Kepun sotetaktiikka läpinäkyvää

Kepun taktiikkana on saada sote  -ja maakuntauudistus voimaan vielä tällä vaalikaudella.  Kepu painostaa ja hiostaa eduskuntaa uhkaamalla ja pelottelemalla soten siirtymisellä yhdellä vuodella eteenpäin. Oppositiohan on siitä vain hyvillään, jos sote siirtyy  hamaan tulevaisuuteen ja mielummin unohdetaan kokonaan jättimäinjen uudistus sosiaali -ja terveydenhoidossa. Täsmäkorjataan sen sijaan  nykysysteemi, joka on puutteistaan huolimatta toimiva ja halpa.

Mutta Kokoomusta ja kristillisten lilliputti ryhmää (5 kansanedustaa) on erityisesti nyt Sipilän uhkailujen kohde. Kristilliset möivät periaatteensa lupautumalla äänestämään isossa salissa soten puolesta.. Hintaa ei vielä tiedetä, mutta hallituspaikka lienee hintana jos?

Kun nyt kepulaiset kellokkaat huutelevat kaikkialla sitä, että ”sote saattaa lykkääntyä vuodella”, niin on selvää, että siihen iskulauseeseen on koira haudattuna. Kepu osaa pettää ja juonitella.

Kansan enemmistö on vain tyytyväinen, jos sote kaatuu kokonaan.

3 vastausta artikkeliin “Kepun sotetaktiikka läpinäkyvää”

  1. Sehän on pelkästään hyvä asia, että on ”läpinäkyvyyttä”. Ihan liikaahan asioita valmistellaan salaa. Muuan soteuudistus ja sen valmistelu on hyvä esimerkki siitä.

  2. Soten todellista laitaa ei valoteta. Kannattaa ajatella mitä yksityinen firma tekee sillä se tekee vain voitollista toimintaa ja hallituskepu sellaista kokoomuksen kanssa ajaa.

    1. Aiottu Sote on suora putki tai ränni jonka toiseen päähän maakuntahallinto (keskusta) kaataa veronmaksajilta kerättyjä euroja. Yksityisillä keskenään voimakkasti kartellisoituneilla ylikansallisilla terveydenhoitofirmoilla (kokoomus) on avoin piikki maakuntahallinnoissa, joilta ne perivät täysien hoitojen maksut hoitamistaan välskäriluokan kevyistä hoitotoimenpiteistä (flunssatodistukset yms.). Kaikki vähänkin työläämmät ja kalliimmat hoitotoimet ne passittavat julkisen terveydenhoidon puolelle kuten soten aiotuissa pelisäännöissä on sovittu. Näin toimien yksityiset tekevät lihavia voittoja jotka rännin toisesta päästä sujahtavat veroparatiiseihin verotuksen ja kotimaisen kansantalouden kiertokulun ulottumattomiin.

      Oma suunnitelmansa on se että rännistä jossa raha juoksee veronmaksajilta yksityisten terveysfirmojen tileille veroparatiiseihin erkaantuu pieniä sivunoroja keskustan puoluetaloudelle. Tämä on keskustan ikiaikaista puolueensa rahoitustoimintaa. Keskustan silloinen puheenjohtaja Johannes Virolainen oli joskus menneinä vuosina raastuvanoikeudessa epäiltynä talousrötöksistä puolueensa hyväksi. Kyseessä olivat keskustalle niin ominaiset sulle-mulle-kähminnät rakennusteollisuuden säätiöiden kanssa kaavoituksia ja rakennusoikeuksia hyväksi käyttäen. Syytteiden ja tuomioiden uhkaama Virolainen heittäytyi kerrankin avomieliseksi ja kertoi lehdistölle puolustelevasti että siinä missä oikeistopuolueet saavat rahoitusta talouselämältä ja vasemmistopuolueet ammattiyhdistysliikkeeltä ei keskustalla ole tällaisia rahoitusautomaatteja (Virolainen ”unohti” varakkaan MTK:n) vaan sen täytyy puoluetoimintaansa turvatakseen operoida harmaalla alueella. Mikään ei ole muuttunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *