Neljä viidestä on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen

Vastaanottokeskuksissa on nyt kuulemma 11400 turvapaikanhakijaa, niistä 9000 on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Lähde.

Lisäksi niitä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita on tietysti myös vastaanottokeskusten ulkopuolella tuhatmäärin.

Aivan täysin laittomasti Suomen alueella on vielä tuhansia.

Riittää meillä veronmaksajilla elätettäviä.

40 vastausta artikkeliin “Neljä viidestä on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen”

  1. Näistä maahan tulleista ”pakolaisista” ei näytä päästävän tämän hallituksen aikana eroon millään nykyisellä konstilla.

    1. Tuhansia on lähtenyt Suomesta vapaaehtoisesti, kun Suomi ei ollutkaan sellainen kuin kuvittelivat. Osa on lähtenyt esimerkiksi Saksaan. Ei kaikkia pakkopalautuksiakaan ole estetty.

      Osalle Suomi (me veronmaksajat) on maksanut matkalipun kotiin ja antanut vielä runsaan avustuksen mukaan.

      1. Kunhan Juhaniakin kaupalla palvelee sandaali varvas puoli-ilmaiseksi ja samaan aikaan suomalainen työntekijä on työtön, siinä saat viittomakielellä sössöttää näiden kanssa. Kyllä Kok näitä juuri haluaa

        1. Tietääkseni mikään Kokoomuksen päättävä elin ei ole tehnyt sellaista päätöstä. Siten väite, että ”Kok juuri näitä haluaa” on lievästi sanottuna harhaanjohtava.

          Kokoomus on kyllä myötämielinen työperäiselle maahanmuutolle, jossa Suomeen saadaan korkeakoulutettuja osaajia, joista Suomessa on puute. Esimerkiksi IT-alalle tarvittaisiin tuhansia osaajia, joita ei meinaa saada mistään (ei kouluteta Suomessa tarpeeksi).

  2. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoi Talouselämän haastattelussa, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajia. Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio on asiasta toista mieltä.

    – Olen havaitsevinani pientä ristiriitaa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren puheissa. Talouselämän haastattelussa hän kertoo haluavansa Suomeen huomattavasti lisää maahanmuuttajia työvoimapulaa helpottamaan.

    – Toisaalta hän kuitenkin vaatii valtiolta lisää tukea pääkaupunkiseudun kunnille, sillä Vapaavuoren omin sanoin ”kotouttaminen vaatii isoissa kaupungeissa paljon resursseja”. Ja niitä kokoomus ja valtiovarainministeri Orpo hallituksessa ollessaan myös tarjoavat, Savio kirjoittaa Facebookissa.

    Haaveileeko Vapaavuori halpatyömarkkinoista?

    Savio ihmettelee Vapaavuoren lausuntoa.

    – Eiköhän olisi viisainta työllistää ensin suomalaiset työttömät ja katsoa sitten, odottaako paljonkin työtä vielä tekijäänsä – ellei Vapaavuoren todellinen mutta ääneen lausumaton tavoite ole luoda Suomeen halpatyömarkkinat ja polkea samalla rajusti suomalaisten työehtoja suurpääoman hyväksi.

    Työntekijöiden ei tarvitse osata suomea

    Vapaavuoren mielestä esimerkiksi ravintolahenkilökunnan ei tarvitse pääkaupunkiseudulla osata suomea.

    – Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle, Vapaavuori täräyttää Talouselämässä.

    SUOMEN UUTISET

  3. EU-direktiivi sallii sen, että turvapaikanhakijat, jotka eivät kykene todentamaan henkilöllisyyttään, voidaan ottaa säilöön henkilöllisyyden selvittämisen ajaksi. Miksi Suomi ei käytä tätä mahdollisuutta? Se maksaa, sanovat jotkut. Minä väitän, että se maksaisi itsensä takaisin hyvin nipeasti, kun tieto käytännöstä leviäisi muutamassa päivässä lähtömaihin. Erittäin moni onnenonkija jättäisi tulematta, kun tietäisi joutuvansa säilöön, jos paperit ovat sattuneet katoamaan matkalla.

      1. Virossa laittavat nämä ”pakoloiset” tarkoin vartioituihin keskuksiin…. sieltä ei lähdetä juhlimaan ja tekemään pahoja…. Voi olla että juuri siitä syystä voi Virossa kansalainen kävellä torilla rauhassa…. ilman pelkoa tulla ”hullujen ählyjen hyökkäyksen kohteeksi”…

        1. Viron poika osaa pitää terroristit ja sotarikolliset maastaan pois… voi olla että siellä tulee äkkiä äitiä ikävä näille ”rauhan uskonnon ilosanoman
          levittäjille”…

          1. Viimeksi tänään oli Viron mediassa uutinen, että joku ”egyptiläinen” oli uinut Venäjältä Narvajoen ylitse Viroon ilman mitään papereita. Viron rajavartiosto luovutti tyypin saman tien Venäjän rajavartiostolle, eikä ottanut riesoikseen.

        2. Niin, on ihan vankilaa vastaavat keskukset. En tiedä, että niistä olisi kukaan paennut.

          Kiintiöpakolaiset Viro valitsee huolella – tarkistaa taustat ja ottaa lähinnä kokonaisia perheitä lapsineen. Hyväksytyille perheille annetaan asunnot eri puolilta Viroa, eikä anneta muodostua ghettoja.

          1. Suomessa näille pakoloisille annetaan ensimmäisenä valtion kustantamat asunnot ja ”toiminta tonnit käteen…” nämä hyväkkeet menevät automaattisesta asuntojonojen ohi… ei puhettakaan että niiltä kielllettäisiin mitään… kysyn vaan onko tämä tasavertaista ikänsä tämän maan eteen työtä tehneelle ja veronsa maksaneella Suomen kansalaiselle…?

            Sitten haukutaan rasisteiksi näitä Isänmaallisia ihmisiä ….jotka rohkenevat perätä oikeuksiaan ja kyseenalaistaa tämän touhun…ihmisten jotka ovat valmiita antamaan henkensä tämän maan eteen… ja kyseenalaistaan terrosristien hyyssäämisen tässä maassa Suomalaisten verorahoin…

            1. Tätä menoa ”rasistien” määrä tulee lisääntymään.

              Esimerkiksi minulla ei ole mitään oikeaa työperäistä maahanmuuttoa vastaan – eikä myöskään rajallista määrää aikuisten oikeasti turvapaikkaa tarvitsevia pakolaisia vastaan. Mutta … Grrr…

              1. Muistelen että taannoin joskus 80 luvulla otettiin Suomeen niitä ”venepakolaisia” sieltä Vietnamin alueelta… ei minkäänlaisia ongelmia ikinä ole ainakaan kuullut näiden työtelijäiden ihmisten aiheuttaneen tässä maassa… ne taisikin olla ne viimeiset oikeat pakolaiset jotka tähän maahan otettiin…

  4. Ei se säilöönottokaan ilmaista ole etenkin kun ei ole mitään visiota mitä tehdä seuraavaksi.

    Voimme heitellä vaikka minkälaisia ideoita ja syyttäviä sormia, mutta konkreettinen, toteutuskelpoinen idea antaa odottaa itseään. Maksamme kovan hinnan Sipilän naiiviudesta ja EU:n kyvyttömyydestä toimia.

    1. Säilöönotto olisi mitä todennäköisemmin halvempaa luin nykytilanne. Ei niitä säilöönotettuja tarvitse suinkaan majoittaa viiden tähden hotelliin. Esimerkiksi käytöstä poistettu navetta ja paljon piikkilankaa ei varmaankaan olisi kovin suuri investointi.

      Lukkojen taakse otettujen oikea perspektiivi on palauttaa sinne mistä tulivatkin.

  5. Packalén ärähti
    Mykkänen kommentoi tapausta Ilta-Sanomille samaan sävyyn ja tähdensi IS:lle, ettei hän halua ottaa Pennasen toimintaan yksityiskohtaisemmin kantaa, koska poliisilla on rikostutkinta meneillään.

    Poliisi tutkii tapausta liikenteen häirintänä.

    – Tukeeko kokoomuslainen sisäministeri Mykkänen anarkiaa? Miten tällainen kaveri voi toimia sisäministerinä, perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén kommentoi Facebookissa IS:n juttua, jonka otsikossa kerrottiin, ettei Mykkänen tuomitse suoraan lentokoneprotestia.

    Lähde: Ilta-Sanomat

    1. Sisäministeri ei tosiaankaan saa ottaa kantaa rikokseen – ei tutkinnan aikana, eikä myöskään oikeudenkäynnin aikana. Jopa sen jälkeenkään ministeri ei saisi ottaa kantaa yksittäistapauksiin. Vallan kolmijako: oikeuslaitoksen pitää olla riippumaton hallituksesta.

  6. ”Vapaavuoren mielestä esimerkiksi ravintolahenkilökunnan ei tarvitse pääkaupunkiseudulla osata suomea.

    – Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle, Vapaavuori täräyttää Talouselämässä.”

    Vapaavuori saattaa olla sairas, vieläpä vakavasti. Tai on nauttinut vapaamuurarien mielenhallintalikööriä.

  7. Pakkoruotsin osalta Jan voi ottaa tiukan otteen päästään ja tuupata sen mitä vakaimmalla otteella ahteriin. Mutta onhan hän siinä oikeassa että jos ravintola on surkea, ei siellä ole pakko asioida. Onhan meillä Suomessa aika paljon väkeä jotka eivät osaa suomea (eivät ruotsiakaan) mutta silti maksavat aika messevästi veroja. Joskus kuulin myös huhua suomenruotsalaisesta veronmaksajasta mutta sitten heräsin painajaisesta.

    En nyt kyllä taas tiedä miten tämä liittyy kielteisiin turvapaikkapäätöksiin. Tuskinpa meillä ihan hirveästi ruotsalaisia on odottamassa palautusta…

    1. Aasinsiltana voisi ehkä käyttää sitä, että suurin osa niistä ”turvapaikanhakijoista” tuli Suomeen turvallisen Ruotsin kautta – ehkä jopa Ruotsin auttamana.

  8. Eio ole ruotsalaisia odottamassa palautusta, mutta iso määrä rantaruotsalaisia odottamassa kantasuomalaisten maksamaa verorahaa oolannissa.

  9. Rajatarkastus ja paperittomana ei eikä jos ei vastaanottaja vastaa tulijan oleskelun kuluista.
    Se ko halpatyövoima ei todellakaan ole halpatyövoimaa sillä verovaroista on maksettava se varsinainen eläminen ja lisäksi syrjäytetyn oman työttömyyskorvaus.
    Ainoa hyötyjä on halpatyön tettäjä joka toimellaan aiheuttaa yhteiskunnalle moninkertaiset kulut.

  10. Tarina jatkuu Ranskassa.

    Käytännössä jokaisen kielteisen päätöksen saaneen ei nyt tarvitse kuin matkata Ranskaan jossa he voivat oleskella pysyvästi ja luvallisesti.

    Ei sekään ole Suomen etu. Eikä EU:n.

  11. Eikös taannoin Afganistanin suurlähettiläs sanonut, että suurin osa sieltä tulee Suomeen hyvien sosiaalietuuksien perässä, eikä mitään hengenvaaraa pakoon.(korjatkaa jos olen väärässä)

    Kumpaakohan uskoisi: Häntä vai kaikenmaailman pennasia.

    1. Ne ovat varsinaisia ”kiertopalkintoja”. Kaikkein suurin ongelma on, etteivät EUn ulkorajat pidä ja se kansainvaellus jatkuu, jatkuu ja jatkuu.

      Pakolaissopimus pitäisi kylmästi heittää historian roskatynnyriin.

      Nyt sentään yksi porukka vietiin mereltä takaisin Libyaan, eikä tuotu EUn alueelle.

  12. Kuuntelin taannoin jotain Ylen asiaohjelmaa – en nyt muista mikä se oli – mutta siinä oli pitkä keskustelu rajavalvontaviranomaisen kanssa. Täysin kiihkoton keskustelu EU:n rajavalvonnasta ja maahanmuutosta oli ja kyllä siinä todettiin tämä sama asia, että tulijoista huomattava osa ei hae turvaa vaan elintasoa. Mielestäni se voidaan hyväksyä aksioomana, kun se toistuvasti viranomaisten sanoin sanotaan.

    En sinänsä epäile etteikö maassamme olisi myös henkilöitä joilla on todellinen turvan tarve. Se, että pääosalla ei ole sitä tarvetta ei tarkoita etteikö joillain ole. Siksi meillä on pitkä prosessi.

    1. Ei sen tarvitsisi olla Suomessakaan pitkä prosessi. Nyt on tapauksia, että sama henkilö, jolta on evätty turvapaikka vaan yksinkertaisesti rustaa uuden anomuksen ja ruljanssi alkaa alusta. Esimerkiksi viisi turvapaikkahakemusta peräjälkeen samalta huijarilta. Veronmaksaja maksaa lystin.

      Homma voisi olla vaikkapa sellainen, että kolme virkailijaa tutkii tapauksen ja allekirjoittaa päätöksen. Siitä ei olisi valitusoikeutta ja maasta poistettaisiin saman tien. Viikko maahantulosta maastapoistamiseen.

  13. Vaikka ihmisarvo on jakamaton ja tavallaan näin onkin mutta puhuttaessa laeista joita pitää noudattaa kaikkien – maahanmuuttajien/pakolaistenkin – joilla ei ole lain todellista voimaa kuin hyväksyntää olla maassamme,niin poistettakoot ne jotka sitä eivät täytä. Puhumattakaan heistä jotka aiheuttavat rikollisuuteenkin viittaavaa elämää,eivät todellakaan kuulu tänne.

    Ihmisarvot pitää olla kunnossa muuallakin etteivät ainoastaan Suomessa.
    Todellinen hätä kuin hengenvaara kuin lain suojaamat edellytykset ovat asia erikseen. Kaikki eivät todellakaan ole nk.kunnia-asiallaan välittömässä hengenvaarassa.

  14. Jos joku on todellisessa hädässä vaikkapa Afrikassa, niin ei hän pääse Suomen rajalle saakka millään ilveellä. Sietä tuskin tulee ensimmäistäkään todella turvapaikan tarpeessa olevaa.

    1. Mitä minä aikoinani Lähi-Idässä ollessani näin, niin ei nämä ole sitä samaa porukkaa mitä oli siellä pakolaisleireillä oli…. nämä pakoloiset on lähinnä sotarikollisia ja pahantekijöitä…sen näkee jo päältäpäin… ilman papereita muka lähdetty matkaan tai jos paperit on niin ne on ryöstetty joltain murhatulta uhrilta…. Suurin osa on daeshin diggareita ja muita pahantekijöitä joille oikeampi osoite olisi pika tuomio kenttäoikeudessa…

      1. Valitettavasti niitä pikatuomioita ei enää jaeta, vaan joukkomurhaajakin korkeintaan asuu jonkin aikaa hotellitasoisessa majoituksessa ja pääsee sitten vapaaksi tekemään seuraavan joukkomurhan.

        1. Ei ole koskaan ollut asiat niin sekaisin kuin nyt on Suomessa… kirkkokin ensimmäisenä puolustamassa näitä pahantekijöitä…itse vielä kuulun kirkkoon pitkin hampain vaikka on mielessä erota siitä. En pidä siitä että hullut piispat ja kaikki perverssit riehuu siellä siellä kirkon sisällä ja maksattaa palkkansa kirkollisverossa jota minäkin vielä maksan…

          1. Sama on pyörinyt mielessä jonkin aikaa. Ei se raha,, mutta se periaate.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *