Eläkeläisten kurjistaminen se vain jatkuu

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/20e7b1e2-4b15-429b-8a7a-b56e88613244

”Kokoomus haluaa lopettaa hyvätuloisten solidaarisuusveron – 8000 euroa kuussa tienaava Rinne: ”Mulla on varaa maksaa muutama satanen lisää””

Kukaan ei maininnut sanallakaan eläkeläisten 6% lisäveroa eikä taitettua indeksiä saati, että olisi ehdottanut niiden poistamista.

Eläkeläisten kurjistaminen se vain jatkuu kaikilla suurilla puolueilla.

20 vastausta artikkeliin “Eläkeläisten kurjistaminen se vain jatkuu”

 1. Mä saan pelkän takuueläkkeen. Rinne lupasi siihen sadan euron korotuksen, jos hallitukseen, mutta siihen en usko.

  1. Timo – milloin esim.pieneläkeläiset ymv.saavat kerralla tuollaisia korotuksia kuin sekin on varmaa – ettei laskut siis perus-sellaiset eivät pienene vaan suurenevat.
   Vaaleissa on löysää pölhöpopulisteja,jotka tulevat ilmi viimeistään loppusuoralla hallituksen toimesta – kun on muitakin kumppaneitakin,enkä tällä nyt tarkoita vain esim.Rinnettä – vaan yleisesti !

   Miten mielelläni olisin väärässä !

   1. Niin Rinne sanoi, kun häneltä kysyttiin. Lisäksi menoinani asunnon vuokra on noussut joka vuosi siitä lähtien, kun tähän nykyiseen muutin 2012.

 2. Sekoomus, Kokkareet, Hirveet, Demarit ja Vassarit jatkaa valehtelu linjaansa. Jos eläisimme keskiajalla nämä olisi jo pistetty jalkarautoihin ja kadotettu olemasta.

 3. Se on totta että mikään puolue ei hehkuta eläkeläisten paremman kohtelun puolesta.
  Jos Rinne sanoo että voi hyvin maksaa jonkun satasen lisää veroa niin minun ei ole ihan helppo uskoa että se ei olisi vaalipuhetta.
  Ymärtääkseni hyvätuloisten palkkaverotus Suomessa on kovaa verrattuna muihin maihin, sillä taitaa olla haittavaikutuksensakin. Toki hyvätuloisten verotuksen kovuus on mannaa monien korville.

 4. Nii, satanen lisää. Joo. Sitten voikin leikata asumistuesta lääkekorvauksista ynnä muusta jotta annettu satanen ei vaikuttaisi sitä taikka tätä.

  1. Tilkkutäkkipolitiikka on niin tunnettua että jostain pois – joten niin tunnettua kuin jatkunee !
   Rinne tarkoitti että edm.summa jakautuisi useammalle vuodelle…pätkittäin.
   Jos vielä sairastat, niin huomaa mitä on todellinen arki, ilman noususuhdannetta, mistä puhutaan lämpimään sävyyn heille jotka kokevat 💼 saldon tilillään.
   Mutta huomata pitää että keskiluokka pitää tätä maata pystyssä, sitten taas niitä jotka luottavat pääomiensa turvalliseen jatkumiseen…syystä kuin toisestakin !

 5. Koko Suomen kansan elintason laku on odotettu, koska Telluksen väkimäärä nousee huima vauhtia ja sen takia kamppailu luonnonvaroista ja työllisyydestä kiihtyy koko ajan.

  Pieneläkeläisten asemaa voitaisiin parantaa soveltamalla todellista elinaikakerrointa eikä vain syntymävuoteen perustuvaa kerrointa.

  Syyllinen todellisuuden vastaisen kertoimen käyttöön on hyvätuloisen kolmikantaneuvotteluryhmän aikoinaan jättämä ehdotus asiasta. Kolmikannan neuvottelijoiden ahneuteen (?) perustuu, ettei eläkkeiden alenemiskerroin perustu henkilön tulotasoon, vaikka tulotasolla on merkittävä vaíkutus elinikään. Jos pieneläkeläinen on syntynyt vuonna .1956, niin hänen kuukausieläkkeensä pienenee 4%, vaikka hän ei todennäköisesti elä niin pitkään, että ehtisi kuitata hänelle korvamerkityn eläkkeensä. Loput hänen työeläkesäästöistään jää pitkäikäisten hyvätuloisten nokittavaksi. Heidän eläkkeensä on niin suuri koko eläkeajan, että työeläkkeiden yhteydessä on irvokasta puhua ”sosiaaliturvaperäisestä työeläkkeestä” , joka eläkemalli on hyväksytty eeuuta myöten.

  Pieneläkeläiseltä siis riitetään sitäkin vähää, mikä hänelle korvamerkitty on.

  Jos pienimpiä eläkkeitä korotettaisiin, niin tarve sosiaalitukiin verovaroista vähenisi ja tällöin vähenisi myös tarve sosiaalitukien käyttöön ja sosiaaliturvatukien avulla keinotteluun. Parempaa eläkettä asuvalle tulisi motivaatiota etsiä itselleen ja tulotasolleen sopiva asunto. Ja eläkeläinen voisi myös pitää rahaa pankissa ilman, että se vähentäisi sosiaalituen määrää.

 6. Saattaahan johtua siitä että seuraan huonosti mediaa kun olen saanut sellaisen kuvan että Niilon heitot olisivat toisinaan vailla todellisuuspohjaa tai pieniä osatotuuksia. Olisi hyvä kun ainakin raskaimpia väittämiään itse kukin myös perustelisi.

 7. 31,25 – 29,75 =1,5
  0,015 * 74200 € = 1113€

  Onse niin väärin, että vuodessa 74200 euroa tienaava joutuu maksamaan vuodessa solidaarisuusveroa 1113 euroa – selviääköhän mitenkään ..
  *
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Solidaarisuusvero

  .., kun aiemmin korkein veroprosentti oli ollut 29,75 %.

  Solidaarisuusveroa kiristettiin myöhemmin laskemalla progressioporrasta 90 000 euroon vuonna 2015 ja lopulta 72 300 euroon vuosiksi 2016–2017. Vuonna 2018 solidaarisuusveron alaraja on 74 200 euroa ja veroprosentti 31,25

  ***
  https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/20e7b1e2-4b15-429b-8a7a-b56e88613244

  Sipilän hallituksen ohjelmaan kirjattiin toukokuussa 2015, että solidaarisuusvero jatkuu vaalikauden loppuun asti. Syksyn 2015 budjettineuvotteluissa päätettiin laskea solidaarisuusveron alarajaa 90 000 eurosta kahden vuoden määräajaksi eli yhä useampi hyvätuloinen joutui maksamaan kahden prosenttiyksikön lisäveroa.

  Heinäkuussa 2017 hallitus päätti jatkaa alhaisempaa alarajaa. Vuonna 2018 solidaarisuusveron alaraja oli 72 300 euroa.
  – Solidaarisuusveron alaraja säilyy nykyisellään. Näin taantuman laskun jakoon osallistuvat myös ne, kenellä menee hyvin, elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) sanoi heinäkuussa 2017.
  Vuodelle 2019 solidaarisuusveron alarajaksi määriteltiin tuloveroasteikon indeksitarkistuksen jälkeen 76 100 euroa.

  1. Tuo ”solidaarisuusvero” eli kateusvero on kuitenkin määräaikainen.
   Sen sijaa eläkeläisille määrättiin 6% lisävero muka korvaamaan eläkevakuutus- ja työttömyysvakuutusmaksuja, jottei eläkeläinen vahingossakaan pärjäisi edes hetken paremmin kuin eläkkeen suuruisen palkan saava työssäkävijä.
   Siinä ohitetaan monta tosiasiaa, mutta merkittävimmät ovat ne, että eläkevakuutuksen maksaja maksaa itselleen eläkettä ja vakuutusta mahdollisen työttömyytensä varalta.
   Eläkeläisen verosta taas eläkeläinen ei saa eläkkeeseensä mitään lisää eikä myöskään voi joutua työttömäksi.
   Koko se raha menee valtion kassaan muiden hyödyksi.

  2. Muistutan siitä, että se 1113 ekeä on poissa nettopalkasta eikä tuosta 74200 ekestä.

   1. Siis vuodessa-
    31,25 – 29,75 =1,5
    0,015 * 74200 € = 1113€

    Onse niin väärin, että vuodessa 74200 euroa tienaava joutuu maksamaan vuodessa solidaarisuusveroa 1113 euroa – selviääköhän mitenkään ..
    *
    Kyseessä on ’normaali’ veroasteen nosto.

 8. Mielestäni solidaarisuusvero on laisensa lillukanvarsi. Merkittävää on millainen progressio verotuksessa on. Suomessa se on ankara hyvätuloisille.

  Jos 8000 kuussa ansaitseva sanoo että mulla on varaa maksaa muutama satanen kuussa lisää veroa niin tottahan se on. Jos yhteiskunta näin haluaa tehdä on veroprogressiota muutettava eikä leikitellä mukamas tilapäisellä solidaarisuusverolla.
  Jossain aivolohkossa kannattaa kuitenkin pohtia mitä kaikkia seurauksia maailman kovimmalla hyvin tienaavien ansiotuloverotuksella voi olla.

  1. Tosiasiahan on, että veroja maksaa progressionkin mukaan vain tavallinen palkansaaja.
   Muut, osa entisistä kansanedustajista mukaan lukien, piilottavat tulonsa osinkotuloiksi tai veroparatiiseihin eivätkä maksa kuin murto-osan kohtuullisista veroista.
   Näihin eivät mitkään ”solidaarisuusverot” tai progression nostot koske.

 9. Jos sattuisivat lukemaan kommenttisi juhak ne kymmenet tuhannet hyvätuloiset jotka maksavat tunnollisesti veronsa progression mukaan palkastaan kun kun arvelet heidän veroja kiertävän.

  Tottakkai minäkin tuomitsen keplottelun ja suhtaudun kielteisesti heihin jotka tulonsa osinkotulloiksi siirtävät eli osa lääkäreistä, hammaslääkäreistä, tuomareista, arkkitehdeista, artisteista, urheillijoista jne.

  1. Kuten totesin, pääosin tavallinen palkansaaja maksaa ne veronsa – ja myös tavallinen eläkeläinen.
   Jos luit kunnolla, en kirjoittanut mitään tulojen suuruudesta, koska niitä tavallisia palkansaajia ja eläkeläisiä ovat niin pieni- kuin suurempituloisetkin, joilla ei ole niitä kikkailuja.
   Sitten ovat erikseen ne, jotka voivat tuloillaan kikkailla osinko- ja veroparatiisisysteemeillä. Ne eivät ole tavallisia palkansaajia ja eläkeläisiä.

Kommentoi