Venäläiset pääsevät Tallinnaan, mutta kuolevat sinne

Viron erikoisjoukkojen komentaja eversti Riho Ühtegi totesi julkaisulle Politico, että on ollut arveluja joiden mukaan venäläiset [Venäjän joukot – jp] pääsevät Tallinnaan kahdessa päivässä. Saattavat päästäkin, mutta me katkaisemme niiltä huoltokuljetukset ja venäläiset saavat vastaansa tulta joka nurkalta, joka askeleella. Pääsevät Tallinnaan kahdessa päivässä, mutta kuolevat sinne.

Lähde.

Venäjän duuman puolustusvaliokunnan puheenjohtaja kenraali Vladimir Šamanov puolestaan totesi, ettei Riho Ühtegin pitäisi olla asevoimien palveluksessa, vaan hullujenhuoneella.

Lähde.

19 vastausta artikkeliin “Venäläiset pääsevät Tallinnaan, mutta kuolevat sinne”

  1. Riho Ühtegi lausui julki minunkin tavoitteeni. Venäjän joukot pääsevät kyllä piirittämään Tallinnaa, mutta yksikään venäläisten huoltokolonna ei saa päästä perille viemään ammuksia, polttoainetta, ruokaa, jne. niille Tallinnaa piirittäville Venäjän joukoille.

  2. Mutta jos Viro olisi yksin..ei kuuluisi Natoon olisi kaikki silkkaa teurastusta. Siksi Nato on hyvä suoja. Nato ei hyökkää se suojaa.

  3. NATO-jäsenyys nostaa Venäjän kynnystä hyökätä Viroon. Pistää miettimään kaksi kertaa uskaltaako kuitenkaan hyökätä NATO-maan kimppuun, vaikka kuinka mieli tekee.

    NATOn ongelmana on kuitenkin hitaus. NATO ei kykene keskittämään Viroon joukkoja niin nopeasti kuin Venäjä. Siten melko yleinen ajatus on, että Venäjä ennättää ensin valtaamaan melkein koko Viron – mutta sitten NATO-maat valtaavat Venäjän miehittämät alueet takaisin.

    1. Niin on. Venäjä ainakin yrittää valloittaa heti sodan alussa Puolan ja Liettuan välisen Suwalkin käytävän. Jos se onnistuu, niin NATOlla ei ole maayhteyttä Baltiaan.

      Siksi Puola pyytää USAlta jenkkiprikaatia Suwalkin käytävän lähelle.

  4. Niin, kaikissa kolmessa Baltian maassa on jokaisessa liittolaisten joukkoja vahvennettu pataljoona. Se on liian vähän, mutta kuitenkin parempi kuin ei mitään.

    Lisäämisestä neuvotellaan ja ilmapuolustuksen tehostamisesta neuvotellaan.

    1. Trump saavutti tavoitteensa – ja on tyytyväinen. Saksa ja muut siipeilijät lupasivat nostaa puolustusmäärärahojaan nopeutetusti. Trump pitää sitä omana ansionaan, ja pitkälti se onkin Trumpin ansiota. Ei kukaan muu ole aikaisemmin vaatinut puolustusmäärärahojen korotusta niin jyrkästi kuin Trump. Merkelkin joutui antamaan Trumpille periksi.

      1. Merkel kieroilee sopparista ulos ja Putin saa avaimet käteen systeemillä tervetuloa toivotuksen Euroopan alistamiseksi.

        1. Joka tapauksessa Trump sai haluamansa lupaukset jyrkällä toiminnallaan. Trump vaati suoraan nimenomaan ”Angelalta”, että tämä panee toimeksi. Se mitä tapahtuu jatkossa selviää aikanaan.

  5. Entäpä jos Trump sopii ettei Nato järjestä enää sotaharjoituksia Baltiassa :

    Baltian sotaharjoitukset?

    Trumpin tiedotustilaisuudessa jäi hieman epäselväksi, aikooko presidentti keskustella Putinin kanssa myös USA:n sotaharjoitusten mahdollisesta lopettamisesta Baltian maissa.

    Presidentti Niinistön mukaan Trump jätti vastaamatta tähän toimittajan esittämään kysymykseen, mutta Niinistö aikoo ottaa asian esille heti maanantaiaamuna, kun hän tapaa Trumpin sekä muuta Yhdysvaltain ulkopoliittista johtoa.

    Ennen Nato-kokousta pelättiin myös, että Yhdysvallat vetäisi joukkonsa pois Itä-Euroopasta puolustusmenoihin liittyvän rahariitelyn vuoksi, mutta Niinistö ei usko, että Yhdysvallat olisi vähentämässä läsnäoloaan Baltiassa tai Itä-Euroopassa, koska kaikkien yhdessä hyväksymä ja allekirjoittama Nato-kokouksen kommunikea oli asian suhteen hyvin yksiselitteinen.

    Lähde : Iltalehti

    1. Pyrin välttämään jossittelua. Viro on jo pitkään täyttänyt esimerkillisesti puolustusmäärärahojen tasovaatimuksen. Latvia ja Liettua täyttävät sen tänä vuonna.

  6. On ehkä kaikille hyvä, että Saksa on ollut niin loivaliikkeinen. Toki Merkel hyvin tajuaa ettei nukkuvaa karhua kannata käydä herättämään…

    Ei siis venäläistä karhua, vaan saksalaista sellaista. Trumpilla ei ole lainkaan sivistystä tai historiantajua, muilla Naton jäsenillä on, eivätkä ne halua Saksan heräävään taas ja huomaavan omat voimansa.

    Saksa on liian iso, liian kyvykäs, liian vahva talous ja äärioikeisto jo kyttää revanssia Merkelin selän takana. Piru olisi taas irti jos äärioikeistolaiset natsit pääsevät jollakin konstilla valtaan.

    Siksi on hyvä, että Saksa on neutraali, hillitty ja matalalla profiililla.

  7. Saksa luulee että vetoamalla historiaan voisivat välttää vastuun ettei heidän tarvitsisi käyttää rahaa maanpuolustukseen.

    1. Ikuinen Hitlerin anteeksi anto jatkuu Saksalla. SS on muutakin kuin automalli Saksassa. Ne on hyytynyt vanhaan maailmaan. Eivät uskalla mennä eteenpäin, mm Japani menee eteenpäin armeijansa kanssa.

    2. Saksan kristillisdemokraattinen puolustusministeri Ursula von der Leyen nostasi mielellään puolustusmäärärahat siihen maagiseen 2% BKTstä, mutta Saksan venäjämieliset demarit pistävät vastaan kynsin-hampain. Saksalla olisi siihen varaakin kun rahaa on niin että ei tiedä mihin sen kaiken panisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *