Viron Suojeluskunnalla upea paraati

Viro ja Viron Suojeluskunta (Kaitseliit) viettävät tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan.

Siksi tänään oli Tallinnassa kaikkien aikojen suurin Suojeluskunnan järjestämä paraati. Viidestätoista malevasta (Suojeluskuntapiiri) oli kaikista joukkueen verran sotilaita täydessä taisteluvarustuksessa edustamassa maleviaan. Osa malevista marssitti paraatilla myös ajoneuvojaan ja raskaampia aseitaan. Kranaatinheitinjoukkue tai useampiakin on esiintynyt aiemminkin. Samoin panssarintorjuntajoukkueita raskaiden sinkojen ja maastoajoneuvojensa kanssa.

Tällä kertaa oli myös useita panssarintorjuntajoukkueita raskaiden pitkän matkan panssarintorjuntaohjusten kanssa – ohjukset maastoajoneuvoissa. Hyvä!

Tietysti oli myös Viron Lottajärjestö (Naiskodukaitse), Suojeluskuntapojat (Noorkotkad) ja Lottatytöt (Kodutüdred) marssimassa.

Ilmeisesti kaikissa joukkueissa oli myös naissotilaita aseineen ja erikseen oli pelkästään naisista koottu joukkue täydessä taisteluvarustuksessa.

Kybersuojeluskunta luonnollisesti myös.

Ulkomaisia vieraitakin osallistui – myös Suomesta yksi joukkue sotilaita Suomen lipun kera.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid piti hyvän puheen maanpuolustuksen, Kaitseliiton ja kokonaismaanpuolustuksen tärkeydestä. Kuulosti, että presidentin mielestä siihen kokonaismaanpuolustukseen pitää panostaa lisää, korottaen puolustusmäärärahoja entisestään. Presidentin mielestä paraati näytti vihollisillekin, että Viroa puolustaa koko kansa, eikä vain pieni joukko sotilaita.

12 vastausta artikkeliin “Viron Suojeluskunnalla upea paraati”

  1. Onneksi meillä on Kokoomus jonka sisäministeri haluaa lakkauttaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen. Korjatkaa jos olen väärässä.

    1. En ole kuullut sen surkimuksen sanovan, että se haluaisi lakkauttaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen. Vaikka se haluaisikin, niin ei sillä ole valtaa sellaiseen.

    1. Niin, esimerkiksi suursotaharjoitukseen Siil oli Virossa otettu poliisitkin tekemään yhteistyötä suojeluskuntalaisten kanssa.

      Virossa ollaan varautumassa siihenkin, että normaali elämä voi jatkua myös sodan aikana. Muistaakseni 7 ministeriötä osallistuu kokonaismaanpuolustukseen – puolustusministeriön johdolla.

  2. Suojeluskunnan joukkueiden ryhmät kantoivat paraatimarssilla mukanaan myös hyviä MG3 konekiväärejä. Myös Suojeluskunnan komentaja kenraalimajuri Kiili, joka johti paraatia, oli täydessä taisteluvarustuksessa. Hän ilmoitti paraatin sekä puolustusvoimain komentajalle kenraali Riho Terraselle (katselija), että presidentille. Presidentti käveli Kiilin kanssa kaikki joukot ja liput lävitse tervehtien erikseen kaikkia joukkoja – joukkojen tarkastus ennen ohimarssia.

  3. Onneksi Virossa asiat on noinkin hyvin. Suomessa Kokoomus ajaa maanpuoulustusta alas ja vauhdilla. Ainut järkevä on puolustuministeri Jussi Niinisä (sin)

    1. Niin, Viron Suojeluskunta olisi halutessaan voinut lähettää paraatille jokaisesta malevasta jalkaväkijoukkueen sijasta jalkaväkikomppanian jotkut malevat vaikka pataljoonan. Vapaaehtoinen maanpuolustus on Virossa todella tärkeä asia. Suomessa oikeaa vapaaehtoista maanpuolustusta ei edes ole olemassa, on vain yksittäisiä vapaaehtoistyön harrastajia.

      Muistutan vieläkin, että Kokoomus ei suinkaan ole ajamassa maanpuolustusta alas, päinvastoin Kokoomus esimerkiksi haluaa Suomen liittyvän NATOon ja irtautuvan jalkaväkimiinat kieltävästä sopimuksesta. Kokoomuksessa on runsaasti isänmaallisia ja maanpuolustusta tukevia henkilöitä – kuten esimerkiksi Susanna Koski ja Aura Salla.

      Jussi Niinistö on hyvä puolustusministeri, mutta haluaako hän Suomen liittyvän NATOn jäseneksi? Haluaako hän Suomen eroavan EUsta? NATOon liittyminen olisi hyvä asia, EUsta eroaminen olisi huono asia.

      1. Onneksi teillä on ryssä Mykkänen. On ihan sama mitä kokoomuksen jäsen sanoo kun kokoomuksen ministeri tekee. Sehän edustaa teitä kaikkia

        1. Se Mykkänen EI ole Kokoomus. Kokoomus on Kokoomuksen puoluekokous ja puoluekokousten välillä puoluevaltuusto. Kokoomus on demokraattinen jäseniään kuunteleva puolue.

          Pyydän, älä aja sitä Kokoomusvihaasi Minun blogissani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *