Terveyden -ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) nimi vaihdettava.

Uusi nimi voisi olla Sairauden -ja pahoinvoinninlaitos (SPL). Miksikö. No mm. siksi, ettö ko. laitos on sössinyt täysin tämän vuotisen influenssarokotusohjelman. Tarjolla oli maailmalla parempi rokote tämän vuotista virusta vastaan, mutta THL:llä oli pitkäaikainen sopimus lääketehtaan kanssa, jolla ei ollut muuta tarjota, kuin vanhoja rokotteita.

Jos THL olisi valinnut oikein, olisi se maksanut hieman enemmän, mutta hallituksen hiljaisella siunauksella vaalittiin se huonopi vaihtoehto.

Ja nyt kansa kärsii. Jopa terveitä nuoria on jouduttu viemään sairaalaan, kun THL:n valitsema rokote ei auta pätkääkään. Ja edelleen rokotetaan ihmisiä tehottomalla rokotteella.

Tämän vuoden rokotusohjelmasta pitäisi panna Sipilän hallitus vastuuseen. Nyt olisi välikysymyksen paikka oppositiopuolueille.

THL:n johto ei ole ollut tehtäviensä tasalla, kun on altistanut kansan suureen vaaraan. Varsinkin vanhemmat ikäluokat ovat kuoleman vaarassa, kun influenssa ei ole vaaraton tauti. Influessaa seuraa usein keuhkokuume ja se ei ole leikin asia. Tiedän sen kokemuksesta.

2 vastausta artikkeliin “Terveyden -ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) nimi vaihdettava.”

  1. No tänä aamuna armeijan ylilääkäri kehu, ettei armeijan pojila ole flunssaa näkyny.

    Mie kannatan rokotuksia, mutten näitä flunssapiikkejä.

  2. Tämä voisi sopia tuleviin hyötyblogeihin ilman politiikkaa toki hallitus sössi tämänkin ns säästöllä joka sitten tulee kalliimmaksi kun hoidetaan sairaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *