Kaikille kansalaispalvelus – kaikkinainen sukupuolinen ja aatteellinen suhmurointi poistuisi

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tallainen-olisi-suomeen-ehdotettu-kansalaispalvelus-kutsunnat-kaikille-ja-siviilipalvelus-historiaan-puolustusministeri-varoittaa-pandoran-lippaan-avaamisesta-200964809/

”Selvitys lanseeraa uuden kansalaispalveluksen, joka koko ikäluokan pitäisi suorittaa. Mallissa nykymuotoinen siviilipalvelus heitettäisiin romukoppaan. Totaalikieltäytyjiä ei enää suljettaisi vankilaan.

Kansalaispalveluksen voisi suorittaa kolmella tavalla. Sen voi tehdä osallistumalla asepalvelukseen tai uudenlaiseen varautumispalvelukseen. Kolmas vaihtoehto on raha. Jos kaksi ensimmäistä ei maistu, niin kutsuntaikäinen ei saisi veroetua, joka on kaavailtu palveluksessa olleille tiettyyn ikärajaan asti.

Varautumispalvelus voisi liittyä vaikkapa palo- ja pelastustoimeen, ympäristönsuojeluun, terrorismin tai kyberuhkien ehkäisemiseen. Palvelus pitäisi suorittaa 30 ikävuoteen mennessä osallistumalla kursseille, joista muodostettaisiin siviilikriisinhallinnan koulutusyksiköitä.”

Jo olisi aikakin.

24 vastausta artikkeliin “Kaikille kansalaispalvelus – kaikkinainen sukupuolinen ja aatteellinen suhmurointi poistuisi”

  1. Huokaus!

    Jo pelkästään kutsunnat ”kaikille” maksaisi melkoisesti – olisi poissa muutenkin Suomen aivan liian alhaisista puolustusmäärärahoista.

    Kun Suomen naapurina valitettavasti on imperialistinen roistovaltio Venäjä, niin Suomi tarvitsee välttämättä pakollisen asepalveluksen miehille. Vain siten saadaan henkilöstö riittävän suureen sodan ajan armeijaan – ja miehistöä korvaamaan sodan aikana joukoissa väistämättä tulevia tappioita.

    Naiset ovat hyvin suuri ja hyödyllinen voimavara maanpuolustukselle. On pitkälti urhoollisten, uhrautuvien ja osaavien lottiemme ansiota, että Suomi säilyi itsenäisenä Talvisodasta ja Jatkosodasta.

    Kansalaispalveluksen sijaan pitää perustaa uudelleen Suojeluskunnat puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi, sekä Lottajärjestö naisillemme.

  2. Suomessa tullaan ajamaan alas vapaaehtoinen maanpuolustus. Mitä saadaan sen tilalle…?

    1. Suomessa ei edes ole oikeaa vapaaehtoista maanpuolustusta – on vain yksittäisiä henkilöitä, jotka haluavat vapaaehtoisesti puolustaa maata. Heillä ei ole kuitenkaan puolustusvoimien aseita, ei johtoa, ei viestijärjestelmiä, ei huoltoa (logistiikka), jne., jne.

      Toki nykyinenkin systeemi on parempi kuin ei mitään, auttaahan se maanpuolustustahdon ylläpitämisessä – mutta ei pelkällä tahdolla sotaa voiteta.

      Nykyjärjestelmä Suomessa perustuu täysin siihen, että Suomen sotilastiedustelu muka varoittaisi ajoissa Suomen poliittista johtoa tulevasta Venäjän hyökkäyksestä ja Suomen poliittinen johto muka käskisi ajoissa liikekannallepanon. Sitä poliittinen johtomme ei tule tekemään kun se muka ”ärsyttäisi” Venäjää.

      Nykytilanne Suomessa on valitettavasti täysin /Cstä.

        1. Edelleen. Syksyllä Kokoomus näyttää suunnan. Jos käy kuten Mykkänen haluaa. Haluatko olla vielä Kokoomuksen (Kremlin ääni). Ei millään pahalla. Mutta faktat on näin.

  3. En ole kovin innokas osallistumaan aihepiirin keskusteluihin, mutta itse pidän kyllä yleistä asevelvollisuutta aivan ensiarvoisen tärkeänä osana omaa maanpuolutustamme.

    Eikö edes tässä asiassa voitaisi ottaa oppia Ruotsin tekemistä virheistä?

  4. Kyllä pieni maa tarvitsee kaikki jos tosipaikka eikä se ole rahasta kiinni sillä kunnon koulutuksella saataisiin kunnon kansalaisia jotka hyödyttäisivät intin jälkeen moninverroin yhteiskuntaamme. Puolustusministeri ja ns asiantuntijat unohtavat että sota vaatii myös huoltojoukot ja koko maan puolustus vaatii sissitoimintaa johon kaikki soveltuvat koulutettuina.

  5. Pakko säilyttää nykyinen asevelvollisuus ja naisille perustetaan Lottajärjestö. Siinä opetetaan hiukan maanpuolustustakin. Mutta mihin ne ”luuserit”, sanokaapa se.

  6. Suomen turvallisuuspolitiikan tekijät ovat ulkopolitiikka ja asellinen puolustus. Näistä tärkeämpi on ulkopolitiikka, totesi mm. tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Mutta hänhän olikin suomettunut agentti ”Timo”, vai kuinka? Maan edun mukainen ulkopolitiikka on vaikeaa , aseellinen puolustus mahdotonta.

    1. Aseellinen puolustus ei suinkaan ole mahdotonta.

      Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan. Suomi saavutti Talvisodassa Torjuntavoiton ja Jatkosodassa useita loistavia Torjuntavoittoja.

      Venäjä ei ole kovista yrityksestään huolimatta kyennyt valloittamaan Suomea.

  7. Euroopassa liikkuu aave. Arndt Pekurisen aave. Aaveita ei voi ampua. Ei vaikka aseissa olisi kuinka isot lippaat.

  8. Ennemminkin Euroopassa liikkuu nykyään ihmeellisiä vihreitä miehiä.
    Itärajan takana ei yhdestä Pekurisesta olisi vaivaudutte tekemään edes päiväkirjamerkintää.

  9. Suomea ei pysty puolustamaan muutamasta kasarmista eikä muutamalla lentokoneella eikä muutamalla sotalaivalla.
    Isokaan sotajoukko ei pärjää, jos kaikki ovat valmiina koko maan kattavasti. Puolustukseen soveltuva materiaali tulee olla mahdollisimman laajalla alueella.
    – Kuinka toimi Raatteen sissi.

    1. Valitettavasti käsitykseni suunnitelluista sotalaivoista tarkoittaa katastrofia.
      Ne on helppo upottaa päinvastoin kuin matalissakin vesissä nopeasti liikkuvat torpedo- ja tykki/ohjusveneet.

    2. Kaunis (esittäjänsä kannalta) haave kaatuu siihen että elävä voima ei motivoidu. Kehitys kehittyy ja pojasta polvi paranee.

  10. Suomessa olisi tarvetta turvallisuus- ja varautumisasioissa koulutetuille. Tämän idean hyödyt olisivat mielestäni suuret.
    Kuitenkin tuo puolustuksen varmistaminen jollain tavalla on välttämätöntä, ettei mennä Ruotsin loistokkaaseen aseettomuuteen.
    Tässä mallissa ei mielestäni totaalikieltäytyjiä voisi edes olla, koska velvollisuus yhteiskuntaa kohtaan perustuu jo sille, että saa koulutuksen ja erilaisia tukia elämistä varten.
    Jos joku tässä mallissa todella kieltäytyisi kaikesta, myös kaikki yhteiskunnan taloudellinen tuki pitäisi kieltää tälle henkilölle.

  11. …Ukrainaa vastaan ja ampumaan maan yllä siviilikoneita alas. Joka nyt on todistettu.

    1. Pentti, se oli jo aiemmin todistettu, että Venäjältä tuodulla BUK-ohjusajoneuvon ampumalla ohjuksella matkustajakone pudotettiin.

      Nyt julkistettiin varma tieto, että mistä Venäjän armeijan joukko-osastosta ne kaikki ampumiseen osallistuneet olivat.

      Henkilöiden nimiäkin on tutkijoiden tiedossa, mutta ne julkaistaan myöhemmin.

      1. Tänään tulee tv;stä dokkari Putinista ja sen mafia yhteyksistä ja rahan pesemisestä, radiossa kerrtottiin jotta jo pelkän rahan varastamisen (valtiolta) on Putinin pakko roikkua vallan kahvassa. Sillä vallan vaihtuessa se joutuisi tuomiolle.

  12. Olisikohan ne jollain ohjuksella pudottaneet sen toisenkin koneen, jota nyt vaan ei löydy. Esimerkiksi jollain mannertenvälisellä? Mene ja tiedä ja ymmärrä.

  13. Kaikkeen uutisointiin ei kannata luottaa. Putinin kosto dokkari Ylellä aiheutti hysteerisiä naurukohtauksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *