Hyötyblogien kehitys – juttuja ja sääntöjä

Tämä on jatkoa Heikki Karjalaisen avaukseen hyötyblogialueen luonnista Pirkan blogeihin. Tilanne on nyt edennyt seuraavin tavoin.

Toivoisin nyt kaikilta aiheesta kiinnostuneilta sääntöjen lukemista, kommentointia ja ehdotuksia niihin.

Lisäksi tarvitaan sisältöä, pitäisi olla ainakin kuutisen kappaletta hyötyblogeja että voin hienosäätää asettelua. Toistaiseksi juttuja on yksi ja siitäkin uupuu otsikkokuva (artikkelikuva). Saatan itsekin ensi viikolla kyetä yhden tällaisen kirjoittamaan, mutta onhan meitä moneksi. Saataisiinko noin viikon kuluessa pari juttua lisää tehtyä? Toimi näin:

 1. Kirjoita sopiva hyötyblogi ym. sääntöjen pohjalta ja linkkaa se kommenttina tähän, tai pistä sähköpostina linkki minulle. Muista avainsanat.
 2. Ehkäpä joku aiempi blogauksesi täyttää hyötyblogin määritteet? Lisää siihen kuva (oikea reuna > Aseta artikkelikuva), lisää avainsanoihin ”hyötyblogi”, tarkista avainsanat muilta osin ja pistä linkki tähän

Kun juttuja on muutama tarjolla, laitetaan hyötyblogit ihan laajalti näkyville ja sitten vain itse kukin omien kanaviemme kautta markkinoidaan asiaa.

13 Replies to “Hyötyblogien kehitys – juttuja ja sääntöjä”

 1. No terveys kiinnostaisi varsinkin ikä ja terveys – miten sitä ylläpidetään, mutta vain osallistumalla keskusteluun ja lukemalla hyviä ohjeita jne.

  1. Ikä ja terveys on oikein hyvä hyötyblogin aihe.
   Kun en ole lääkäri enkä saanut mitään lääketieteellistä koulutusta, on turvauduttava elämäkokemuksiin.

   Täytä 90 vuotta, jos luoja sen suo, parin kuukauden kuluttua. Olen viime vuosina sairastellut aika paljon, mutta en ole lannistunut. Muisti on hyvä ja perusvireeni on positiivinen. Uskon, että pitkän iän salaisuus on jokaiselle erilainen.
   Uskallan väittää, että tämä tietokone ja WWW ovat olleet minulle suuri elinvoiman lähde. Yksineläjänäkään en tunne yksinäisyyttä. Aina on näppäimistö valmiina töihin, jos ei ole muuta puuhaa.
   Olen koko ikäni, lukuunottamatta viimeisiä vuosia liikkunut paljon. Pelasin golfia vielä 85 vuotiaana ja siinä tulee paljon käveltyä. En ole tupakoinut, enkä nauttinut alkoholia viitenkymmeneen vuoteen.
   Tässä pääpiirteissään minun pitkän iän salaisuus.

   1. Hieno esimerkki olet Väinö siitä kuinka hyvät elämäntavat pitävät humeetin kirkkaana ja luomisen innon vireänä vielä suht korkealla iällä. Eipä muuta kuin hyviä jatkoja ja kynä terävänä huomennakin.

 2. Terveys on hyvä aihe kyllä ja listattukin siinä.

  Puikaa ja pohtikaa tätä. Olen viikonlopun reissussa ja hoidan vain rutiiniylläpidot varmuudella. Keitetään hiljaa tästä hyvä projekti.

 3. Erä meininki, mökkeily, luonnossa liikkuminen, itseasiassa metsä on paras paikka meille synkille suomalaisille, siellä mieli avautuu pahoinakin aikoina.

 4. Se vaan tahtoo olla niin, että sitä metsää ei erota puilta, ennenkuin vanhemmiten. Moni ehtiikin muuttamaan sitä ennen kaupunkiin, eikä sitä metsää sieltä löydykään.

  Minä olen elänyt ikäni metsässä, eli melkein kaikki vapaa- ajat. Jos minulla ei ole mukana saha ja kirves, niin vaihtoehtona on kamera. Asetta en ikinä ole metsään kantanut, enkä oikeastaan ole kivääriä armeijan jälkeen käsissäni pitänyt.

  1. Heikki, tarkoitus ei ole jakaa osiin, vaan lähinnä määritellä mitkä ovat sallitut aihepiirit. Jos ehdotetut eivät ole sopivia, muutetaan. Mielestäni hyötyblogin pitää kuitenkin olla rajatumpi, eikä ”sana vapaa” kuten yleiset blogit.

   Mutta tilanne on yhä sama – tätä projektia voidaan jatkaa kunhan saadaan muutama hyötyjuttu tehtyä. Toki sitä ennen voidaan hienosäätää sääntöjä ja ohjeita.

 5. Okei, tämä projekti ei nyt etene.

  Mitäpä jos yleisö haastaisi hyötyblogin aiheita? Voisin itse jotain tietotekniikan / tietoliikenteen aiheesta kirjoittaa jos joku heittää täkyä.

 6. Noin yleensä tästä ja pirkanblogista. Olisi hyvä, että jokainen kutsuisi ”kavereitaan” tänne kylään lukemaan ja kirjoittamaan. Saataisiin leveämpi yleisö.

 7. Enemmän pitäisi olla kirjoittavia blogisteja niistä on vajetta nyt aika paljon suosittelen mukaan aktiivi ihmsiä aiheet on vapaita nyt ainakin vielä .
  Mutta kenenkään henkilö tason blogi pirkan blogi ei silti ole . terv tepivaari

 8. Ei määrä vaan laatu, ehdotan mä.

  Mutta tosiaan tämä hyötyblogit voidaan lanseerata, kunhan nyt edellä mainitut paria asiaa etenevät – ja niitä en voi yksin tehdä.

 9. Laatua minäkin tarkoitin en määrää, mutta myös kirjoittaja vois olla enempi ja suurempi porukka .
  joka kirjoittaa omia näkemyksiään .
  Omalla tavallaan . terv tepivaari

Kommentoi