V.O.I.T.K.A, metsänveljet.

https://areena.yle.fi/1-1571148

Tuollaisen suomalaista käsialaa olevan dokumentin katselin. Se ei käsittele eestiläistä vastarintaliikettä, vaikka onkin otsikoitu metsänveljiksi.

Katselin elokuvan, varsin ristiriitaisin tuntein; lopussakaan ei selvinnyt, mikä oikein oli 14 vuoden pakoilun todellinen syy.

Tapahtumat asemoituvat Viljandin metsäseudulle, Tartun vankilaan ja tartulaiseen oikeussaliin.

Tapahtumista voi näköjään tehdä totuuden, muunnetun totuuden tai jotain siltä väliltä.

Tapahtumat ajoittuvat Neuvosto-Eestin ja itsenäisyyden  alkuvuosiin.

6 vastausta artikkeliin “V.O.I.T.K.A, metsänveljet.”

  1. Tais syynä olla Neuvostoliiton pitkä armeija palvelu jonka vuoksi nuot veljekset metsään pakeni aivansata varma en ole mutteipa se ihan mahdoton ajatus ole . terv tepivaari

  2. Toisaalta; onhan siinä kyllä viitteitä rikollisuuteenkin. Tuo myöhempi aika 90-luvun alussa; silloin Eestissä lainkuuliaisuus oli pohjanoteeraus.
    Silloinhan siellä huseerasivat jos minkälaiset toimijat mukamas maanpuolustuksen nimissä.
    Olivatko veljekset rikollisia vai eivät; jäänee ikuiseksi arvoitukseksi.

  3. Varmaan niitä rikoksiakin tekivät ja tuossa n 1990 Eestissä oli monia rikollisliikoja terv tepivaari

  4. 90-luku oli villiä aikaa Eestissä. Siellä huseerasi monenlaista ”sukankuluttajaa” muka kouluttamassa maan sotilaita. Pullapään komppaniasta olenkin avauksen tehnyt, samoin tämmöinenkin ”kansallissosialisti” kuin Risto Teinonen toimi sotilaskouluttajana, sai mm Marjamaan Ristin V luokan ansiomitalin toiminnastaan, tosin se peruttiin ja herra poistettiin maasta ja sai maahantulokiellon.
    90-luvulla mm vartiointiliikkeet olivat mafian suojelurahan perijöitä, aseitahan venäläisten jäljiltä maassa oli runsaasti. Venäläisiä sotilaita jäi maahan sotilas-/turvallisuusalan kouluttajiksi paljokin.
    Nyttemminhän noista tapahtumista on enää muisto vain ja yhteiskunta on järjestäytynyt sivistyneeseen kuosiin.

    1. Hyvä Kalle Pohjola. Jos ette ole perillä asioista, älkää kirjoitelko. Minä en ole toiminut sotilaskouluttajana enkä saanut Marjamaan Ristiä sellaisesta toiminnasta. Asioihin pitäisi vähänkin syventyä ennen netissä höpöttelyä. Hyvää jatkoa! Risto Teinonen (kansallissosialisti ilman lainausmerkkejä)

  5. Kaivelin tässä lisätietoja noista Voitkan veljeksistä. Eestiläisistä julkaisuista löytyi vähän lisää. Sankaritarinaksi tarkoitetulla ”dokumentilla” ei oikein onnistuttukaan. Rahaa tuli henkilöille, jotka projektia vetivät mutta kyllä yleinen mielipide näkyy kääntyneen siihen, nämä anarkistiveljekset kaiken kaikkiaankin käsitettiin lähinnä pikkurikollisina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *