Ylläpito tiedottaa: sisällissota aiheena tauolle

Aktiivikirjoittajille asia lienee hyvikin ymmärrettävää, joten itse ydinasia alkuun: 1917-1918 sisällissota on nyt aiheena hyllytetty toistaiseksi. Pyydän ettei aiheesta tehdä avauksia huhtikuussa.

Tiedän, että asia on ajankohtainen. Tiedän, että monilla on henkilökohtaisia syitä miksi tämä koskettaa ja tiedän, että tätäkin historiaa on revisioitu moneen kertaan. Tämä herättää liikaa tunteita. Tämä herättää suuttumusta. Keskustelu tästä päätyy lähinnä kanssablogaajien haukkumiseksi ja vihanpidoksi. Se ei nyt suju.

Olen lähettänyt ja lähettämässä muutamia huomautuksia käyttäjille, joiden kielenkäyttö ei ole ollut sääntöjen mukaista. Lisäksi turhan moni on päätynyt inttämään juupas-eipäs tasolla. Kommentteja poistetaan, tehdään uusia, poistetaan… kukaan ei voi kirkkain silmin kuvitella moisen johtavan mihinkään. Ehdotan, että kunnioitamme nyt hiljaisesti menneiden sukupolvien uhreja. Pidetään vaikkapa huhtikuu hiljaisena tästä aiheesta.

Meillä on paljon sanottavaa. Lukekaa lehtiä, katsokaa ikkunasta ulos, vilkuilkaa nettiä, kyllä jutun juurta piisaa vaikka tämä aihe jätetäänkin tauolle.

Tämä ei ole aprillipila. Tämä sen sijaan on päätös josta saa keskustella, asiallisesti. Tämä ei taatusti ole hyvä ratkaisu mutta ehkä vähiten huono. En pidä siitä että aiheita pitää sensuroida tällä tavoin, edes väliaikaisesti. Homma ei kuitenkaan niin sanoakseni toimi.

Kunnioitusta, pyydän. Kunnioitusta historialle, kunnioitusta keskustelulle, kunnioitusta kanssablogisteille. Muistakaa: jos olisimme kaikki samaa mieltä, meillä olisi todella tylsää. Kiittäkää siis ystävää siitä, että hän on eri mieltä ja rikastaa mielipiteellään myös sinun maailmankuvaasi.

29 vastausta artikkeliin “Ylläpito tiedottaa: sisällissota aiheena tauolle”

  1. Hyvä näin Kyuu teki miehen työn .
    Asia jonka olen tiennyt olevanTampereella aina aika pinnassa ja kyllä se esiin tuli nytkin vielä synkkinen muistoineen .
    Suomi on kahtia jaettuna vieläkin .
    Mutta hyvä kun asia on laitettu hyllylle ja aletaan kirjoittaa asiaakin . terv tepivaari

    1. Meikää ihmetyttää kuinka paljon aihe vielä porukkaa kaivelee vaikkei kukaan täälläkään siitä kirjoittanut ole silloin edes elänyt.

  2. Toverit:
    Jäin tässä miettimään että miksi?
    Alusta on minusta hyvä,
    jolla jokainen voi esittää omia ajatuksiaan,
    mutta miksi emme voi hyväksyä toisen ajatusta?
    Täällä on helppo sivuuttaa aihe johon ei halua osallistua!
    Miksi on käytävä sotaan jotakin ajatusta ja sen esittäjää vastaan?
    Lisäksi miksi esittää julki jotakin johon ei voi hyväksyä eriävää mielipidettä puolin ja toisin?
    Olen itsekin sortunut moiseen.
    Vanha kansa sano ettei miehet riitele vaan asiat?

    1. Juurikin näin. On lähes typeryyttä pahoittaa mielensä toisen blogista ja alkaa käyttämään sanan säilää.

    1. Juu, siinä on vaara että kaikki on samaa mieltä ja aiheet on pitsin nypläyksestä kukkien istutukseen, hyvin rauhallista ja viatonta, eikä opponentteja oikeasti ole vaan samaa mieltä olevia ”kavereita”.

  3. Vapaa sana näyttää olevan kriisissä tässäkin blogistossa…

    Provosoidutaan toisen avauksesta itse asiassa halutaankin provosoitua. Vänkäämisen jälkeen laitetaan oma vasta-avaus jossa leimataan koko blogialusta vastustajan juttujen suosijaksi.

    Väsyttävän tuttua kaikki tuo.

    1. Sama tuli mieleen, pari henkilöä pystyy helpostikin mm kohdistamaan vaikka jonkun henkilön takaa-ajon, heille ei silloin oikeasti aiheella ole enää mitään tekemistä asian kanssa vaan mennään henkilökohtaisuuksiin, lopulta kukaan ei uskalla kirjoittaa kuin korkeintaan yleisistä kahvin keittämisestä paistin valmistamiseen, siinäkin voi alkaa inttäminen vaikka siitä millaisessa lämpötilassa blogisti sitä paistiaan valmistaa ja mielen pahoittamista. Minusta kun taas on aivan huippua jotta aiheita on laidasta laitaan, sehän se rikkaus on että ollaan erilaisia, yksi voi olla kukkais hemmo, toinen sotahistorioitsija, joku kokki, joku eräjorma, mukavampi lukea eri juttuja sitten, tuskin kokki mieltään pahoittaa jos ei eräjormailusta kiinnostu, eikös vain…

  4. Kieltämättä yllätyn itsekin. Osaamme puhua jopa maahanmuutosta erimielisesti täällä, mutta tämä aihe oli liikaa.

    Luotan hengähdystaukoon ratkaisuna kovin monessa asiassa. Sitä määrää lääkäri ja sitä voi määrätä intternettikin.

    1. Olis parempi kun tuo hyllytys olisi 16 pv toukokuuta asti se sisällisota loppui 15 pv toukokuuta .
      Joo eipä sitä tiedä edes kaikki suomessa kuinka arka asia se on Tampereella edelleen .
      ja siksi olis parrei siitä puhuta kun kuiskaten kellarissa mieluusti vain itselleen perunat ei siitä suutu . terv tepivaari

  5. Ihan hyvä päätös, hengähdystauko on paikallaan. Vaikka sisällissodasta on kulunut tänä vuonna 100 vuotta tai ehkä juuri siksi.

  6. Jos historiallisten tosiasioiden esiintuominen kielletään, niin missä me sitten oikein ollaan?

    Venäjällä on ”totuuskomissio”, joka kieltää julkaisemasta historiallista totuutta, joka ei sovi stalinismin ja nykyisen Venäjän KGB-diktatuurin julistaman ”totuuden” kanssa yhteen. Käydään lävitse esimerkiksi koulukirjat, ettei niissä vaan vahingossakaan kirjoitettaisi mitään ”Isä aurinkoisen” (Stalin) vastaista.

    Sekö on myös Pirkan Blogien linja? Ei saa kirjoittaa historiallista totuutta, joka ei miellytä kommunisteja?

  7. Juhani, mikään laki ei estä perustamasta juuri sellaista verkkosivua jota haluat, juuri sellaisella sisällöllä ja näkökannalla kun haluat. Näin jokusen sadan kerran kokemuksella, ei ole edes järin haastavaa. Mutta kun sen tekee, siitä pitää vastata. Ja silloin täytyy omasta kämpästä pitää huolta.

    Tämä on yksi aihe joka selvästi lahottaa tämän kyseisen kämpän lautarakenteita ja siten ei tunnu ihan parhaalla tapaa sopivan tänne.

    On ikävää että näin piti tehdä, mutta haluan pitää talon kasassa.

  8. Melkoinen ruudin haju ja kalvava katkeruus on tosiaan vallannut alustan.

  9. Putkinen on tuonut esille yleisesti hyväksyttyjä historiallisia faktoja sisällissodasta, joita on vaikeaa tai jopa mahdotonta kiistää.
    Näkökulma hänellä on tietenkin valkoisten puolelta ja sitä ihmeellisempää on huomata, miten pari blogistia täällä ei voi sitä hyväksyä.
    Kumpikaan valittaja ei ole luonut omaa vastaavaa avaustaan kumotakseen Putkisen väittämät. Silti tämä kaksikko pystyy vaikuttamaan Pirkan Blogien toimintaan.

    Tämä näyttää olevan mätä ja korruptoitunut media.

    1. Juurikin näin. Kun blogisti kirjoittaa aiheesta mitä kaksi muuta ei voi sietää, he saa uhkailuilla tahtonsa läpi. Huolestuttavaa… aihe olisi ihan hyvin voinut olla ihan mikä hyvänsä, tässä on eräät laittaneet selvän ajojahdin päälle, en nauti moisesta, eikä se ole hyvän tavan mukaista. Nyt nämä kaksi sai tahtonsa läpi, tulevat tekemään jatkossakin vastaavaa.

  10. Tapio, tietänet hyvin että tässä ei ole kyse siitä mitä näkökulmia sodasta on, vaan siitä että keskustelu aiheesta menee jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin.

  11. Jos keskustelu menee henkilökohtaisuuksiin, olisiko aika teidän tehdä jotakin?
    Sanan piti olla vapaa, mihin se unohtui? Jos Putkinen haluaa kertoa oman perustellun näkemyksensä sisällisodan tapahtumista, onko se väärin?

    1. Mutta kun kaksi henkilöä voi mennen tullen määrätä mitä täällä saa kirjoittaa, sen olemme jo huomanneet. On mielenkiintoista nähdä mitä seuraavana kielletään. Itse en pidä siitä että oikeasti mennään henkilöä painostavaan kirjoitteluun, pienen huumorin ja leukailun kestää kuka vaan mutta ajojahti, sellaisissa immeisissä jotka tälläistä harrastaa on perustavanlaisesti jotain pielessä, erittäin huolestuttavaa.

    2. Sana on vapaa mutta se ei ole sanan vapautta jos menee henkilö tason panetteluksi kuten on tapahtunutkin .
      Ja tuo Juhanin kirjoittelu on myös vapaata kunhan muistaa ettei tuossa sodassa ole vain yksi totuus .
      Voittajan sanelema totuus on aika usein muunneltua totuutta eikä se vastapuolenkaan aina totuutta ole . terv tepivaari

  12. Ei tämä nyt sitten näytä eroavan muista valvotuista medioista mitenkään.
    Punavihreillä ja demareilla näyttää se oikea valta ja viimeinen sana täälläkin olevan. Kepulaiset ilmeisesti aivan pannassa.

    Jotkut vain ovat parempia blogisteja kuin toiset..

  13. Tapio, tarkoitus ei olekaan erota valvotuista medioista. Tämä on valvottu media. Tarkoitus on noudattaa samoja yleisiä sääntöjä mitä Suomen suurilla blogialustoilla on.

    Minusta ei nyt ihan helposti punavihreää saa mutta saahan sitä toki yrittää.

    Vaan sama vastaus yhä: kun asia vaihtuu tappelemiseksi, siitä ei ole kenellekään hyötyä. Ei kyse ole siitä mitä mieltä ollaan tai miltä kantilta historiaa tutkitaan, vaan siitä miten käyttäydytään kanssablogisteja kohtaan.

  14. Kyllä tähänastinenkin kirjoittelu on jo antanut jo tiedon jyvää yhdestä jos toisestakin seikasta. Ja asiasta enemmän kiinnostuneet löytänevät tietoa kirjastoista lisää. Kaipa sitä Metsossakin on arkistoituna.

  15. Eiköhän tämä keskustelu ole nyt käyty riittävän hyvin eikä tälle tauolle ole enää tarvetta.

    Linjaus kanssakirjoittajien asiattomasta kohtelusta sen sijaan on tiukempi. Kukaan toinen blogin käyttäjä ei ole idiootti tai hullu tai muutakaan vastaavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *