Hyviä ehdokkaita

Olen muutamien vaalien alla kirjoittanut blogauksen muutamista hyvistä ehdokkaista, erilaisista puolueista. Minulle on hyvin tärkeää nähdä että hyvää työtä tekeviä ihmisiä löytyy puoluekentän eri laidoilta, joten jatkan tapani mukaan. Ohessa neljä Pirkanmaan ehdokasta neljästä puolueesta, jotka ansaitsevat hatunnoston. Järjestys on arvottu.

Olli-Poika Parviainen, vihr

O-P Parviainen on esimerkillinen vihreiden edustaja sanan parhailla merkityksillä. Hän on kova argumentoimaan, mutta ei huutamaan. Hän näkee modernit arvot perinteisiä arvoja täydentävinä, ei vastakohtana. Hän kykenee sivistyneeseen keskusteluun vastapuolten kanssa ja pyrkii etsimään ratkaisuja pelkkien ongelmien sijaan.

Anna-Kaisa Ikonen, kok

Anna-Kaisa ei pelkää työn tekemistä. Hänet on Tampereen alueella keitetty monessa sopassa ja hän on tehnyt selväksi että tulevaisuuteen pitää uskaltaa katsoa. Hän on aina valmis etsimään uusia haasteita ja mahdollisuuksia yhdistäen ammattiylpeyden ja nöyryyden ihailtavasti. Hän ei julista vaan keskustelee ja osaa vastata kysymykseen asiallisesti, ei vain poliittisia julistuksia ladellen.

Heikki Luoto, ps

Hessu on nähnyt elämää ruohonjuuritasolta ja toisaalta myös hallinnon himmeleitä ja kaikkia sen likaisia puolia. Hän on aina oppimassa uutta ja selvittämässä ongelmien taustoja – ja kun kaikkea hän ei osaa, hän ei pelkää kysyä apua eli yhteistyötaidotkin löytyvät. Hän osaa puolustaa konservatiivisia arvoja hyökkäämättä liberaalimpaa mieltä olevien päälle tai kiusaamatta ketään.

Anna Kontula, vas

Anna on yksi niitä harvoja nimiä jonka voi sanoa kääntäneen äärettömän määrän kiviä sen puolesta että ihmiset saavat olla mitä ovat. Hän hyväksyy ihmisen ihmisenä ja koittaa löytää jokaisesta erilaisesta, erikoisesta ihmisestä jotain kaunista. Hänen maailmassa ei tarvitse elää paperipussi päässä.

Tie jatkuu eteenpäin

Yksikään ehdokas, myöskään ylläolevat, eivät ole vailla virheitä tai haasteita. Niistä kuitenkin kirjoitetaan jo liialti joten jätän ne tässä väliin. Sen pitäisi olla itsestäänselvyys että eteenpäin mennessä pitää kehittyä. Jokaisessa meissä on virheitä ja viisaimmissa meistä on halua oppia niistä jotta huomenna toimisimme vieläkin fiksummin.

Ja lopuksi sitten haaste keskusteluun: kertokaapa itse kukin jostain hyvästä ehdokkaasta. Jos vaikka tällä kertaa jätetään se ikävän puoleinen osuus vähemmälle, kyllä sitä blogeissa piisaa.

17 Replies to “Hyviä ehdokkaita”

 1. En allekirjoita kaikiltä osin. Olli-Poika kuittaa Helsingin asunnostaan enemmän kansanedustajan asumistukea kuin maksaa vuokraa ja nettoaa sillä veronmaksajien rahoja tuhansia euroja. Minusta se kertoo jotain moraalista. Kauhea haloo nostettiin siitä, miten Teuvo Hakkarainen asui saunassa, vaikka siitä ei hänelle hyötyä tullut, oli vaan vuokrannut vääränlaisen asunnon, mutta tuosta Parviaisen rahakikkailusta ei paljoa kirjoiteltu. Sopeutumiseläkkeestä onneksi päästiin, mutta kansanedustajien moraaliton veronmaksajien rahojen kuppaaminen saisi loppua. Myös sosiaalisista taidoistaan minulla on erilainen käsitys.

  Heikki Luoto on mielestäni yhden asian mies. Sopii sitten tosin hyvin nykyisiin Perussuomalaisiin.

  Anna Kontulaa arvostan, vaikka puolue on minulle väärä. Anna Kontula osoitti mielestäni itsenäistä ja järkevää ajattelua niissä kolumneissa joita häneltä luin silloin kun minulle vielä tuli Aamulehti.

  1. Ehkä on niin että ”värittömyys politiikassa” on korkeammassa kurssissa kun näyttävä teatrellisuus uhoavine älämöineen sanaviikareiden maailmassa.

 2. Kommunisteissa maissa kuten Kiinassa ja P-Koreassa on vain hyviä ehdokkaita… Ehdokaslista ei tosin ole pitkä… Yksi kun riittää.. 🤣🤣🤣 ja äänestysprosentti on taattu 100%…

 3. Älä nyt Marko, kommunistien piireissäkin on hyviä ihmisiä aktiiveissa. Ottakaa tämä meidän Tiainen vaikka. Mies tietää mitä mieltä on, sanoo sen suoraan ja perustelee. Vaikka miten olisi eri mieltä, on upeaa keskustella ihmisen kanssa joka tietää missä seisoo ja perustelee sitä ilman räyhäämistä.

 4. Minä olen Tiaisen Hannusta ihan samaa mieltä, siinä elää kommunismi ja järki samassa päässä. Hän tuntee kunnallispolitiikan ja kommunismin tilan ja tulevaisuuden, osaa myös kiihkottomasti niistä keskustella.

 5. Hannu Tiainen on rehellinen itselleen ja aatteelleen, mutta osaa myös kritisoida omiansa ja omiensa tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

 6. Kyuu kirjoitti positiivisen alustuksen toivoen, että löytäisimme toisista ihmisistä positiivisia seikkoja – en voi kuitenkaan olla yleisellä tasolla menemättä henkilökohtaisuuksiin kirjoittamasta muutamaa ajatusta kommunisteista ja kommunismista.

  Kommunisti voi aivan hyvin näyttää ystävälliseltä, yhteistyökykyiseltä, ei riehu, eikä räyhää, jne. Voi perustella asiallisesti näkemyksiään, jne.

  Erittäin oleellista on kuitenkin olla välittämättä niistä pintailmiöistä ja huomata mihin kommunismi ja kommunistit pyrkivät – siis mikä on todellinen päämäärä.

  Kommunistit ovat halunneet ja haluavat tuhota demokraattisen yhteiskuntajärjestyksen ja perustaa kommunistisen diktatuurin. Tähän mennessä kommunistit ovat päämääränsä saavuttaakseen/turvatakseen joukkomurhanneet, murhanneet, kiduttaneet kuoliaaksi, raiskanneet kuoliaaksi, murhanneet tahallaan nälkään, jne., jne. yli 100 000 000 ihmistä. Ne yli 100 000 000 ovat olleet pääsääntöisesti yhteiskuntien parhaimmistoa: opettajia, insinöörejä, lääkäreitä, upseereita, suojeluskuntalaisia, pappeja, yrittäjiä, ahkeria. jne. sivistyneistöä.

  Päämäärään pääsemiseksi kommunistien ehdottomasti tärkein menetelmä on ollut ja on laajamittainen terrori – murhataan silmittömästi, otetaan panttivankeja ja tapetaan ne panttivangit. Toissijaisesti, ettei se valtaanpääsy näytä onnistuvan murhaamalla, niin sitten liittoudutaan jonkun porukan kanssa pahinta vastustajaa vastaan ja tuhotaan se. Sitten liittoudutaan jonkun muun porukan kanssa äskeistä liittolaista vastaan ja tuhotaan sekin.

  Suosittelen lukemaan faktaa Suomen Kommunistisesta Puolueesta:
  http://jput.fi/Skp_halusi_neuvostotasavallan.htm

 7. Jälleen kerran Putkiselta mainos omiin sepustuuksiinsa..Eihän täällä saa mainostaa…kai ??

  1. Ei se ”pesäeron tekeminen” onnistu mitenkään. Suomen kommunistinen puolue käytännössä vain vaihtoi nimensä Vasemmistoliitoksi.

   Ihan sama kuin Venäjän KGB vaihtoi nimensä FSBksi.

   Heti Jatkosodan jälkeen kommunistit perustivat kommunistisen peitejärjestön SKDL, jotta jotkut tyhmät suomalaiset äänestäisivät sitä kommunistien peitejärjestöä.

 8. Putkinen jauhaa paskaa. Puoluerekisterissä on Vasemmmistoliitto ja SKP eri puolueina. Ei pitäisi vain”totuutta” kirjoittavan kokkarin sortua…

 9. Kommunismin tavoitehan on kuitenkin periaatteessa hyvä: tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa kukaan ei käytä toista hyväkseen. Paradoksi on, että se on johtanut ihmiskunnan hirveimpiin yhteiskuntiin. Mutta koska tavoite on hyvä, niin yksittäinen kommunisti voi olla aivan vilpitön, muille hyvää tahtova ihminen. Tietenkin sillä ehdolla, että hän ei haudo ns. luokkavihaa ja suunnittele väkivaltaista vallankumousta. Sama taitaa päteä joskus myös muihin aatteisiin. Tavoitellaan hyvää, mutta sitten ”tarkoitus pyhittää keinot” ja aletaan ”varmistaa hyvän voittoa” väkivalloin.

Kommentoi