Venäläisdiplomaattien karkoitus

Eu päättäjät ml. Sipilä ovat koolla Brysselissä ja miettivät toimenpiteitä Venäjää vastaan. Ollaan melkein varmoja venäläisten syyllisyydestä Englannissa tapahtuneesta myrkytystapauksesta.

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan nyt on kymmenkunta maata karkoittamassa venäläisiä diplomaatteja. Mukaan on liittymässä kymmenkunta maata. Englanti, Puola, Liettua ja tietysti Ranska.

Puhutaan aika järeästä keinosta  johon toivottavasti ei Sipilä, eikä Suomi ole liittymässä.. Kyllähän Suomen kuuluu olla EU;n kanssa yhteisrintamassa, mutta nyt on liian paljon kyseessä omat suhteet Venäjään.

12 vastausta artikkeliin “Venäläisdiplomaattien karkoitus”

  1. Pitänee kaiketi muistaa, että kaikki suurvallat hoitelevat ns ”hankalat” henkilöt siten pois, että käyttävät ns likaisen työn tekijöitä, eivätkä valtiona ja hallintona kovinkaan helposti tuomioita saa. Näin menettelevät esim Venäjä, Englanti, Ranska, Saksa, USA, Kiina ja monet muut valtiot.
    Jos nyt Suomi taas lähtee ”hyväilemään EU:n ja muiden suurvaltojen varpaita”, ainut mikä on täysin varmaa, häviäjä ja maksumies on Suomi. Kuitenkin olen melkoisen varma, että ”mallioppilas-maineemme” velvoittaa poliitikkojamme, maksoi mitä maksoi ja maksaahan se.
    Meillä kun on vain yksi suuri naapuri ja vaihtamaan sitä emme pysty.

  2. Jos Venäjä on syyllinen ja jos Suomi ei ole EUn karkotusrintamassa mukana niin miten pitäisi Suomen reagoida?

  3. Minun käsitykseni mukaan (mutta minähän olenkin vain minä), Venäjän syyllisyyttä, aivan samoin, kuten jo kirjoitinkin, tuskin ketään suurvaltaa voidaan osoittaa missään ja koskaan syylliseksi; joten Suomen ei tulisi reagoida mitenkään.

  4. Tuohon rintaman eivät kaikki EU- maat mene missään tapauksessa, ei pidä myöskään Suomen mennä, vaikka olisimmekin muuten EU:n rintamassa vaatimassa Venäjään osallistumaan selvityksiin.

  5. Venäjä on päästetty ilman seurauksia valtavasta määrästä rikoksia ihmisyyttä vastaan, jne. Kun seurauksia ei tule, niin Venäjä jatkaa rikoksiaan.

    Minun mielestäni demokraattisten maiden pitää osoittaa Venäjälle, että: NYT RIITTÄÄ! Suomen pitää olla mukana niissä toimissa.

  6. Eikös oltu myös varmoja että Venäjä laittoi Trumpin valtaan ja vaikutti äänestystuloksiin. Todisteet on hyvä olla ennen kuin syytetään toista valtiota.

  7. Niin, siis, eivätkö USA, Englanti, Ranska yms olisi sitten päässeet kuin ”koira veräjästä”. USA, Englanti, Saksa ja Ranska; mm Libyan pommitukset, Irakin sotatoimet, Balkkanin operaatiot, siellä tosin Ranskan muukalaislegioona ei voinut sotia mutta ”yksityisarmeijat” kyllä.
    Ei kannattaisi jauhaa propagandaa.
    Suomelle muuten tämä suurvaltapolitiikka ei kuulu millään tavoin; meillä ei ole intressejä. Emme ole mikään maailmanpoliisin alaosasto.
    Juhani Putkinen; olet siis sitä mieltä, että karhua kannattaisi kuitenkin ampua pienoiskiväärillä.

  8. Venäjä pitäisi kylmästi eristää. Saisivat itselleen sen ”värivallankumouksen”, sitä Putin pelkää eniten, siksi hänen politiikka muuttui vuoden 2007 jälkeen.

  9. Toivottavasti nyt muistetaan, mitä aiheuttivat venäjäpakotteet ja ennenkaikkea venäläisten asettamat kauppapakotteet. Suomen kauppa oli silloin melkein polvillaan ja varmasti sama seuraus tulee olemaan nyt mahdollisesti tulevalla diplomaattien karkoituksella. Jossain kohtaa kannattaa kulkea omia polkujaan ja katsoa omaa etuaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *