Säälittävää kiukuttelua – mahtaneekohan henkilöllä olla minkäänlaisia kykyjä varsinaiseen tehtäväänsä…

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006140109.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=310f2cb39594889549561698f14d87dd

”Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Seppo Varjus kirjoitti kolumnin, jossa kutsui vihreiden uutta sisäministeriä Maria Ohisaloa jääprinsessaksi, yrittäen viitata Games of Thrones -sarjan ”kalmanvalkeaan lohikäärmekuningattareen”. Viittaus on sinänsä oikea – sekä Danerys Targaryen että Ohisalo ovat molemmat vaaleita naisia määräävissä asemissa”

”Varsinkin vihreiden tuore kansanedustaja Iiris Suomela on tiukasti asettunut vastustamaan Ohisalon, tai oikeastaan kenenkään naispoliitikon kuvailua sukupuoleen tai ulkonäköön liittyvillä termeillä.”

Noin herkkähipiäiselle poliitikon elämä saattaa olla pelkkää tuskaa, kun pitää voida pahoin toistenkin puolesta, vaikka henkilö itse ei asiaan reagoisi mitenkään.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006140088.html

”Vihreiden Iiris Suomelalta kannanotto ensimmäisessä puheenvuorossa – kutsui puhemiestä puheenjohtajaksi: ”Termi on sukupuolittunut””

Säälittävää pyrkyryyttä ja femakkointoilua keltanokkavirheeltä.

Fiksuus ainakin puuttuu selvästi, mutta virheestä kyseen ollen se ei ole mitään uutta.

On valitettavaa, että kansanedustajatehtävässä käyttäydytään kuin puberteettikakara.

9 Replies to “Säälittävää kiukuttelua – mahtaneekohan henkilöllä olla minkäänlaisia kykyjä varsinaiseen tehtäväänsä…”

 1. Iiris Suomela ilmoitti jo heti eduskuntaan valituksi tullessaan, että keskittyisi juurikin tuon tapaisiin avauksiin.

  Aamulehdessä Suomela kirjoittaa ensin eduskunnasta ja sitten heti perään:

  ”Me ollaan jääprinsessoja, misuehdokkaita, vihreitä herkkuja, rekkalesboja, sikanaamoja, noitia ja paljon kaikkea pahempaa. Yhden mielestä meikkiä on liian vähän – toisen mielestä taas liikaa. Yhdistävä tekijä on, että he ottavat toisen ihmisen naaman yhdessä riepoteltavaksi.”

  Aika noloa väittää että Suomelaa tai muita naisedustajia noin kutsuttaisiin eduskunnassa, ei kukaan tuota usko.

 2. Vihreät ei tiedä oikeasta vihreästä metsästä juuri mitään, mutta se on hienoo kun voi käyttää vihreää puunlehteä puolueen tunnuksena…sekin on muovia 🤣

 3. Iiris Suomela (vihr.)

  AL 15.4.2019 sivu A12, Iiris Suomela, 24 (vihr.): Vaalien yllättäjä on paljasjalkainen tamperelainen. Sosiaalitieteiden ylioppilas

  Iiris: ” ..antavat äänensä ei itselle vaan seuraaville sukupolville”

  – suomalaisilla ei ole mitään hävettävää luontonsa suojelemisen suhteen. Iriksen on muistettava, että suomalaiset eivät enää vuosikymmeniin ole selvinneet pelkällä maataloutensa tuotteilla – me tarvitsemme teollista tuotantoa ja vientiä jo pelkästään ruokahuollon vuoksi.
  *
  Minkälaisen valtionvelan Iris on valmis jättämään seuraaville sukupolville?
  *
  ” ..feministi on asunut ulkomailla seitsemän vuotta” – onko kukan kuullut mitä hän teki ’ulkomailla ’- työskenteli, opiskeli vai hengaili vanhempiensa varoilla?
  ***

  [Iiris] Haluaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

  Niin justiinsa – mitä hyvää tai huonoa hänen kunnianhimonsa antaa suomalaisille? Vaikka kaikki suomalaiset otettaisiin pois maapalolta, niin ilmastossa ei tapahtuisi havaittavissa olevaa muutosta. Suomi on yksi harvoista maista, jotka ovat pystyneet vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

  ******
  AL 15.4.2019 sivu A12
  IIRIS SUOMELA, 24 (vihr.): Vaalien yllättäjä on paljasjalkainen tamperelainen. Sosiaalitieteiden ylioppilas kisaa myös vihreiden puheenjohtajan paikasta. Liikuntaa, lukemista ja kansalaisaktivismia harrastava Tampereen valtuuston varapuheenjohtaja ja feministi on asunut ulkomailla seitsemän vuotta. Haluaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

  https://d1ddzfo1d7bgrb.cloudfront.net/aamulehti/71748c4b-2956-5591-ad1a-40a0b4a0856e-800x_.jpg
  Kuvassa vasemmalla [..ehkä mielipiteiltäänkin..]
  *
  https://yle.fi/uutiset/3-10739351
  Iris Suomela (vihr.) : ”Paljon on tullut myös vanhempia ihmisiä kertomaan, että he ovat ajatelleet lapsiaan ja lapsenlapsiaan ja päättäneet, että tämän kerran he antavat äänensä ei itselle vaan seuraaville sukupolville. Ne ovat olleet erityisen pysäyttäviä hetkiä.”

 4. Pitää kuitenkin antaa Iiris Suomelallekin mahdollisuus näyttää että pystyy olemaan hyvä poliitikko, niitä Suomi todella tarvitsee.

  Ilman hyviä poliitikkoja Suomi ei menesty. Toivon että Iiriksestä kehittyisi tuollainen.

 5. Esitän äkkiseltään ehkä hieman kaukaa haetun rinnastuksen,mutta Iris Suomela ja Sebastian Tynkkynen, toistensa ääripäinä omaavat saman ongelman, nimittäin sen, että kummatkaan eivät ole aivan sisäistäneet sitä tosiasiaa, että kansanedustajina eivät edusta enää ainoastaan itseään.

 6. Suomela on nuori ja energinen poliitikko, joten hänellä on energiaa ajaa muutamasta muurista läpi.

  Hän ei ole väärässä ilkeästä tytöttelystä näin niinkuin yleisellä tasolla.

  Mutta hän on hiukan altis ylireagoimaan ja loukkaantumaan muiden puolesta. Eikä hän selvästikään aseta itselleen samoja kriteerejä mitä hän asettaa muille.

  Pari eduskuntakautta niin eiköhän hänestä saada uusi Paavo Väyrynen.

 7. Vihreitten mielensäpahoittajanaiset ovat, ovat kuin uhrinäytelmän uhreja, sanot sitten mitä hyvänsä heistä tai heidän tekemisistään.

 8. Päästäisiköhän tytöttelystä eroon, jos naisetkin alakaisivat noudattaa Eduskunnassa miehiltäkin vaadittavaa pukeutumis koodia.

Kommentoi