Vaalibudjetti – hallituksen syysale

Sanokoon valtiovarainministeri Orpo mitä haluaa, mutta tosiasia on, että vaalibudjettia nyt väsätään. Orpo sanoi eilen, että hänen sanavarastossaan ei ole sanaa ”vaalibudjetti”. Ei tarvitsekaan olla, voihan sen korvata sanalla ”syysale”.

Verohelpotuksiakin on luvassa ainakin 300 miljoonaa euroa, sanoo Orpo. Mutta sitä hän ei vielä sano kelle. Meneekö nekin sadat miljoonat taas rikkaille? Pysykööt köyhät kyykyssä, he ovat siihen jo tottuneet.

Mitä muuta kaikkea sisältyy hallituksen syysaleen, jonka tarkoituksena on kalastaa ääniä ensi kevään vaaleissa? Kepu vaatii tietty korvauksia maataloudelle osittaiseen katoon kuivuuden vuoksi. Varmasti tulee myös ylläreitä, kun hallituspuolueet yrittävät pitää kannattajansa vaaleissa. Täytyyhän niistä äänistä jotain maksaakin veroeuroja.

Budjettiriihessä tulee olemaan aika kuumaa, kun Siniset loikkariministerit yrittävät  saada korvauksen uskollisuudestaan Sipilälle.

9 vastausta artikkeliin “Vaalibudjetti – hallituksen syysale”

  1. Väinö: Meneekö nekin sadat miljoonat taas rikkaille?

    No jos vaalibudjetista on kyse niin tuskin rikkaille menevät kun heitä kuitenkin on niin vähän äänestyskopeissa.

    1. Kuinka niin ”vähän”? Hyvätuloisia, yli 5.000 euroa/kk ansaitsevia on paljon, Ja he ovat tarkkoja verojen suhteen. Jos heille antaa vähänkin verohelpotuksia, niin he kyllä palkitsevat puolueen, joka sen aikaan sai.

      1. Sorry Väinö, en ymmärrä rikkaaksi ihmistä jonka tulot ovat 5000 – 6000/kk.
        Sitäkään en ymmärrä ett nuo ”rikkaat” jotenkin olisivat tarkempia verojen suhteen kuin pienituloiset joiden on aivan pakko olla.

  2. Veroale auttaa eniten niitä joilla on hyvät tulot jos prosenttiale.
    Veroale auttaisi pienituloisia jos vero poistettaisiin kokonaan.
    Maataloutta tuetaan joka vuosi ja lisätuki ei ole pahitteeksi jos uutta traktoria hankitaan.

  3. Mielesäni verotuksen keventäminen auttaa eniten niitä joille kevennys suhteessa tuloihin on suurin.

  4. Ainoa varma asia tulevissa budjettikeskusteluissa on se, että populismi kukkii, suorastaan rehottaa ja varsinkin opposition puolelta. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen mitä ehdotetaan ja erityisesti siihen onko ehdotukselle myös rahoitusehdotus, joka kestää päivänvalon.

  5. Valtion tuloverojen alennus ei koske lainkaan kaikkein pienituloisempia. valtioveron alaraja on 17 200 euroa.

    Jos halutaan kaikille veroale, niin silloin kunnallisverovähennystä on kasvatettava. Toinen kysymys on sitten se, onko kunnilla tuohon varaa. Tuskinpa kovin isoon alennukseen ainakaan.

  6. Ennen vaaleja on aina viihdyttävää seurata, miten syvään poliitikot taiputa nuollessaan äänestäjien perseitä. Vaalien jälkeen taas kuunnellaan hyviä selityksiä, miksei niitä lupauksia toteutettukaan..

  7. Oleellisinta olisi ymmärtää, ettei mitään ”jakovaraa” ole. Ei voida luvata kaikenlaista kivaa sinne sun tänne, kun näyttää siltä, että ensi vuonnakin Suomi velkaantuu lisää karkeasti 2000 miljoonaa euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *