Kepuvetoisen hallituksen anteeksiantamaton teko

Kepun suuri haave saada maahan maakuntahallinto on vaikuttanut kaikkeen mitä hallitus on tehnyt. Ensin tehtiin lehmänkaupat Kokoomuksen  kanssa, jossa kokkarit lupasivat tukea maakuntauudistusta, jos he saavat vastineeksi valinnanvapauden soteen. Valinnanvapaudella Kokoomus petasi yksityisille lääkärifirmoille pääsyn verorahoihin käsiksi.

Pahinta on ollut Kepun kyltymättömässä vallantavoitelussa se, että saadakseen näyttämään soten kansalaisille suurelta edistysaskeleelta terveydenhultoon Kepu on antanut terveyskeskusten rapistua lääkäripuutteessa. Sillä on haluttu osoittaa kansalaisille, että sote on ainoa pelastus Suomen terveydenhuoltoon. Jos terveyskeskuksiin olisi palkattu  lisää lääkäreitä, olisivat jonot paljon lyhyempiä, kuin ovat nykyjään. Itse systeemi on täysin käyttökelpoinen, kunhan sitä päivitetään riittävän usein.

Puhun kokemuksesta, kun olen joutunut monisairaana käyttämään viime vuosina paljon julkista terveydenhuoltoa.

On anteeksiantamatonta, että Kepu on toiminut näin härskisti. Varsinkin maaseudulla   ja pienehköisä kunnissa, joissa Kepulla on perinteisesti valta-asema valtuustoissa on tilanne surkea ja tarkoituksella.

Erikoissairaanhoito on toiminut hyvin julkisella puolella. Yksityiset eivät ole kiinnostuneita lainkaan erikoissairaanhoidosta. He haluavat vain poimia rusinat pullasta perusterveydenhuollossta mm. flunssanhoidosta. Asiantuntijat ovat veikanneet, että vähitellen yksityiset ottavat mm. mielikuvamarkkinoinnin avulla suurimman osan terveydenhuollosta Suomessa. Sekö olikin porvarihallituksen perimmäinen tarkoitus? Mainittakoon lopuksi, että Suomessa valtio käyttää sosiaali -ja terveydenhuoltoon yli 20 miljardia euroa verovaroja vuosittain, joista suurin osa valuu ennen pitkää veroparatiiseihin.

7 vastausta artikkeliin “Kepuvetoisen hallituksen anteeksiantamaton teko”

  1. Erikoissairaanhoito on toiminut hyvin julkisella puolella. Yksityiset eivät ole kiinnostuneita lainkaan erikoissairaanhoidosta. He haluavat vain poimia rusinat pullasta perusterveyfenhuollossta mm. flunssanhoidosta. Asiantuntijat ovat veikanneet, että vähitellen yksityiset ottavat mm. mielikuvamarkkinoinnin avulla suurimman osan terveydenhuollosta Suomessa. Sekö olikin porvarihallituksen perimmäinen tarkoitus? Mainittakoon lopuksi, että Suomessa valtio käyttää sosiaali -ja terveydenhuoltoon yli 20 miljardia euroa verovaroja, joista siis suurin osa valuu ennen pitkää veroparatiiseihin.
    – Tämä em loppukaneetti kannattaa lukea pariin kertaan sillä valinnanvapaudella ei ole mitään merkitystä jos yksityinen hoitaa vain ne flunssat.

  2. Ihan puuta heinää!

    Millään yksityisellä ei ole ylipoistollisten ym. julkisten sairaaloiden resursseja (verorahoin) ylläpitää vastaavaa toimintaa.

    Siitä huolimatta yksityisellä puolellakin tehdään vaativia silmä, ortopedi, hammas, plastiikkakirurgisia jne. leikkauksia kalliilla hinnoilla. Kallis hinta perustuu siihen, että niitä ei tueta verovaroin, millä taas julkinen puoli tekee asiat mahdolliseksi.

    Kannattaisi nyt hiukan miettiä, mitä kirjoittaa.

  3. Ei tehdä hammashoitoja kaikille missään soten eikä nykyisen piirissä .
    Kyllä niitä yksityisiä tuetaan veroeuroin ja aika suurella summalla

    Kun Pihlajalinnan taksa 15 minuutilta on n 80 ekee ja potilas maksaa siitä murto osan se loppu tulee kunnan pussista elikkä veroista .
    Kannatas tosiaan miettiä mitä sanoo ja julki tuo terv tepivaari

    1. Puuta heinää. Nyt puhuttiin erikoissairaanhoidosta. Pihlajalinna niin kuin moni muukin yksityinen toimii kunnan sposoroimin verovaroin asiakkaaseen nähden.
      Julkisessa palvelun tuottaminen on yhtä kallista ellei kalliimpaa kuin yksityisessä, mutta sen tuotantokustannusta ei näytetä potilaalle. Vaan se toimi suoraan verovaroin miinus potilasmaksu niin kuin Pihlajalinnassa tms..
      Kannattaa todella miettiä ennen kun kirjoittaa puuta heinää.

  4. Mutta minun hammashoitoni kuuluu soteen, vaan ei Tampereella ole toivoakaan.
    Pitäisikohän ihan vakavissaan alkaa harkita rikosilmoituksen tekemistä Tampereen terveyden- ja hammashoidon vastaajista…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *