”Shithole” (suom. persläpi) on Trumpin keksimä uusi iskusana

USA:n presidentti käytti ilmaisua ”shithole- maat” maista, joista USA ei halua maahanmuuttajia USA:han. Shithole-maita ovat  mm. Afrikan maat.

Olipa aika rumasti ja loukkaavasti sanottu. Trump näköjään osaa ja haluaa ärsyttää. Nyt on monet Afrikan maat vaatineet Trumpilta anteeksipyyntöä lausunnostaan.

Milloinkahan Sipilän hallitus alkaa käyttää samanlaisia ilmaisuja? Esim. työttömien sanktiomallin voisi ristiä uudelleen vaikkapa persläpimalliksi. Niin pontevasti työministeri Lindström (ent. persu, nykyinen loikkariministeri) ajaa sanktiomallia, että joskus vaikuttaa siltä, että kaikki työttömät ovat vain pummeja, jotka elävät muiden siivellä.

Nyt odotetaan mielenkiinnolla, mitä ja ketä Trump seuraavaksi loukkaa verisesti? Ja mitä uudissanoja Lindström löytää käyttöönsä, joilla saisi Suomen kansan puolelleen työttömien rankaisemisessa. Suomen kansa kun on oikeudenmukainen ja ei hyväky alkuunkaan Lindströmin pyrkimyksiä.

 

 

7 vastausta artikkeliin “”Shithole” (suom. persläpi) on Trumpin keksimä uusi iskusana”

 1. Kyseinen herra sanoo, että siirtolaisia pitäisi tulla enemmän Norjan kaltaisista maista. Minkähän takia sieltä kukaan USAan haluaisi? Jos joku on huippu jollain alalla ja haluaa tienata paljon niin kyllä USAan hommiin pääsee.
  Miksi pitää kurittaa työttömiä. Miksei voisi yhtä hyvin palkita ”aktiivisuudesta”? Taitaa olla sellaista huutolaisten aikaista kuritusmeininkiä joka näkyy olevan suomalaisessa virkamiehistössä verissä. Tai liekö lähtöisin tsaarin ajalta?

 2. Näyttäisi kyllä siltä, että Trump omahyväisyydessään olettaa voivansa laukoa mitä hyvänsä muista ihmisryhmistä.
  Saattaa myöskin olla, että tämän miehen sokeus omasta erinomaisuudestaan tulee esiin kovinkin pian.
  Tämän tyyppisen ihmisen mahdollinen muuttuminen ”normaaliksi”, siihen ei mielestäni monikaan usko.
  Trumpin Yhdysvallat alkaa pikkuhiljaa valumaan epäsopuun ja eripuraisuuteen; jopa Trumpin omissakin joukoissa.

 3. Jos Trump tosiaan näin sanoi (sitähän ei ole varmistettu) niin se kyllä sopisi hänen tyyliin. Katsoen mitä hän on jo sanonut muutamista valikoiduista maista aiemmin, ei tämä oikeastaan ole edes rimanalitus vaan sitä tyypillistä T-miestä.

 4. Siitä nyt ei kuitenkaan pääse mihinkään, että kyllä sieltä Afrikasta(kin) löytyy melkoisia ”persläpivaltioita”. Olisi parasta ettei niistä tulisi Suomeenkaan ketään. Ainakaan ei saisi päästää kuin oikealla voimassa olevalla passilla JA viisumilla.

 5. Fyysisen terveyden tarkastus ei kerro mitään. Pitää tarkastaa henkinen puolikin niinkuin tehdään mielentilatutkimuksissa. Tässä tapauksessa tulos tiedetään etukäteen.

 6. Trumpin kieli ja käytös on moukkamaista mutta Trumpin ja Lindströmin ”niputus” menee yli ymmärrykseni. Toivottavasti Lindström ei lue tätä avausta, suotta pahoittaisi mielensä.

 7. Jotkut maat nyt ovat sellaisia joista voi käyttää tätä ilmaisua. Deal with it.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *