Pääminister Spilä rintamakarkurina

Eilen (24.5) oli hallituksen sote ja maakuntauudistusesityksen kuumin päivä, kun oppositio hiillosti hallitusta ensin eduskunnan kyselytunnilla ja sitten vielä illalla Ylen A-talk ohjelmassa.

Pääministeri oli jo eduskunnassa ikäänkuin poissaolevan oloinen. Hän vastaili joihinkin kysymmyksiin, mutta takelteli vastauksissaan joka voidaan tulkita epävarmuutena. Useimmiten vastasi edustajien kysymyksiin Kepun maakunta-asioiden puhekone ministeri Anu Vehviläinen.

Illan A-talkissa oli yllätyksenä se, että pääministeri ei vaivautunut studioon, vaan oli lähettänyt tilalleen puhekone Anu Vehviläisen. Muista puolueista oli SDP puheenjohtaja Antti Rinne ja Rkp:tä puheenjohta Anna-Maija Henriksson. Kokoomuksesta oikeusministei Antti Häkkänen, joka esiintyi kokoomukselaiseen tyyliin ylimielisenä, omahyväisenä besserwissenä.

Puheenjohtajana toimi Ylen toimittaja Andersson, jonka tehtävä oli vaikea, kun Kepun puhekone halusi olla äänessä koko ajan. Anderssonin suoritus oli floppi.

Hallituksen edustajat saivat puheaikaa noin kaksi kertaa enemmän, kuin opposition edustajat. Se oli kait pääministerinkin tarkoitus, että lähettämällä puhekoneen hän vie suurimman osan ajasta, ja näin aikaa ei jää v arsinaiselle asialle. Tämän puhekone Anu Vhviläinen, kun ei kertonut mitään uutta ja valaisevaa, josta kansalaisetkin olisi saanut lisää tietoa sotesta. Hän toisteli vain vanhoja fraasejaan, jotka on kuultu monasti ennenkin. Tuli mieleen, että Vehviläisen tarkoitus oli vain terrorisoida keskustelua, koska nyt alkaa näyttää siltä, että sote saattaa kaatua kokonaan tai ainakin esim, valinanvapaus tulee siirtymään hamaan tulevaisuuteen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo on sanonut, että ”jos ei tule sotea ei tule myöskään maakuntauudistusta”. Lemänkauppa raukeaa. Ei ole poissuljettu se mahdollisuus, että jos valinnanvapaus siirtyy se voi raute kokonaan seuraavan hallituksen toimesta, niin Kokookus äänestää maakuntauudistusta vastaan.

Suomen kansan silmät pitäisi nyt avautua näkemään, että koko iso asia sosiaali -terveydenhoidon uudistus onkin muuttunut kahden puolueen Kepun ja Kokoomuksen ”vallankaappaukseksi”, jossa Kepu saa maakuntauudistuksen ja Kokoomus saa yksityislle lääkärifimoille valinnanvapauden joka tarkoittaa, että ne pääsevät käsiksi verovaroihin, jossa on tarjolla miljardeja.

Yhteenvetona voisi todeta, että Kokoomuksen ja Kepun kellokkaat, kuten Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko  ovatkin itse asiassa Terveystalon, ”pörriäisten, Attendon ja Esperin ym. lobbareita.

5 vastausta artikkeliin “Pääminister Spilä rintamakarkurina”

  1. Taitaa olla näin ettei herran sanavarastoon edes kuulu vastuun kanto missän muussa kun itselle rahan keruu . terv tepivaari

  2. Erikoista tuossa että kokoomus ja kepulit tekee selvästi lehmänkauppoja niin samaan aikaan niistä ei saa puhua…

  3. No ei sitä kukaan pysty kyllä kieltämään vaikka sellastakin kuvaa koitetaan antaa .
    Kepulla ei ole koskaan ollut maasta vastuuta eikä taida edes tulla terv tepivaari

  4. Ylimielisyys paistaa Sipilästä poissaololla ja kokoomus/kepusta paikallaolleista. Antilla pari kovaa teesiä joihin ei saanut vastausta.

  5. Voi sitä ylimielisyyden paistetta Sipilän ja Häkkäsen naamavärkeissä, no tällaiset päätelmät ovat katsojan silmässä. Itse koin Häkkäsen esiintymisen (kuvan)asialliseksi niinkuin kelpo lakimiehelle hyvin sopiikin.
    Rinteen naamanilmeissä näin syvää hurskautta ja tekoppyhyyttä. Yleensä hän kustannuksista viis veisaten kannattaa hankkeita joilla edistetään kansallaisten tasa-arvoisuutta mutta tässä SOTE asiassa on raha etusijalla, odotelkoot vain köyhät terveyskeskusjonoissaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *