Kilpailu tekisi Postille vain hyvää

Minulle/yritykselleni oli tulossa tänään neljä pakettia eri toimittajilta ja eri paikoista Suomesta. Ne kaikki olivat aikaisin tänä aamuna seurannan mukaan Kuopiossa (noin 74 km kohteesta Varkaudesta). Kuitenkin sain niistä vain kaksi tänään ja nekin kummallisesti eri paikoista. Kaksi pakettia on jossakin matkalla edelleen.

Huomenna aamulla saan toisen kuljetusfirman toimittamana viidennen paketin kaukaa ulkomailta nopeammin kuin Posti toimittaa paketteja minulle Suomen sisällä.

Saapas nähdä miten kauan joudun odottamaan niitä kahta pakettia, jotka olivat jo tänä aamuna Kuopiossa.

Ettei vaan myös ”kuudes” suunnilleen samaan aikaan tilattu lähetys Ruotsista ennätä aiemmin perille kuin Suomesta tilatut?

Seitsemäs lähetys kestää luonnollisesti kauemmin, sillä toimittaja tekee samalla minulle alihankintatyötä, joten se ei voinut mitenkään lähteä heti. Saapas nähdä miten senkin kanssa menee.

17 vastausta artikkeliin “Kilpailu tekisi Postille vain hyvää”

  1. Tähän mennessä minulla on ollut hyvää tuuria, lähes kaikki tilaamani tavarat ovat tulleet perille ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti nyt tulee ennemmin, sillä tarvitsen niitä kamoja vientitoimitukseen ulkomaille.

  2. Meille tilaileevat himassa Kiinasta milloin mitäkin, tulevat ajoissa ja hinta mm muistikorteissa ja elektroniikassa on murto-osa Suomen hinnoista. Emme tilaile Suomesta juuri mitään.

  3. Netistä poimittua, pitää muuten paikkansa:

    Verkko-ostaminen Kiinasta on tänä päivänä helppoa, halpaa ja yleensä myös turvallista – kunhan valitsee hyvän kaupan/myyjän ja käyttää turvallisia maksutapoja.

    Käsittämätöntä kyllä, Kiinasta voit tilata vaikkapa 0,50 € maksavan ruuvin ilmaisilla postikuluilla Suomeen.

    Miten tämä on mahdollista? Suomen postihan veloittaa 1,20 € pelkän postikortin lähettämisestä Suomen sisällä..?

    Totta se vaan on. Siellä on Postilla jonkinlainen kansainvälinen diili myös Suomen päässä, jonka ansiosta paketit kulkee edukkaasti Kiinasta Suomeen

    1. Minulle/yritykselleni on parhaillaankin tulossa Kiinasta varsin arvokkaita akkuja kaksi lähetystä. Ne eivät suinkaan tule nopeasti Maapallon toiselta puolelta ja luonnollisesti joudun vielä tullaamaan lähetykset ja maksamaan niistä verot ennen kuin saan ne haltuuni.

      En ole tilannut niitä Kiinasta siksi, että saisin niitä halvalla, vaan siksi, ettei vastaavia saa Suomesta.

      Blogikirjoitukseni pihvi oli kuitenkin siinä, että Suomen Posti tarttee kilpailua, jotta toimisi paremmin kuin nyt toimii.

      1. Suomen posti on kuihtunut paxkalaitokseksi. Eihän se ole kuin markettien kyljissä ja R-kioskilla sivu palveluna. Aina myöhässä. Tavarat katoo. Jopa minulle tärkeitä kirjeitä on kadonnut. Minulle on ihan sama miten tuolle postille käy.

  4. Posti on kovasti täällä syrjäkulmilla parantanut palveluitaan. Ennen tuli lehdet ja muu posti joskus myöhään iltapäivällä, kun se nykyään tulee viimeistään aamupäivällä ennen kymmentä. Joskus jopa aikaisemmin varsinkin tiistaina, kun ei jaeta kirjepostia lainkaan.

    Meiltä lähtevän postin, kirjeet ym jakaja ottaa mukaansa, kun laittaa Postin klipsun kanteen. Hoitaa jopa kauppa- asioita kunhan laittaa rahan sitä varten.

    Postin palvelupiste marketin tiloissa toimii hyvin ja joustavasti, ei valittamista niissä asioissa.

    1. Mukava kuulla Pentti, että teilläpäin Posti toimii hyvin.

      Kuten jo avauksessa epäilin, se kuudes Ruotsista muun kuin Postin kautta tuleva lähetys on jo noudettavissa, mutta kaksi Postin kautta tulevaa on vielä missä lienee – vaikka olivat Kuopiossa yli vuorokausi sitten.

  5. No viime jouluna laitoin itselleni viisi joulukorttia ne on muuten vieläkin matkalla tuleekohan jouluna tosin v 2018 piti tulla 2017 terv tepivaari

  6. Meillä firmalla on ihan määrätty ohje että postia ei saa käyttää ellei se ole ainoa optio eikä mitään muuta voi tehdä. Posti on niin paljon hukannut, vaurioittanut ja viivyttänyt lähetyksiä ettei meillä ole siihen varaa. Valitusoptiota kun ei käytännössä ole.

  7. Kuka postin kanssa muka alkaa kilpailla muuta kuin nostamalla lujasti hintoja. Jos ei miellytä postin palvelukset voi käyttää kuljetusfirmoja tai sellaisia kuin DHL, Fedex, UPS.

  8. Nopein tapa on kuitenkin netti ja taitaa olla halvimmasta päästä aina voi myös käyttää skypeä terv tepivaari

  9. Ei voi mitenkään verrata Postiin, mutta kuriiripalvelu kyllä toimii. Aikanaan jouduin lähettämään meiltä töistä erikoistietokoneen Englantiin. Tilasin kuljetuksen Turun DHL;n palvelusta. Puolenpäivän aikoihin lähetys noudettiin ja suunnilleen samoihin aikoihin seuraavana päivänä Lontoosta kuitattiin lähetys vastaanotetuksi. Maksusta en mitään tiedä, kun se kuului meidän sopimuksiimme.

  10. Kerran tärkeä ja arvokas lähetykseni Varkaudesta Ouluun Postin kautta osasi kyllä Ouluun nopeasti, mutta sinkoili siellä sitten hulluna sinne sun tänne monta päivää ennen kuin se saatiin viimein perille. Vastaanottaja joutui jahtaamaan lähetystä seurantakoodin avulla.

    Käytännössä sama lähetys lähti sitten Oulusta edelleen Tallinnaan – ja sitä olisi todella tarvittu vastaanottajalla. Se kuitenkin sinkoili taas Tallinnassa sinne sun tänne ennen kuin saatiin lopulta kiinni seurantakoodin avulla.

    Joskus vanhoina hyvinä aikoina Postiin saattoi luottaa. Nykyisin olen joutunut käyttämään tärkeiden ja kiireellisten lähetysten kuljettamiseen kuriiripalveluja kun Postiin ei ole voinut luottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *