Saara Jantunen.

Tämä nyt julkisuuden valokeilassa esiintynyt sotatieteiden tohtori Saara Jantunen; yliopistotutkintonsa Belgiassa suorittanut, sittemmin USA:ssa oppinsa  saanut informatiikan sodankäynnistä tohtoriksi suomessa MPPK:ssa tohtoriksi väitellyt, sotilasarvoltaan res kers, siis ei kelvollinen ollut RUK:n kurssille.

Viran sittemmin saanut puolustusvoimien tutkimuslaitoksella Riihimäellä sijaitsevan yksikön tutkija.

Huolestuttavaa mielestäni (näin vanhan linjan entisenä ammattisotilaana) on hänen ”tutkijana” suhtautumisensa, pelkästään Venäjään kohdentunut tutkimustoimintansa.  Informaatiosota.

Onko Puolustusvoimilla todellakaan varaa tämän tyyppisiin, ”putkinäköisiin” tutkijoihin? Tottakait on tiedossa, että kenraalikunnalla nimityksissään on aina ollut puoluepoliittinen status; vähänkin puolustusvoimien komentajan nimitykseen; sehän on ilmiselvä.

Eiköhän tuo tutkijan asema tulisi olla vähintäänkin puolueeton, asioita kaikelta kannalta arvioiva; objektiivinen.

Näillä sivustoilla sitten voimme herkutella kaikenlaisilla poliittisilla, asenteellisilla, joskus vailla mitään todellisuusperää olevilla ”dokumenteilla”, se meille suotakoon.

6 vastausta artikkeliin “Saara Jantunen.”

  1. Nyt minua sitten aivan varmasti syytetään ”Venäjän trolliksi”, sanoisin kuitenkin; USA on periaatteessa hieno liittovaltio mutta se politiikka? Se sotkee hyvät ja positiiviset asiat; mm rotuerottelu, järjetön mutta siellä ”normaali ilmiö”.
    Maahanmuuttajat; USA ei yksinkertaisesti selviä ilman laittomia maahanmuuttajia.
    Aivan sama oli II maailmansodan jälkeiset gastarbeitterit, uskomattoman tärkeitä Saksan talouden ylösnousussa.
    Kyllä asioiden tarkastelun; tiedemaailma/yleinen käsityskanta asioista, kyllähän ne edes jossain määrin konkurenssissa kulkeat.

  2. USA ja Venäjä ovat aivan tasan yhtä suuria demokratian vihollisia jos vähän zoomataan ulospäin. Paljonko he sortavat demokratiaa kotimaassaan? Paljonko he antavat harvojen oman edun ajajien päättää asioista? Paljonko he pimittävät tietoa? Paljonko he ovat vaikuttaneet muiden itsenäisten valtioiden päätöksiin? Paljonko he ovat murhanneet syyttömiä? Paljonko he syöksevät propagandaa ympäri maailmaa oman agendan ajamiseen?

    Toki keinot ovat erilaisia mutta totta puhuen objektiivisesti katsoen molemmat ovat melkoisia moninkertaisia paskiaisia.

  3. EU:kin yrittää rakentaa uutta Rooman valtakuntaa tai neljättä valtakuntaa ja yrittää sulauttaa kaikki eurooppalaiset yhden lipun ja kansallislaulun alle pelottelulla tai uhkailemalla.

  4. Enpä näytä olevan ainut, joka on kiinnittänyt huomiota tämän Jantusen yksioikoiseen USA-ihanteeseen ja suorastaan Venäjävihaan, löytyyhän täältä blogisivustoltammekin ko asenteesta paljonkin tekstiä.
    Tuolta googlesta kun erilaisa artikkeleita selailin; löytyihän sieltä kaikenlaista.
    Tämmöistäkin;
    Onhan tämä Jantunen ”keräillyt ystäviä” kärkevillä ja kriittisillä kannanotoillaan. Tuomiojakin sai nyt osansa.
    …kysymykseen että hänen ”Infosota” kirjansa ei ole tasapainoinen, kun se käsittelee vain Venäjän infosotaa Suomessa eikä mainitse mitään siitä, että länsimailla ja Baltian mailla voi olla yhtä lailla pyrkimyksiä vaikuttaa mielipiteisiin Suomessa. Jantusen kommentista selviää, ettei hän tätä yksipuolisuutta suinkaan kiistä, vaan pitää sitä kirjansa suurena ansiona, kun se on ensimmäinen ja ainoa suomenkielinen teos, jossa tätä Venäjän infosotaa käsitellään tai ”yleensäkään informaatiosotaa”…
    Lainaus Tuomiojan blogikirjoituksesta.

    https://tuomioja.org/blogi/2016/07/myos-infosodan-ensimmainen-uhri-totuus/

    Ollakseen vakavasti otettava tutkija, mielipiteeni mukaan, asenne on kyllä enemmän tai vähemmän vinksahtanut ja sensaatiohakuinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *