Hätähuuto vanhustenhoidon puolesta

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005661597.html

Iltasanomien pääkirjoitus on hätähuuto vanhustenhoidon puolesta.

Sipilän hallitus on syyllinen vanhustenhoidon surkeaan tilaan. Eikä sote tule sitä parantamaan. Samaan aikaan elämme yhä vanhemmiksi. Nyt on jo Suomessa yli 50.000 yli yhdeksänkymppistä vanhusta.

Miljonääri-insinööri Juha Sipilä, menkää peilin ääreen katsomaan, kuka on vastuussa vanhustenhoidon umpisurkeasta tilasta.

9 vastausta artikkeliin “Hätähuuto vanhustenhoidon puolesta”

 1. Väiski

  Eivät nämä nyt 90-kymppiset ole juuri tämän hallituksen aikana eläneet, vaan pitkään jo edellisten, jotka eivät ole kiinnittäneet huomiota soteen oikeasti. Vasta nyt poru on suuri, kun yritetään korjata menneitä virheitä ja varautua uudella sotella tulevaisuuteen.

 2. Heikki sinähän puhut, kuin olisit ministeri hallituksessa.
  Tämä hallitus on kyörännyt vanhukset koteihin ja jättänyt heidät heitteille ilman hoitoa.

 3. Hätähuuto vanhusten puolesta on tarpeellinen, mutta kyllä on hieman liioiteltua väittää vanhustenhoidon tilan olevan Sipilän hallituksen syytä, kun tila on ongelmat ovat pysyneet samoina sieltä 90-luvun alkupuolelta asti.

  Määrällisesti ongelmat toki lisääntyvät vanhusväen väestöosuuden kasvaessa, mutta niiden laatu on pysynyt kyllä aika pitkälti aivan samana.

  Luulen, että ihmiset, jotka eivät ole perillä, eivät edes uskoisi millaisen työtaakan alla hoitohenkilökunta joutuu työskentelemään.

  Omassa avauksessani aiemmin toin esille sen, että SOTE:sta on kovin vähällä huomiolle jäänyt se SO-osa, johon vanhustenhoito pääosin kuuluu, eikä esitetty uudistus ongelmia ainakaan korjaa ja sama koskee toista isoa ongelma-aluetta, lastensuojelua.

  Siksi ihmettelenkin miten joku voi sokeasti kannattaa nykyistä esitystä?

  Hallituspoliitikoiden on ”pakko”, mutta se pakko ei muita koske.

 4. Vasta Sipilän hallituksen aikana ovat kunnat sulkeneet vanhainkotinsa, kuin yhteisestä käskystä.
  Nykyiset ongelmat johtuvat siitä. Kepuhan on varsinainen kuntapuolue, joka hallitsee suurinta osaa maaseutua.

 5. Vanhusten kotiin naulinta huonokuntoisina muistamattomina – jos tämä hallitus olisi asialla se soteinnoissaan järjestäisi vanhuksille kunnialliset olot niiden kohdalla joita ei kodeissa voida asiallisesti hoitaa.

 6. Sipilä on ehkä enemmänkin työntänyt pään pensaaseen koska hänen historiakin osoittaa että hän ei halua korjata isoja ongelmia.

  Suurin syyllinen ovat vanhukset! Mitäs elävät pidempään, paskiaiset. Vastuullinen ihminen ymmärtäisi kuolla eläkkeelle jäätyään.

 7. Hallituksemme kärkihanke vanhukset kotiin.
  No siihen luvataan jne.
  Mutta se on kärkihanke siksi että vastuu on vanhuksella itsellää ja tulee kaikkein halvemmaksi yhteiskunnalle.
  Aika läheltä seurasin vanhan dementoituneen miehen kotiuttamista sairaalasta silllä hänellä oli koti. Ei toki elänyt kauan sillä kotihoidon tuomat ruuat jäivät syömättä jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *