Poroshenko piti hyvän puheen YKssa

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko piti vallan erinomaisen puheen YKssa.

Poroshenko keskittyi puheessaan imperialistiseen roistovaltioon Venäjään. Sanoma on kiteytettynä aivan oikein, että Venäjä on suuri sotilaallinen uhka kaikille naapureilleen – toki muillekin kuin naapureille, mutta naapureille ennen kaikkea.

Poroshenko: ”Kreml ei luovu aggressiivisesta laajentumispolitiikastaan, ellei kansainvälinen yhteisö asetu yhtenäisenä rintamana sitä vastaan, ja ellei kansainvälisen oikeuden vastaisista toimista rangaista.” Juuri näin asia on.

21 vastausta artikkeliin “Poroshenko piti hyvän puheen YKssa”

 1. Kun Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan tekemään tshetsheenien kansanmurhaa vuonna 1994 ja uudelleen 1999, niin demokraattiset länsimaat eivät auttaneet demokraattista Tshetsheniaa.

  Kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan tekemään etnistä puhdistusta vuonna 2008, niin demokraattiset länsimaat eivät auttaneet demokraattista Georgiaa.

  Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2014, niin demokraattiset länsimaat eivät merkittävästi auttaneet Ukrainaa puolustamaan itseään.

  Mikä maa on seuraava Venäjän hyökkäyksen kohde – kun Venäjälle ei tehdä selväksi, että hyökkäilyn pitää loppua?

 2. Vanhan sanonnan mukaan ryssä kunnioittaa vaan voimaa…sitä ei nykyjään tunnu löytyvän…

  1. Juuri näin se on Juha. Trump kuitenkin pistää edes vähän ryssille kampoihin.

   Vanhan karjalaisen sananlaskun mukaan: Jos kumarrat ryssää se potkaisee sinua – jos potkaiset ryssää se kumartaa sinua.

 3. Ranska ja Saksa on nykyjään pahimpia ryssän perseen nuolijoita… Ranska on tosin sitä ollut aina..

  1. Juha, minä en tiedä onko Ranska ollut aina ryssän perseen nuolija, mutta sen tiedän, että Ranska on hyvin usein pelannut ryssän hyväksi.

   Saksa sentään löi Venäjän maan rakoon Ensimmäisessä Maailmansodassa ja melkein löi Toisessakin Maailmansodassa. Hyvä sekin. Nyt tosin, Grrr…

 4. Esim USA ei luottanut Ranskan tiedustelupalveluun DPSD : hen yhtään, niin paljon oli vuotoja.

  1. Ranska myös oli NATOn jäsen, mutta ei osallistunut NATOn toimintaan – istui kahdella tuolilla samaan aikaan, saattoi olla perseposket tiukilla.

 5. Pitäisikö Juhaninkin erota sitten Venäjää myötäilevästä puolueesta…

  ”Keskustan lisäksi myös kokoomus on viime vuosiin saakka tehnyt yhteistyötä Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa.
  Keskustan edustajien lisäksi myös kokoomuslaiset ovat vierailleet presidentti Vladimir Putinia tukevan Yhtenäinen Venäjä -valtapuolueen puoluekokouksissa.”

  lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000850438.html

  Minusta on outoa että tänään Puolustusministeri (sin) ojensi sisäministeriä (kok) mtv;n haastattelussa, sanoi ettei Mykkänen ole pysynyt sanassaan ja sen takia kaksoiskansalaiset pääsee rajajoukkoihin töihin KOKOOMUKSEN ansiosta… mitä Juhani vastaa tähän. Tiedän että et omaa puoluettasi arvostele vaan muita, mutta onko tämä KOKOOMUKSEN linja, päästää kaksoiskansalaiset, lähinnä ryssät noihin toimiin…

  1. Markolta täysin asiaton kommentti. Lähteenä on noin neljä vuotta vanha keltaisen lehdistön juttu, jossa vielä erikseen todetaan, että Kokoomuksella ei ole virallista yhteistyötä sen venäläisen puolueen kanssa.

   Jos jatkat tätä rataa rupean poistamaan kommenttisi minun blogistani.

    1. Kaksoiskansalaisuus ei voi olla ehdoton kielto sotilasvirkoihin. Kaveri voi olla vaikka viidessä polvessa etninen suomalainen – se, että on myös vaikkapa USAn passi, ei voi olla este kyseisen henkilön pääsylle sotilasvirkaan. Muita esteitä voi toki olla.

     Perustuslaki ja kansainväliset sopimukset taas estävät kirjoittamasta lakia, jossa venäläisiltä estettäisiin pääsy sotilasvirkoihin – vaikka minä juuri sitä haluan. Siksi pitää löytää muut keinot estää pääsy sotilasvirkaan.

     Siis kylmiä tosiasioita, ihan Kokoomuksesta riippumatta.

     Marko saat vihata omassa blogissasi Kokoomusta niin paljon kuin haluat, mutta älä tee sitä minun blogissani.

     1. Kukaan ei vihaa kokoomusta, itse vain haen vaihtoehtoa ”totuudelle” siitä mikä puolue tässä maassa ajaa ja mitä asiaa, nythän on käynyt mm selväksi jotta siinä Saariston Helmi touhussa on RKP:n jäseniä ollut mukana hyötymässä venäläisestä rahasta. Pointtini on jotta ei ole väliä mikä on puolue kun isketään euroja pöytään niin kummasti se mieli vaihtuu….

      Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan. Ennen oli helpompi kun oli selkeästi vasemmisto eli nämä venäjämieliset jne, ja oikeisto joka ajoi pitkälti meidän asiaa. Nyt tämä raja on häilyvä, pahin vihollinen voi olla meidän isänmaallisissa puolueissa,,,,ja me hyväksytään se, se on vaarallista.

  1. Ote Kokoomuksen säännöistä:

   ”7§ PÄÄTÖSVALTA
   Ylintä päätösvaltaa käyttää puoluekokous. Puoluevaltuustolla on puoluekokousten väliaikana päätösvalta kaikissa puolueen asioissa paitsi puolueen sääntöjen muutosta, puolueen purkamista sekä puoluevaltuuston jäsenten vaalia koskevissa asioissa sekä muissa asioissa, jotka näiden sääntöjen mukaan on määrätty puoluekokoukselle.
   Edellä mainitusta poiketen Euroopan parlamentin vaaleja ja ehdokkaiden asettamista koskevasta puolueen sääntöjen muuttamisesta päätetään puoluevaltuustossa. Puoluevaltuusto hyväksyy tarvittaessa yhdistyslain 30 §:n mukaisen äänestys- tai vaalijärjestyksen, jota kutsutaan jäsenäänestyssäännöksi.
   Toimeenpanovalta on puoluehallituksella.”

   Ylläolevaa voidaan sanoa vaikkapa, että ”Kokoomus haluaa”. Yksikään ministeri EI ole Kokoomus. Kansanedustajista puhumattakaan.

  1. Olen laittanut sähköpostiviestin Kokoomuksen puheenjohtajalle koskien sisäministeriä. Harkinnassa on jakelun laajentaminen varapuheenjohtajille ja puoluevaltuuston puheenjohtajalle.

   1. Hyvä homma. Toivottavasti moni muukin ihmettelee tätä asiaa ja laittaa viestiä eteenpäin.

 6. Venäjän rodinan eli synnyinmaa -puolueen piiristä on herännyt ajatus yhdistää Telluksen kansallismieliset liikkeet.

  Rodinalla itsellään on ratkaistava kuitenkin ristiriita patriotismin ja sen seikan välillä, että Venäjän suhde osavaltioihin liittovaltiona koettaneen imperialistiseksi osavaltioiden etnisten ryhmien keskuudessa. Olisiko rodinalla kanttia vaatia osavaltioille laajempaa itsenäisyyttä. Jos ei ole, niin silloin tuo rodinan pyrkimys on epäuskottava.

  https://www.verkkouutiset.fi/venaja-perustaa-aarioikeistolle-kansainvalisen-kattojarjeston-kolme-ryhmaa-kutsuttu-suomesta-40939/

  Šehovtsovin mukaan listalla ovat muun muassa natsimielisiksi luokiteltavat Nordiska Motståndsrörelsen (jonka osa on Suomen vastarintaliike), Nordisk Ungdom (Pohjoismaat), Danskernes Parti (Tanska), Kultainen aamunkoitto (Kreikka), Nationaldemokratische Partei Deutschlands (Saksa), Falanga (Puola), Generace Identity (Slovakia), Renouveau français (Ranska), Noua Dreaptă (Romania), British Unity (Iso-Britannia).

  Šehovtsov huomauttaa, että järjestön toimintaan on kutsuttu myös maltillisempia ja vakiintuneempia puolueita, kuten Suomen perussuomalaiset, Jobbik (Unkari), Slovenská národná strana (Slovakia) ja Kongres Nowej Prawicy (Puola).

  Listalla on myös puolueita muualta maailmasta, esimerkiksi Yhdysvalloista ja Chilestä.
  ——————————-
  Nordiska Ungdomin pyrkimys yhdistää pohjolan ruotsinkieliset ei eroa millään tavoin freudentalistiemme tavoitteista. RKP:hän estää suomen kielen ottamisen Pohjoismaiden neuvoston kieleksi. Joten myöskään Nordisk Ungdom kuin freudentalistipuoluekaan eivät ole patrioottisia aatteiltaan vaan imperialistisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *