Ryssälästä tuodaan sähköä teholla 1477 MW

Ja tätä kirjoitettaessa on sunnuntai-ilta. Ryssät saavat siitä rahaa aseiden ostoon Suomea vastaan 62,77 €/MWh.

Kaitpa nimenomaan tämän tilanteen ydinvoiman vastustajat halusivat saada aikaan. Ryssien ydinvoimalla tuotettua sähköä tuodaan Suomeen langat punaisina ja tulevana talvena mitä ilmeisimmin olemme ihan ryssien armoilla sähkön suhteen – kun ei rakennettu aikanaan riittävästi ydinvoimaa itselle.

Minun mielestäni se ydinvoiman vastustaminen on ollut ja on maanpetoksellista toimintaa.

22 vastausta artikkeliin “Ryssälästä tuodaan sähköä teholla 1477 MW”

    1. Siksi kun ei rakennettu aikanaan tarpeeksi ydinvoimaa JA rakennettiin haitallista sattumavoimaa tuulivoima.

      Sähköä pitää tuottaa joka hetki vähintään niin paljon kuin sitä kulutetaan – tai sähköverkko kaatuu. Kaitpa hirveät & Co ovat juuri sitä halunneet, että olemme riippuvaisia ryssälästä.

  1. Tässä vassareiden asenne miksi ei kannata ydinvoimaa olla…

    Linkki poistettu – jpu.

    Ja sitten sitä tuodaan ryssälästä… Outoa touhua, kuka osaa perustella tämän.

    1. Marko, minua suorastaan vituttaa ihan perkeleesti, että laitoit minun blogiini linkin tätä kommunistipaskaa. Anna olla viimeinen kerta, tai bannaan Sinut.

      1. On parempi tietää vastustaja kuin laittaa pää pensaaseen. Kommari linkki kertoo juuri sen kuinka hölmöjä nämä on.

  2. Sunnuntaina Suomen sähkönkulutus on alhainen verrattuna arkipäiviin. Tätä menoa olemme tammikuun pakkasilla ihan täysin ryssien armoilla.

    1. Mietippä kun sakki juhlii uutta vuotta, siinä on kännissä aikas moni muukin kuin siviili. . Silloin jos vihulainen tulisi ja olisi sähkökatkos… Plus muuta…

    1. Fortum on ”sijoittanut” Venäjälle lähinnä suomalaisilta keräämäänsä rahaa noin 5000 000 000 euroa. Mikähän on tuotto sille ”investoinnille”?

      1. Tuotto loppuu viimeistään silloin kun Venäjä sanoo jotta kaikki mitä Venäjälle on rakennettu Fortumin toimesta on heidän ja maksut keskeytyy siihen.

    1. Esimerkiksi Stockmann tuli Venäjältä ”raamit kaulassa” takaisin. Tais mennä omat ja varastetut. Ei ollut kaukana että koko firma olisi mennyt nurin.

  3. Reilu 90 000 euroa tunti, Noin 2,3 miljoonaa euroa päivässä.
    Arvioituna sun antamista luvuista

    1. Ryssät ovat mielissään, meillä suomalaisilla ei ole syytä olla mielissään.

      Suomen pitäisi päästä siihen, että kotimaassa tuotetaan kaikki kulutettu sähkö.

  4. Fortumin enemmistön omistaa sanotaan vaikka Suomi. Eli valtio. Ja Venäjältä ostetaan öljyä, kaasua ties mitä, kalaksinooveja jne. maailman sivu ja moneen maahan. Bisnesmiehiä ei kiinnosta mikä maa se venäjä on.

    1. Bisnesmiehiä pitäisi kiinnostaa millä todennäköisyydellä Venäjältä saa edes omansa pois – ja millä todennäköisyydellä sijoitus tuottaa voittoa pitkällä tähtäimellä. Siellä pelaavat pelurit uhkapeliä muiden rahoilla.

  5. Stockan tapaus oli yksi esimerkki kuten Juhani mainitsi.
    Jotkut saattavat muistaa muutaman venäläisen joilta omassa maassa on otettu firma.
    No Fortumin tuottoa jaetaan ja suomen valtiokin saa osansa ainakin vielä – menevätkö ne rahat sitten niihin lentokoneisiin?
    Muuten paljonko ko firman osakkeita on Niinistöllä ja Putinilla?

  6. Kyllähän ydinvoimaa on rakennettu kuin viimeistä päivää mutta valmista ei tule koskaan. Kaikki tehdään kai halvalla ja sitten uudestaan kun ei kelpaa. Mutta nyt ollaan todella naimisissa Venäjän kanssa kun tekevät Pyhäjoelle Rosatomin voimalan, oikean näyteikkunan. Saapa nähdä, tuleeko siitäkin ikuisuusprojekti vai osaavatko venäläiset homman kerralla paremmin kuin ranskalaiset. Toivotaan, ettei kumpikaan uusista voimaloista ole niin susi että täytyy lähteä Ruotsiin evakkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *