Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner

Ilmeisesti Vallila Interiorin toiminta heijastelee Anne Berner’n kuvaa ihanne yhteiskunnasta.

Ehkäpä ex-pääministeri Sipilällä on Annen kanssa yhteisiä näkemyksiä.

*

https://img.ilcdn.fi/sIiX4xGJnKQ9Qpe5uYws-Z8kwkM=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/14e20fad12f9cff3a7436800c922b65bec30a1042df8437e21fcfba2d77edd73.jpg

*

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e98e0877-2516-4112-8ebd-c6cfa11eaecf

4.4.2019

Anne Bernerin yhtiö tekee miljoonatulosta: Sen hikipajat Intiassa eivät maksa edes minimipalkkaa

Finnwatchin raportti paljastaa ministerinä toimineen Bernerin yhtiön taustalta alipalkkausta. Yhtiössä yllätyttiin.

Tuore raportti paljastaa Vallila Interiorin toiminnasta vastuullisuuspuutteita Intiassa. Vallilan pääomistaja on Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner. Berner on perheyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Sisustusyhtiö on ollut Bernerille tuottoisa bisnes. Toissa vuonna hän tienasi ansio- ja pääomatuloja 635 000 euroa mutta sitä pari vuotta aiemmin peräti 1,5 miljoonaa.

Yhtiö teki vuonna 2017 38 miljoonan liikevaihdollaan liki miljoonan voiton.

*

Laittomia palkkoja

Vallilan Intian Tamil Nadun osavaltion Karurissa sijaitsevan alihankkijan työntekijät raportoivat laittoman alhaisia palkkoja ja lain määräykset ylittäviä ylitöitä tuotantohuippuina. Tehdas on kieltäytynyt noudattamasta osavaltion uutta jo vuonna 2014 voimaan tullutta tekstiilialan minimipalkkalainsäädäntöä, kertoo Finnwatchin tiedote.

– Työnantajat ovat yrittäneet pitkittää uuden minimipalkkalainsäädännön soveltamista haastamalla Tamil Nadun osavaltion oikeuteen. Tämä on huolestuttavaa, sillä uudetkaan minimipalkat eivät riitä elämiseen, Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti sanoo.

4 Replies to “Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner”

  1. Minua rassaa se, että Perneri käyttää tavaramerkkinä ”Vallilaa”, joka on koulupoikaviuosieni asuinpaikka maineikas puu-Vallilan kaupunginosa Hesingissä. Vanhana valkan kundina katson, että Pernerin tuotemerkki ja Perneri itse pilaavat toiminnallaan Vallilan hyvää mainetta.
    Perneri on paha jhminen.

  2. Aika monta muutakin ”luovaa asioiden hoitoa” on Bernerin perhetoimissa. Eivät kestä päivänvaloa. Viime vuosina on tuotu useita päivänvaloon.

  3. Karmeaa omahyväisyyttä heikoimpien kustannuksella. Pöyhkeydellä ei ole mitään rajaa…no,ilmaisukin lievänä metoon aikakaudella.
    Taxilla vaan verottomaan maahan ansaitsemaan 💰 omaisuutta lisää.

Kommentoi