Trumpin USA vaatii Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta

Oheisen artikkelin mukaan Venäjä on vienyt kaikkein uusimpia elektronisen sodankäynnin järjestelmiään Ukrainan alueelle. Niitä järjestelmiä ei ole muilla kuin Venäjän armeijalla. Havainnot on tehnyt ETYJin lennokki.

USA vaatii Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainan alueilta – se on aivan oikein.

Ryssät tietysti kiistävät senkin ihan samalla tavalla kuin Talvisodassa kiistivät olevansa sodassa Suomea vastaan – mutta kukapa ryssien valheita uskoo.

24 vastausta artikkeliin “Trumpin USA vaatii Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta”

  1. Trumpin USA on myös toimittanut Ukrainalle erinomaisia panssarintorjuntaohjuksia Javelin, joita Obama kieltäytyi toimittamasta. Hyvä Trump.

  2. Aina voi vaatia. Eri asia tekeekö Venäjä mitään. Ei todellakaan tee ja kun kohta Trumpelo tapaa Putputin niin taas keskenään sopivat asioista niin ettei Venäjä kärsi Ukrainan toimista pätkääkään. En luota näihin kahteen rahan ahneeseen tyyppiin. Hullu koira Mattis pitäisi päästää irti ja antaa touhuta Ukrainan battlefieldillä, loppuisi se ryssän pyöriminen siellä.

    1. Marko, Venäjä hyökkäsi Ukrainan kimppuun vuonna 2014. Obama kieltäytyi lupaamasta ”tappavien aseiden” toimittamisen Ukrainalle. Trumpin USA on toimittanut. Siis positiivinen kehitys.

      Trump on allekirjoittanut USAlle erinomaisen hyvän puolustusbudjetin vuodelle 2019, siinä luvataan mm. Baltian maille ja Puolalle lisää USAn joukkoja ja aseita – myös oikea ilmapuolustus Baltiaan.

      Sinä saat tietysti vihata Trumpia niin paljon kuin haluat, mutta jos Trumpia verrataan Obamaan, niin Trump on aivan selvästi parempi presidentti USAlle – no, John McCain olisi ollut vieläkin parempi.

      1. Trump tulee vielä kumartamaan rahan edessä. Antaisi kenraaleiden toimia ja pitäisi sen leipäläpensä kiinni. En pidä Putinista ja sen kavereista joihin Trump kuuluu ihan selvästi.

  3. Tietämättömyyttäni ja ymmärtämättömyyttäni myönnän, olen joskus päässääni ynnäillyt plussia ja miinuksia Venäjän vinkkelistä katsottuna mitä koituu näistä agressioista Ukrainaa kohtaan. Plussapuolelle Putinille saan sen että kansansuosionsa Venäjällä kasvaa kun venäläiset tykkäävät olla suuri ja mahtava valloittajaakaansa ja sitten tietysti että Ukraina asiat vievät kadunmiehen ajatuksia pois ikävämmistä maan sisäisistä ongelmista. Ehkä siinä vielä jotain sotimiseen liittyviä asioita sivussa voidaan testailla.

    No miinuksena tulee läntisen (tai sivistyneemmän??) maailman tuomio, boikotit ja taloudelliset sanktiot, aika lailla kuitenkin kai konreettisia ja ikäviä asioita Putinille.

    No mitä tätä toisaalta jahkailemaan, kyllä Putiini fiksu ja laskutaitoinen johtaja on, silmissään hyödyt painavat enemmän kuin haitat. Nämä Putinin laskelmat ja niitä seuraavat teot vaan vähän puistattavat näin kun ihan naapurissaan asustellaan.

    1. Putin on niin pitkään vallassa kuin sillä on ”vihollinen” jota vastaan koko Venäjän pitää taistella. Putin elää ohuen langan varassa, on ryöstänyt omaa kansaa ja sillä ei ole mahdolisuutta jäädä ”eläkkeelle”… Ne tappaa sen silloin.

    2. Myllymatilta hyvä perusteltu mielipide.

      Ei Venäjä huvikseen sodi siellä sun täällä. Tarkoitus on rakentaa taas Venäjästä Imperium. Siellä laskelmoidaan mitä kärsii tehdä ja mitä ei.

      Trumpin USA on asettanut Venäjälle paljon kovempia sanktioita kuin EU.

  4. Itse asiassa vaatimuksen esitti USAn Department of State, eli ulkoministeriö.

    Trumpin ei tiedetä koskaan, missään suoraan vaatineen KGB-Venäjää vastuuseen mistään. Pelkkiä kehuja vain Putinille ja Venäjälle, mies on täysin Kremlin käsissä.

    Onneksi jenkeissä on vielä joitakin rohkeita ministereitä ja diplomaatteja ulkoministeriössä, sieltähän nämä päätökset kumpuavat.

      1. On huomattu. Trump kierrättää kaikki ympärillään. Jos käytät aivojasi lennät pihalle.

        1. Trump on valinnut ympärilleen erittäin pätevää porukkaa, kuten Mattisin. Silloin ei ole niin hirveästi haittaa vaikka Trump itse välillä koheltaakin.

          1. Minä en luottaisi armeijaa käymättömään armeijan ylipäällikköön joka koheltaa… Dollarin kuvat silmissään. Haukkuu sotaveteraanit, pitää sukulaisensa tärkeissä viroissa… Ei tuo paljoa Putinista eroa. Heti kun lahtaa ensimmäisen vastustajan omassa maassaan pääsee samalle tasolle Putinin kanssa. Kyllä Reagan oli mies tuohon verrattuna.

  5. On aivan oikein vaatia Venäjää vetäytymään Ukrainasta. Turhaa se on. Venäjällä ei ole mitään syytä tehdä niin.

    Heille kannattaisi ehkä antaa syy.

    1. USA on asettanut ja asettaa koko ajan lisää vaikuttavia pakotteita Venäjälle. Venäjälle ei enää esimerkiksi myydä mitään huippuelektroniikkaa, eikä öljyteollisuuden tarvitsemia laitteita.

  6. Saattaa vetäytyä Ukrainasta mutta ehtoihin saattaa kuulua pakotteista luopuminen, Krimin jääminen Venäjälle tai että Nato ei laajene Venäjän rajalle.

  7. Jänniä aikoja eletään. Venäjä on käytännössä sillassa korruptoidun yhteiskuntansa ja hiilivetyihin keskittyvän heikon taloutensa kanssa.

    Vielä hetken kleptokraatit voivat pitää illuusioitansa yllä mutta se hetki lähestyy, että tarttisi tehdä jotakin oikeaakin.

    Turkki on nyt myöskin vaikeuksissa, Venäjä on ollut jo monta vuotta. Siellä jää koulut ja sairaalat rakentamatta, samoin muu infra. Eläkerahastojen varoilla kustannetaan valloitukset ja sotaretket naapureiden tonteilla.

    On aivan selvää, ettei Venäjä kykene pitämään rosvottuja alueitaan kasassa, ei Ukrainan tarvitse muuta kuin odottaa, vahvistaa puolustustaan ja pitää vesihanat kiinni Krimille. Juuri nyt kyseinen niemimaa kärsii melkoisesta kuivuudesta.

    1. Trump tulee taipumaan Venäjän edessä rahan voimalla. Raha on kova jumala.

    2. Ukraina vahvistaa koko ajan puolustustaan, mutta se maksaa paljon rahaa ja vie muitakin resursseja. Ukrainan pitäisi lisäksi kyetä modernisoimaan siviilisektoriakin – esimerkiksi vähentää korruptiota. Nyt lähes kaikki panostus menee maanpuolustukseen kun Venäjä yrittää valloittaa koko Ukrainan.

    1. Ei Venäjä ole vielä vetäytynyt, mutta Trumpin USA lisää koko ajan sanktioita Venäjälle – niin EUnkin pitäisi lisätä.

      Esimerkiksi Venäjän potkiminen ulos SWIFTistä, tuntuisi ryssien lompakoissa.

      1. Tässähän käy juuri päinvastoin. Trump kutsuu Venäjän johonkin isompaan neuvettelupöytään kumppaniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *