Meidänkö pitäisi sopeutua?

Nykyään käydään hyvinkin paljon keskustelua joululaulujen ja koulujen kevätlaulujen sopivuudesta nykyisiin tapoihin. Keskustelu on alkanut maahanmuuttajien, pääosin muslimien erilaisista kulttuureista johtuen. Nyt siihen yhtyvät myös tietyt radikaalimmat kansanryhmät, tietämättä edes mistä on kysymys.

Meillehän nuo vanhat laulut ovat ikivanhoja jo vuosikymmeniä olleita perinteitä. Ne eivät ole mitään uskonnollisia rituaaleja, eivätkä minkään uskon palvontaa.

Laulujen suuren merkityksen näkee joulunajan yhteislaulutilaisuuksissa. Silloin ovat kirkot ääriään myöten täynnä, olivat ihmiset sitten mistä uskon ryhmästä tahansa.

Näitä tapoja ei nyt sitten määrätyt tahot suopein silmin, eikä korvin kuule ja katsele.

Meidänkö kantasuomalaisten pitäisi muuttaa tapojamme. Meidänkö pitäisi hyväksyä vieraasta kulttuureista tulleet uskomukset.

Muualta tulleet pysykööt tavoissaan, jos eivät pysty elämään maassa maan tavalla. Älkööt kuitenkaan yritä muuttaa meidän kantasuomalaisten tapoja. Pysykööt omissa oloissaan, toivottavasti muuttuvat sukupolvien saatossa. Antakoot meidän elää tapojamme noudattaen.

28 vastausta artikkeliin “Meidänkö pitäisi sopeutua?”

  1. Osa vieraista on valmis minä hetkenä tahansa tallomaan suomalaisten varpaille tilaisuuden tullen. Tästä ovat varoittavana esimerkiksi freudentalistit, jotka pitävät ikimuistoisena oikeutenaan kuses… anteeksi virtsailla perustuslain etnisen tasa-arvopykälän päälle äänekkäästi piereskellen.
    Tuo röyhkeyttä harrastava puolue on nyt ennen lakkautustaan vielä ihmeen suosittu. Muitakin röyhkeitä liikkeitä varmaankin syntyy kuin sieniä sateella kansainvaelluksen kiihtyessä.

  2. ”Muualta tulleet pysykööt tavoissaan, jos eivät pysty elämään maassa maan tavalla. Älkööt kuitenkaan yritä muuttaa meidän kantasuomalaisten tapoja.”

    Kulttuurit tarvitsevat rajoja ympärilleen. Naapurissa Venäjällä on autonomisia alueita, Etelä-Afrikassa bantustaneja, Ruotsissa nougou -alueita, joiden asema ei ole vielä virallinen.

    Suomen autonominen reservaatti, Ahvenanmaa, pitäisi sosiaalisista, sotilaallisista ja taloudellisista syistä johtuen myydä ruotsalaisille.

  3. Kyllähän tämä meidän suomalaisten sopeuttaminen on mennyt liian pitkälle minunkin mielestäni. Muutenkin juurettomuus lisääntyy, perinteiden vaaliminen osaltaan auttaa pitämään jalat maassa.

  4. Maassa maan tavalla, tai maasta pois. Siinä pääsääntö myös koulujen ja muidenkin joululuhliin. Suomessa eletään suomalaisten ehdoilla ei ulkomaalaisten tai heidän suomalaisten hännysrtelijöiden ehdoilla.Venäläisiä emme ole, ruotsalaisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia. Suomalaiset ovat asuneet Suomessa jo n. 6000 vuotta. Siinä meillä on kultuuriperintömme vaalimisen syy.

  5. Liittovaltiofanaatikkomme, ja pahasta pöhkövaivasta epäilemäni vihreät, pitäisi lähettää lähetyssaarnaajiksi Irakiin, Syyriaan, Kongoon, Israeliin, Espanjaan, Romaniaan, Belgiaan, Pakistaniin ja mitä niitä nyt on, opettamaan, miten eri kulttuurit tulisivat paremmin toimeen keskenään maan rajojen sisäpuolella.

    1. Meidän pitäisi luopua rahan antamisesta ja sen sijaan pitäisi lähettää nuo mainitsemani neropatit luomaan rauhaa ja rakkautta. Voisivat aloittaa vaikka Somaliasta, jossa imperialistiset Neuvostoliitto ja USA mursivat taannoin eri heimojen välisen tasapainon.

  6. Afrikan sodat juontuvat niiltä ajoilta, jolloin Euroopan imperialistivaltiot jakoivat Afrikan keskenään kunnioittamatta eri kansojen luonnollisia rajoja. Kun nuo alueet itsenäistyivät, syntyi sotia eri kansallisuuksien sirpaleiden välillä eri maissa.

    Mutta Suomen pöhkövaivaa poteva eliitti (tärähtäneistö) ei osaa oppia siitä, mitä maailmalla tapahtuu, vaan elää omissa kuvitelmissaan. Tärähtäneistö viittaa kintaalla oman maammekin historian opetuksista.

  7. Pentti, olen samaa mieltä kanssasi. Suomalaisille on aikojen saatossa kehittynyt omat perinteet – oma kulttuuri. Perinteistä ja omasta kulttuurista ei saa luopua tulokkaiden takia.

    1. Yhteiskuntaa voi verrata koneistoon, johon eivät eri koneistoon tarkoitetut osat käy.

      Sopimattomuus ilman muuta aiheuttaa häiriötä.

      Tärähtäneistö taannuttaa maamme muiden sekasotkuvaltioiden tasolle. On se vaan heistä kivaa lyödä oma eskonpuumerkkinsä joka asiaan.

          1. On trollien tapaista tekeytyä tyhmemmäksi kuin on.

            https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

            Trollaava henkilö kuvaannollisesti vetää viehettä saalisparven läpi toivoen, että joku tarttuu siihen. Myös viestejä, jotka näyttävät kokemattoman tai lapsellisen kirjoittajan postaamilta, on syytä epäillä, sillä tyhmää esittäviä trolleja esiintyy keskustelupalstoilla ja irkissä jatkuvasti.
            ————————————–

            Kolme vuotta sitten tasavaltamme presidentti toi eduskunnan avauspuheessaan esille huolensa, kuinka eurooppalainen arvomaailma joutuu kansainvaelluksen takia vaaraan.

            Presidentti toivoi kansainvälisten sopimusten muuttamista nykyajan vaatimusten mukaisiksi.

            Nyt näyttää siltä, että kansainväliset sopimukset olisivat muuttumassa yhä vaarallisempaan suuntaan eurooppalaisten arvojen kannalta.

            Presidentin avauspuhe on netistä poistettu joko presidentin itsensä tahdosta tai sitten jonkin kansallisvaltiovihamielisen tahon tahdosta. Jopa presidentin kansliassa saattaa olla kansallisvaltiovihamielisiä myyriä.

            http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=341374&nodeid=44810&contentlan=1

  8. Myös ateistit näkee joululaulut suurena pelottavana mörkönä jota vastaan pitää taistella.
    Hui kauheeta sanoo ateisti.

  9. Kansallisvaltio on minun mielestäni erinomainen keksintö. Suomi suomalaisille, Viro virolaisille, jne. Jos joku ulkopuolinen muuttaa toiseen kansallisvaltioon, niin sitten pitäisi omaksua uuden asuinmaan tavat, eikä ainakaan vaatia niiden tapojen muuttamista.

  10. Sanotaan että Suomeen on vaikea tulla ja vielä vaikeampi kotiutua. Mutta täältä on helppo lähteä pois, jos eivät tavat kiinnosta.
    Onneksi moni oikeistopoliitikko on säilyttämässä meidän vanhoja perinteitämme.

    Alla Susanna Koski Kokoomuksesta on kirjoittanut mielenkiintoisen blogin Verkkouutisissa.

    https://www.verkkouutiset.fi/virsia-juhlia-ja-sunnuntailisia/

  11. Joulu on mukautunut halki vuosisatojen, niin mukaudumme mekin. Ajatus viinistä joulun ruokapöydässä oli pyhäinhäväistys, sitten siitä tuli arkea.

    Kyllä me voimme tapojamme vähitellen muuttaa ja niin muutammekin, kunhan se ei tapahdu pakolla tai vihalla, vaan luonnollisesti. Ei joulun sanoma siitä mitään kärsi että sivistys lisääntyy.

    Ja jos joku meistä voi tuoda rauhan mieleen ateistille, juutalaiselle tai muslimille, siinä en suostu mitään pahaa näkemään. Uskonto voi olla eri, mutta rauha ja rakkaus lopulta samoja kun sieluja vertaillaan.

  12. Ei ole kysyymys yksinomaan joulusta, eikä pelkästään asenteista. Meillä on vuosikymmeniä kehittyneet perinteet, niin on jokaisessa muussa maassa omansa. Ei nimenomaan niistä voi kukaan vaatia meitä luopumaan, ne ovat osa meidän kansallista identiteettiämme.

    Omaa uskoaanhan voi kukin harrastaa tykönänsä, ei sitä ole pakko meille muille tyrkyttää, eikä meidän ole pakko siihen sopeutua.

  13. ”Suomalaiset periteet pysykööt, muut eläköön omilla perinteillään.”

    ——————-

    Etkö koe itseäsi ääliömäiseksi, kun toisaalta vastustat impivaaralaisuutta ja toisaalta haluat tänne lisää impivaaralaisia ryhmiä romanien ja rantaruotsalaisten lisäksi?

    Näin Jörn Donner älyllisellä kaudellaan joskus kymmenisen vuotta sitten:

    http://suomaliansanomat.blogspot.com/2008/01/jrn-donner-maahanmuutosta-ja.html

    ”– Käydessäni Volvon tehtailla, segregaatio toimi sielläkin. Siellä oli booseja, taukopaikkoja, missä työntekijät saivat juoda kahvia ja käydä tupakalla. Yhdessä boosissa olivat ruotsalaiset, toisessa suomalaiset, kolmannessa sen aikaiset jugoslaavit. Työntekijät eivät koskaan keskustelleet keskenään. Tuotannossakin he muodostivat omat työryhmänsä, joten oli parempi, että suomalaiset puhuivat keskenään suomea ja jugoslaavit serbokroatiaa. Se oli segregaatiota käytännössä, mutta myös koko yhteiskunnassa, Donner painottaa.”

  14. Kyse on pohjimmiltaan siitä, että kansallisvaltiovihamielinen taho pyrkii pirstaloimaan kansallisvaltiot impivaaralaisiin ryhmiin. Tätä eivät älyä ne, joiden älyssä on jäänyt toivomisen varaa.

    Jos joku pyrkii tuomaan totuuden esiin, niin kansallivaltiovihamieliset lähettävät juoksupoikansa erilaisiin keskusteluryhmiin sotkemaan ääliömäisillä kommenteillaan keskustelua.

  15. Se, että maahanmuuttajat muodostavat impivaaralaisia ryhmiä, ei ole tuomittavaa vaan luonnollista. Mutta se, joka pitää impivaaralaisten ryhmien lisäämistä toivottavana ja tavoiteltavana on suomalaisten kavala vihollinen ja toimii kansallisvaltiotamme vihaavan tahon laskun.

  16. On jollain tavoin hassua se miten joulun kristillisistä perinteistä luopumista vaativat ennen kaikkea ateistit ja ns. hyväihmiset, jotka korostavat omaa suvaitsevaisuutta ja avarakatseisuutta.

    Molemmat ryhmät ovat löytäneet yhteisen vihollisen, kantasuomalaisuus ja juutalaiskristilliset perinteet. No toisaalta ajavathan kokoomuslaiset ja vasemmistolaiset tässä ajassa yhteistä asiaa, vaikkakin vastakkaisista syistä.

  17. Markku, koska ja missä olen sanonut haluavani tänne lisää impivaaralaisia ja mitä ne yleensä ovat. Kiitos myös maininnasta olla ”ääliömäinen”, kaikkeen sitä joutuu.

  18. Siihen me joudumme sopeutumaan, että Suomeen on tullut ulkomailta toisten kulttuurien edustajia.

    Sopeutumisen ei kuitenkaan tarvitse merkitä sitä, että luovumme omista perinteistämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *