”Petolinnun katse”

Katselin eilen sen MM kisojen avajaisottelun Saudi Arabia- Venäjä. Kaikista ennusteista ja asiantuntijoiden väitteistä huolimatta, se oli mahdottoman hienoa viihdettä. Venäjällä ei pitänyt olla minkäänlaista mahdollisuutta siinä pelissä,oli kuitenkin täysin ylivoimainen tehden viisi maalia. Siinä nähtiin kaksi eri pelityyliä, jossa venäläisillä oli tavoitteena tehdä maaleja, saudit taas näpertelivät pikkunättiä tehotonta syöttöpeliä. Aika näyttää, miten jatkopelit sujuvat.

Se, mikä minun silmiini erikoisuutena sattui, oli saudien erikoinen katse. Aina kun heidän naamaansa lähikuvassa näytettiin, meni kylmät väreet selässäni. Se oli pelottavan näköinen syvältä kumpuava petolinnun katse. Silmät seisoivat päässä,eikä pienintäkään hymynvärettä ollut suupielessä, eihän heillä tietystikään ollut mitään syytä hymyilyyn. Kuitenkin, jos sellainen tumma ihminen tulee aamu- tai iltahämärissä  vastaan taidan juosta karkuun.

En ole ennen sellaista huomannut, onko se tyypillinen ilme muslimeille. Eivätkö he olleet omalla mukavuusalueellaan, ainakin pelin lopputulos kertoo siitä.

8 vastausta artikkeliin “”Petolinnun katse””

  1. Joo katselin pelin no selvä kuvioista peliä venäjä pelas ja maalit ne ratkoo kuka on parempi .
    Saudit pelas lähinnä liian hienoa palloa terv tepivaari

  2. Tässä se näkyy, johonkin on Niilonkin profiilista kuva hävinnyt.

  3. Tuli tuo peli katseltua, enkä halua ottaa venäläisiltä mitään pois, mutta kyllä saudiern puolustus ja maalivahtipeli oli jotain aivan järkyttävää sontaa.

    Pari maalia oli sellaisia, että ihan tuli mieleen mistä lopputuloksesta on sovittu ja mikä on kerroin.

    No tuo oli ihan vaan henkilökohtainen reaktio.

  4. Saudi johtaja sanoi että huonoille pelaajille kostetaan. Mitähän se on käytännössä, jalan katkaisu…?

  5. Minulle tuli mieleen sopupeli. Tiedä noista kun tuo amatööriurheilukin on mennyt niin kummalliseksi. Esimerkiksi viime vuoteen asti pidin Kenian juoksijoita luonnonlahjakkuuksina, pitkäkoipisia mustia, jotka lapsesta lähtien liikkuvat paljon eri tehtävissä ja toimissa pitkin savannia. Kun sitten televisiosta tuli dokumentti, jonka mukaan Keniassa doping ja muut vippaskonstit ovat arkipäivää, tuntui että urheilumaailma ajatellen, jotakin oli särkynyt.
    Paljon on vettä virranut Tiberjoessa, sen jälkeen kun Antiikin Kreikassa miehet määrättiin Olympilaisissa urheilemaan alasti. Syynä oli muistaakseni se, kun Olympialaisiin ujuttautui nainen, joka oli pukeutunut mieheksi.

  6. Kuten tiedetään, antiikin roomalaiset omivat olympiakisat kreikkalaisilta ja siirsivät Olympiakisat Roomaan vähän ennen ajanlaskun alkua. Ehkä kuuluisin ja surkuhupaisin olympiatapahtuma oli, kun keisari Nero osallistui hevosvaljakkokilpailuun. Keisari oli niin päissään, että putosi rattailta, mutta voitti silti kilpailun. Kanssakilpailijat pidättivät hevosiaan ja odottivat kohteliaasti , että keisari kömpii takaisin rattaille ja tulee ensimmäisenä maaliin. Heillä oli hyvä motiivi. Jos joku muu kuin keisari olisi voittanut valjalkkoajon, hän olisi menettänyt päänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *