Vie männessäis, tuo tullessais.

Tuon nykyaikaisen polkupyöräilyn uudelleenaloittaessani, en oikein aluksi hahmottanut sen vaikutusta tämmöisen yhden auton syrjäseutuasujaperheen ajokilometrimääriin, vaan vaikuttaa se, ja kohtuullisen paljonkin. Nyt kun on jo yli kuukauden seurantaa tehty. Yllättävän helposti sitä tulee pikkuasioillekkin autolla lähdettyä varsinkin kun pihassa oli kaksi autoa. Nykysysteemillä siihen toiseen ei oikeasaan kilometrejä kertyisi.

Kun kauppareissu suuntautuu tuohon kylälle, saan lapun kouraani (ostoslista) ja kuormakseni otan litistettyjä pahvilaatikoita, nyssäkän metallipurkkeja, (s-purkit, lasipurkin kannet, ine)  nyssäkän lasipurkkeja yms. Mustekalalla kiinni.  Ne vien jätteiden lajittelupisteeseen.

Sitten kauppaan ja ostokset lavalle. Ei tarvitse ajella kassit pyöräntangossa tai korkealla tavaratelineellä. Sähköäkään ei kulu, koska saan aurinkopaneelista vielä akut ladattua (n vajaat 4 tuntia).

Mitään ekologisen vihreätä pointtia minulla ei oikeastaan ole,  saanpahan vaan kuntoiltuakin ja säästöä kaasu/bensiinikuluihin. Kaasuhan ei paljon meillä maksa; 79€ ja saat tankata kuukaudessa niin paljon kuin haluat. Tuo kuukausihinta muuten on 10€ vähemmän kuin Gasumilla; taaskin ekologinen ratkaisu. Minä ajan pääasiassa jätteillä.

 

3 vastausta artikkeliin “Vie männessäis, tuo tullessais.”

  1. Entäs sitten kun ja jos tulee talvi ja lunta. Vaihdatkos talvirenkaat vai lopetat polkemisen. Minä poistan pakettiauton liikennekäytöstä talveksi. En viitsi vaihtaa renkaita eikä sillä ole niin vakituista käyttöä ja saahan sen sitten jos tulee tarvetta, äkkiä.

  2. No, itse asiassa en edes talvirenkaita ole tullut ajatelleeksi, ei sitä en tee. Toisaalta, siinä on jo nyt melko karkea rengastus mutta kuitenkin; olkoon käyttämättä huonoilla = auraamattomilla keleillä.
    Laskenutkin olen, että 9 kuukauden ajan se toiminee kuten ajatellut olen.
    Vaikka syrjäseudulla elelemme, extreamia en ai ruveta harrastamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *