28 vastausta artikkeliin “Trump: Tuemme vain ystäviämme”

  1. En nyt järkeä ja trumppia päästäisi samaan lauseeseen – mutta on tässä toki tietty pointti. Rahaa ei pitäisi jaella hövelisti.

    Sääli että Trumpin teot ja puheet eivät kohtaa. Mies on pahimpia törsääjiä mitä jenkkien valtiontaloudessa on herran aikaan nähty.

    1. Trump on lisännyt USAn puolustusmäärärahoja selvästi – se on hyvä. Trump antaa rahaa mm. Ukrainan, Viron, Latvian ja Liettuan maanpuolustukseen – sekin on hyvä.

      Trump yrittää saada aisoihin laittoman maahantulon Meksikon rajan kautta – sekin on hyvä asia. Trump yrittää kunnostaa USAn infraa, minusta sekin on hyvä asia.

  2. Työttömyys taitaa olla alhaisinta Trumplandiassa vuosikymmeniin. Viimeksi näin alhainen työttömys Suomessa oli Kekkosen aikaan. Trump on tehnyt paljon bisneksiä elämänsä aikana ja ymmärtää taloudesta jotain rikkaana miehenä.

  3. Uskaltaisin väittää, että USA:n taloudessa pyyhkii vielä hyvin Trumpista huolimatta.
    Väistämättä herää kysymys, kauanko pyyhkii hyvin Trupin älyttömän kauppasodan kulminoituessa…

    1. Kauppasota ei tietenkään ole hyvä asia – mutta pikkuinen ravistelu saattaa olla hyödyllistä. Emme vielä tiedä onko Trumpin toimet tullien suhteen hyvästä, vaiko pahasta. Tulevaisuus näyttää sen.

      Esimerkiksi Kiina on keinotekoisesti valtion tuella painanut joidenkin tuotteiden hinnat selvästi polkuhintatasolle voittaakseen markkinoita (kilpailijat kaatuvat mahdottoman alhaisten hintojen vuoksi). Tullit voivat olla siihen asiaan oikea ratkaisu.

  4. Lisää Trumpia YK:ssa:

    ”– Venezuela oli vielä vähän aikaa sitten maailman varakkaimpien maiden joukossa. Sosialismi on kuitenkin ajanut tämän öljyrikkaan valtion vararikon partaalle ja syössyt sen kansan köyhyyteen.
    – Käytännössä kaikkialla, jossa sosialismia tai kommunismia on kokeiltu, seurauksena on ollut kärsimystä, korruptiota ja rappiota, Trump sanoi.”

    Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/donald-trump-sosialismi-on-romuttanut-venezuelan-talouden/

    Sekin järkipuhetta Trumpilta!

  5. Trump sitä ja Trump tätä, ihmettelemistä riiittää Amerikan menossa, mutta jos Trump yrittää auttaa Venezuelan kansaa niin toivottavasti tekee sen oikealla tavalla. Tai onko oikeaa tapaa, jos Trumpin toimet auttavat venezuelalaisia niin saattaa kuiten löytyä monia jotka toteavat että väärin sammutettu.

    Niin huonolla tolalla ovat kuitenkkin Venezuelan asiat että voidaanko siellä edes mennä ojasta allikkoon. Näitä surullisia esimerkkejä autuuden tavoittelusta sosialismin keinoin on kovin paljon, onnistumiset taas harvassa.

    Idelistiset sosialistithan laittavat nämä epäonnistumiset Amerikan ja lännen syyksi, ei tueta orastavaa sosialismia vaan päinvastoin kauppasaarroin ym ketkunkonstein sitä tukahdutetaan. Mutta sehän lienee vaan sosialismin heikkous, kyvyttömyyttä menestyä osana globaalia maailmanmenoa.

    1. Niin, Myllymatti, Trumpin twiittailu ei ole kovin presidentillistä – mutta jos Trumpia verrataan Obamaan, niin Trump tuntuu taivaan lahjalta.

      Sosialismista tai kommunismista ei ole koskaan ollut missään mitään hyvää – eikä tule olemaan.

      Kiinassa melkoinen porukka uskalsi toivoa Kiinaan demokratiaa – ja heidät litsuttiin väriläiskiksi panssarivaunujen telaketjujen alle.

      Kommunistisessa Vietnamissa eräs tyyppi uskalsi kainosti toivoa demokratiaa Vietnamiin – tuomittiin 7 vuodeksi vankileirille.

      Kommunistinen P-Korea on pullollaan suuria vankileirejä, joissa toisinajattelijoita parhaillaankin kidutetaan ja murhataan.

      Kommunistisesta Venezuelasta porukka äänestää jaloillaan, ettei kuolisi nälkään – vaikka valtio on erittäin rikas.

      Jo kauan sitten laskettiin kommunismin uhrien (murhattujen, kuoliaaksi kidutettujen, kuoliaaksi raiskattujen, jne.) ihmisten määräksi yli 100 000 000. Lukema vaan kasvaa koko ajan.

    1. Nyt alkaa olla vuosi 2018 lopuillaan – nämä Trumpin tämänpäiväiset puheet, joita olen nyt kommentoinut ovat minusta hyvin järkeviä.

  6. Minua ei kiinnosta tämä Trump pätkääkään. Kiinnostaa se miloin Suomi nostaa puolustusmäärärahat 2% tasolle ja marssitaan Natoon.

    Oikeassa elämässä Yhdysvallat paxkat välittää Suomesta jos ja kun jotain hullua tulee tapahtumaan jos emme kuulu Natoon ja hoida velvotteitamme. America first!

    1. Niin, Suomen pitää nostaa puolustusmäärärahat nopeasti ja pysyvästi vähintään tasolle 2% BKTstä ja liittyä demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäseneksi.

      Nyt kuitenkin puheenaiheena on paljon kirotun Trumpin ihan järkevät puheet YKssa.

  7. YK:ssa sopii jorista mitä sylki suuhun tuo. Trump tunnetusti jo seuraavana päivänä unohtaa mitä tuli sanottua. Ei se yleensä muista illalla mitä tuli aamulla horistua.

  8. Presidentti Niinistö Trumpin puheesta IS mukaan. = Hänen puhuessaan siitä, minkälaisen maailman me luovutamme lapsillemme, olisi kyllä kohtuudella odottanut vähintään mainintaa ilmastonmuutoksesta. Se hiljaisuus oli korviinpistävää.

    1. Ilmastonmuutoksesta puhuminen on varmasti tärkeää, mutta samalla olisi kyllä tärkeää puhua siitä miten tämä kuuluisa ”Pariisin sopimus”, jota niin kovin asiayhteydessä hehkutetaan, todelisuudessa vaikuttaa esitettyihin uhkakuviin.

      Onko vaikutus positiivinen, vaiko negatiivinen?

  9. Ilmastonmuutos on täyttä paskaa jolla yritetään kusettaa ihmisiltä rahaa.

  10. On vain positiivista, ettei Trump puhunut mitään ilmastonmuutoksesta.

    Ilmasto on muuttunut tuhansia vuosia milloin lämpimämpään, milloin kylmempään, suuntaan – ja tulee muuttumaan jatkossakin. On aivan typerää jahdata hiilidioksidia – se kuuluu normaaliin luonnon kiertokulkuun. On ihan eri asia, että pitäisi vähentää oikeaa saastuttamista – kuten tappavia pienhiukkaspäästöjä.

    1. En tiedä oliko kaikki totta mitä Trump sanoi – mutta ainakin joitakin asioita hän tekee minun mielestäni oikein. Hän on selvästi parempi presidentti USAlle kuin oli Obama.

      Jo pelkästään se on suurenmoista, että Trump pakottaa NATO-maita kohottamaan puolustusmäärärahojaan.

  11. Trump avasi YKn turvallisuusneuvoston istunnon ja vaati kaikkia turvallisuusneuvoston jäseniä auttamaan Iranin ydinaseohjelman pysäyttämisessä.

    Tässäkin asiassa Trump on oikeassa. Iran on kiihkoislamilainen terroristivaltio, joka tukee terroristeja. Iran ei saa saada ydinaseita käyttöönsä. Sitäpaitsi Iran on imperialistisen roistovaltion Venäjän liittolainen.

  12. On omituista väittää -niin kuin tuossa Markon liittämässä MTV:n artikkelissa väitetään- ettei Trump tiennyt, mille yleisö nauraa. Trump aloitti mahtipontisesti kehumalla itseään, niin kuin usein. Yleisö nauroi Trumpin ylisanoille ja sille miten hän aina kehuu itseään. Jos Trump ei olisi sitä ymmärtänyt, niin tuskin hän olisi itse alkanut myös nauraa. Näytti selvästi siltä, että Trumpin pokka petti. Eli hän oli päättänyt vetäsitä kunnon Trump-shown heti alkuun, mutta ei ollut täysin tosissaan. Toimittaja nyt vaan ei pidä Trumpista niin kuin ei liberaalissa mediassa kukaan ja siksi hän on itse tosikko eikä ymmärrä edes hyvää vitsiä.

    USA;n taloudessa pyyhkii hyvin ja Trumpin politiikka on siinä luultavasti avaintekijä. On vaan vaarana, että talous ylikuumenee: kun menee hyvin, niin pitäisi hieman himmaillla ja korottaa veroja eikä alantaa niitä. Huonolle ajalle pitäisi kerätä puskureita. Mutta niin USA:ssa kuin Kiinassakin näyttää olevan jonkinlainen vauhtisokeus, kaasua painetaan ja vauhti kiihtyy, vaikka ei ole takeita pysyykö kaara tiellä kun tulee ensimmäinen jyrkkä mutka.

  13. USA leikkasi tukensa Palestiinalaishallinnolta. Nyt myös EU;n budjettikomitea on leikannut Palestiinalaishallinnolta tukea 15 miljoonaa. Tuki oli tarkoitettu palestiinan arabien koulunkäyntiin. Tuki leikattiin koska Palestiinalaishallinnon koulukirjat sisältävät kiihotusta ja vihapuhetta juutalaisia kohtaan ja ylistävät ”pyhää sotaa” ja ”marttyyriutta”. Tällaiset koulukirjat sii oli hankittu EU:n aiemmin myöntämän tuen turvin. Israel mainittiin koulukirjoissa vain ”sionistien miehityksenä” ja koko alue Jordan joelta Välimerelle pelkästään arabivaltiona. Syyskuun 2001 terroristien hyökkäyksestä New Yorkissa syytettiin USA:ta. Semmoista sivistystä ja rauhankasvatusta siis olemme tukeneet mekin verorahoillamme, sillä on syytä muistaa, että meiltä ne EU:n rahat tulevat.

  14. Kaikki avunanto pitää tietenkin lakkauttaa niille jotka pyrkii vahingoittamaan muita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *