tunteella, hyvä-paha -asteikolla.

  Herramoraalin ihmiset määrittivät itse tekojensa oikeutuksen, orjamoraalin ihmiset katsoivat olevansa teoistaan vastuussa sille taholle, joka määrittää hyvän ja pahan, toisin sanoen Jumalalle, omalle tunnolle ja valtakunnan laille.

  Suomalaiset eivät siis ole järjen palvojia, mutta suomalaiset on Euroopan älykkäin kansa ja siksi huomaavat herramoraalin kannattajien lähestyvän arveluttavasti ihmiskuvaa, joka on yhteydessä psykopaatin määritelmään. Väittäisinkin, että sekä Gobineau että Freudenthal olivat parantumattomia psykopaatteja, vaikka eihän psykopatia mikään sairaus ole, vaan luonteen ominaisuus ja heidän filosofiansa kuvasti sitä psykopatiaa, joka oli heidän sisällään.

  Kukin taaplaa tyylillään. Ja myös suomalaisissa on herramoraalisia psykopaatteja, jotka tuntevat Gobineaun ja Freudenthalin ajatukset läheisiksi.

 6. https://fi.wikipedia.org/wiki/Arthur_de_Gobineau

  ”Joseph Arthur de Gobineau (14. heinäkuuta 1816 Ville-d’Avray, Ranska – 13. lokakuuta 1882 Torino, Italia) oli ranskalainen diplomaatti, kirjailija ja filosofi, joka tuli tunnetuksi valkoisen ylivallan kannattajana ja arjalaisen herrarodun teorian luojana ja joka vaikutti vahvasti muun muassa Saksan kansallissosialistien ajatteluun.”

 7. Näiden roturehvastelijoiden, persujen, mukaan täällä ei ole muita aitoja suomalasia kuin impivaaralaiset persut ja kyyttö-lehmät, joita ruokitaan Suomi-hevosen kuivaheinillä.

 8. ”Freudenthalistien mukaan siis suomalaiset eivät kuulu tunnustetuksi alkuperäiskansaksi?”

  Koska ranskalainen rotumaanikko on maininnut kirjoituksissaan mm. että epätoivottavat piirteet eurooppalaisessa rahvaassa johtuvat sekoittumisesta suomalaisten kanssa, niin siitä voisi ounastella, että Karoliininen instituutti olisi tullut tutkimuksissaan tulokseen, että suomensukuiset olisivat Euroopan alkuperäiskansa. Uudemmat geneettiset tutkimukset voivat johtaa käsitykseen, etteivät ugrit olisi jättäneet geneettisiä piirteitään esimerkiksi Ranskaan.

  Joidenkin kielitieteilijöiden arvelujen perusteella ugrit olisivat jättäneet ääntämyksellisiä piirteitään eri indoeurooppalaisiin kieliin. On jopa arveltu, että Stone Henge olisi ugrien pystyttämä ja että englannin äänne mm. ”the” -artikkelissa olisi ugrien perintöä. Muinaissuomessa tuo äänne oli, mutta on myöhemmin hävinnyt.

 9. Tiedoksi Johnille. Ruotsi on tapellut suunnilleen vuodesta 1320 vuoteen 1814, kunnes taisivat saada tarpeekseen. Hallitsivat puolta Eurooppaa aikoinaan. Eiköhän siellä ollut riittävästi ”sotasanakreita” .

Kommentoi