Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta!

Oma lippu on kansakunnan tärkein symboli. Se kokoaa kansakunnan yhteen. Sen äärellä herkistymme. Se on meille rakas ja tärkeä.

Kun suomalainen voittaa esim olympiakisoissa kultamitalin ja Suomen lippu kohoaa pisimpään salkoon, niin siinä ei jää kuivaksi yhtäkään silmäparia.

Nyt on kuitenkin tullut EU:n lippu usein siihen Suomen lipun rinnalle ikään kuin uhkaamaan Suomen lipun asemaa. Se on väärin. Jos halutaan liputtaa muillakin, kuin Suomen lipulla, niin Suomessa ainakin pitää Suomen lipun olla suurin ja kaunein ja muut liput sitten pienempiä.

Suomen kansa on sitkeää sorttia. Tunnettu kirjailija ja historioitsija Kaari Utrio sanoi joitakin vuosia sitten, että ”me olemme selviytyjäkansaa”. Me olemme selviytyneet historian saatossa monesta pahasta. On ollut isoa vihaa ja pikku vihaa, jossa ryssät tappoivat ja raiskasivat. On ollut suuria nälkävuosia, joista viimeinen oli vuosina 1863-64.  On ollut Suomen sota, joka itse asiassa oli Ruotsin sota, kun Ruotsi  menetti SuomenVenäjälle. On ollut kansalaissota jossa tapoimme toisiamme kymmeniä tuhansia. Ja on ollut Talvi -ja Jatkosota, jossa olimme tosi kovilla , mutta selvisimme tosin suurin uhrauksin ja kiitollisina sotiemme veteraaneille ja saimme kohottaa Suomen lipun salkoihin itsenäisyyspäivinä.

Toivottavasti saamme vastakin kohottaa Suomen lipun salkoihin, vaikka EU-intoilijat haluavatkin liittää Suomen liittovaltioon, jonka lippu ei ole sinivalkoinen.

Tänään kuitenkin kunnioitamme omaa sinivalkoista Suomen lippua ja Suomen itsenäisyyttä, josta emme hevin luovu.

Eläköön Suomi!

 

8 vastausta artikkeliin “Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta!”

  1. Juuri noin on ja olkoon se lippu Suomalaisille maamme tunnuksena saloissa hulmuten terv tepivaari

  2. Suomen lipun synty oli melkoisen kirjava. Kaikenlaisia jopa punakeltaisia ehdotelmia oli ensin käytössä. Olihan siinä Neuvostoliitonkin sormet mukana, kun kielsi joitain ehdotuksia. Onneksi nykyinen sitten valittiin, joka on ehdottomasti parhain ja muista kaikenkirjavista erottuva. Suomessa on ihan omansa lippua kunnioittava liputuskulttuuri, toivottavasti säilyy edelleenkin.

  3. Mä pyyhin EU:n lipun mun perseeseen. Odotan sitä päivää kun Karjala palautetaan Suomelle ja Suomi saa täyden itsenäisyyden takaisin.

  4. Suomen lippu on vielä muistona menetetystä itsenäisyydestä. USA:lla on 51 lippua mutta ainoastaan yhden edessä vannotaan uskollisuutta kansakunnalle.

  5. Havaijinlippuon se 52 .
    Suomessa on valta osa sellasia jotkaei euu lippua nostele salkoon vaikka olis Suomikin mukana .
    Niin on minulle sanoneet nuot maakunnan miehet saa tulla määrään ne uitetahan lapuan joes välillä piretähän päätä veren alla ja nostetahan samalla kysytähän ookko muuttanut mielipitees . terv tepivaari

  6. USAlla on 50 osavaltiota ja näillä yhteinen liittovaltion tähtilippu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *