Rehellisyys on vahvistunut mediassa

Nyt Oulussa ilmitulleen maahanmuuttajien pedofiiliringin paljastuttua olen huomannut median suhtautumisessa muutoksen aiempaan. Aiemmin siitä, että seksuaalirikokset ovat tilastojen mukaan korostuneet tietyistä maista tulleilla, ei juuri kirjoitettu. Ja kun poliisi aiemmin varoitti  uudenlaisesta, tietyistä maista tulleiden turvapaikanhakijoiden harjoittamasta seksuaalirikollisuudesta (ns, taharrus, jossa joukko miehiä piirittää naisen ja alkaa kähmiä) niin feministien rinnalla ainakin Yle kävi taistoon syyttäen poliisia valehtelusta: kyseistä rikollisuutta oli muka aina ollut, ”todisteena” käytettiin jotain vanhaa nauhoitusta, jossa suomalaiset miehet vonkaavat yöllä naista treffeille,  esimerkiksi pyytävät ravintolaan syömään!

Nyt näyttäisi olevan paljolti toinen ääni kellossa. Hesarin kolumnissa Annamari Sipilä kritisoi kulttuureita, joissa naiselle ei anneta arvoa. Yleisemminkin näytetään olevan huolissaan siitä, miten epätasa-arvoisesta kulttuurista tuleva oppisi Suomen tavoille. Enää sellainen puhe ei ole ”kulttuurirasismia” , media ei enää ole feministien talutusnuorassa. Tuomas Enbuske laukoo myös kolumnissaan  suorat sanat feministeille jotka eivät ole huolissaan raiskauksista vaan siitä, että poliisi ilmoitti julkisuuteen tekijöiden olevan ulkomaalaisia. Myös tämän paivän Hesarissa sanotaan suoraan seksuaalirikosten olevan tiettyjen maahanmuuttajien erityisongelma. Vastapainoksi silti Hesari muistaa muistuttaa myös suomalaisten tekevän seksuualirikoksia ja Enbuske haluaa kirjoituksessaan tyrmätä feministien lisäksi ”persut” ja suomalaiset Thaimaan seksituristit eli ollaan varovaisia silti ettei kukaan pääsisi syyttämään ”persuksi” saati rasistiksi. Ja on tietenkin syytä varoakin luistamasta äärilaidasta toiseen yleistämään joidenkin tekemiä rikoksia kaikkiin muihin, kukaan meistä ei vastaa toisen teoista vaikka olisi samannäköinen tai kotoisin samasta maasta.

HIeman kyseenalaisesti Hesarissa kyllä syytetään keskustelun puuttumisesta ääripäitä eli kaikki leimaavia rasisteja ja niitä joiden mielestä asiassa ei ole mitään ongelmaa. Sillä vielä hetki sitten media näytti itse yhtyvän hyssyttelijöihin, joiden mielestä asiassa ei ole ongelmaa, että ”tilastot valehtelevat, koska suomalaiset raiskaavat kotona”. Tilanne muistuttaa hieman sitä kun Neuvostoliitto romahti ja yhtäkkiä kukaan ei enää muistanut olleensa suomettunut ja oltiin kilvan rehellisiä. Eri aikoina erilaisilla leimakirveillä kuten ”rasisti” tai ”neuvostovastainen” on niin suuri voima loata kenet tahansa, että se tekee valtamediastakin hampaattoman. Ihmisiä sielläkin on, jotka haluavat välttää lynkkausjoukon ja pitää työpaikkansa. Onneksi meillä on edes presidentti, joka on uskaltanut pitää linjansa ja puhua ”tolkun ihmisistä” vaikka jotkut ovat hänetkin halunneet siitä leimata rasistiksi, kun hän ei ole yhtynyt hyssyttelijöihin.

Jaa käyttäen:


12 Replies to “Rehellisyys on vahvistunut mediassa”

 1. No enpä ole sellasta ilmiötä huomannut että rehellisyys olisi jotenkin noussut mediassa .
  Hallituksessa valheellisuus on ollut kasvussa lähes koko hallituskauden terv tepivaari

 2. Silmälumetta. Media ilmoittaa kyllä heti jos suomalainen syyllistyy rikokseen, mutta peittelee ulkomaalaisten rikoksia.

  1. Olisivat peitelleet tätä Oulun tapaustakin, mutta ikävä kyllä aktivistit olivat asialla. Huomasivat tiedon vangitsemisiokeudenkäynnistä käräjätalon ilmoitustaululla ja julkistivat sen.

 3. Nyt puhutaan äskeisestä Oulun tapauksesta ja on hyvä että puhutaan toki sisäministeri ei vieläkään näytä ymmärtävän kokonaisuutta vaan puuhaalisää tulijoita.

 4. Norppa, on erinomainen asia, että nyt on tuotu julki raiskaajien olevan ulkomaalaisia ja jopa turvapaikanhakijoita.

  Olen tässä asiassa kuitenkin pessimisti ja oletan, että asian julkituojia aletaan syyttämään ja ehkä myös rankaisemaan. Valitettavasti Suomi on viety tähän malliin.

  Minun mielestäni esimerkiksi varkaan kuva pitäisi saada julkaista – vaan ei saa.

 5. Hesari kritisoi ääripäitä – eli itseään?

  Ei vaan, sama havainto tehty. Uutisten tasolla asioista jo kerrotaan. Vielä ei olla päästy analyysien ja keskustelujen, saatika ratkaisujen osalta siihen. Ehkä vielä pääsemme.

 6. Se mikä tässä on nyt valtamediassa viime aikoina nostettu esille on nimenomaan kulttuuritaustan mahdollinen vaikutus seksuaalirikollisuuteen. Kirjoittajia on jo niin monia, että asia lienee hyväksyttyjen kannanottojen joukossa. Olen jo asiani kyllä avauksessa perustellutkin joten en ala sitä enempi toistelemaan.

  Tarja Halosen kommenteista puhalsi hieman se vanha tuuli, kun hän halusi tuoda julki miten Oulun kaltaiset tapahtumat ovat joka kulttuurissa kiellettyjä, että ei pitäisi puhua siis siitä, että Suomessa ei saa toimia niin. Onhan se niinkin, mutta monissa maissa kyllä nuoria tyttöjä myydään vaimoiksi ja tuskin viranomaiset siihen viitsivät puuttua.

  Raiskauskin on kielletty eri maissa, mutta kärjekkäästi voisi sanoa, että erot löytyvät siitä, kumpi siitä tuomitaan, raiskaaja vai raiskattu. Ei ole kauaakaan kun eräässä Afrikan maassa oli nainen tuomittu kuolemaan ”aviorikoksesta” koska hänet oli raiskattu. Tuohon maahan sitten mentiin järjestämään missikisoja ja kuolemantuomio peruttiin kansainvälisen kohun takia. Ja monissa arabimaissa oli laki, jonka mukaan raiskaaja välttyi tuomiolta, jos meni naimisiin uhrinsa kanssa, Saattaa olla joissain vieläkin. Kyllä Halosenkin luulisi myöntävän, ettei naisen asema ole kehuttava monessa maassa eikä maahanmuuttajan voi olettaa hetkessä muuttavan koko ikänsä imemisään arvoja tänne tullessaan.

Kommentoi