WWF valehtelee ja puolustelee valehteluaan

 

Alkuperäisen kuvan näet täältä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e89616e5-faa8-4be3-b451-031999bac221

”WWF Suomi kikkaili jääkarhut kyyhöttämään pienelle jäälautalle – ”Me todella pahoittelemme tätä””

Tosiasiassa ovat pahoillaan vain siitä, että asia tuli esille.

”WWF Suomen viestintäjohtaja Anne Brax, miksi käytätte manipuloitua kuvaa?

– Se on kuvayhdistelmä. Pahoittelemme, että kuvasta ei tarpeeksi selvästi käy ilmi, että se on kuvayhdistelmä. Olemme päättäneet, että tulemme vastaavissa kuvissa käyttämään erillistä merkintää, että kyseessä on kuvayhdistelmä.”

Siis totuuden vastainen manipuloitu kuva on ”yhdistelmä”?

”Vaikka kuva on rakennettu, niin se ei ole harhaanjohtava eikä totuudenvastainen. Meillä on kansainvälisessä kuvapankissa kuvia, joissa jääkarhut seilaavat jäälautoilla.

– Näitä autenttisia kuvia on hankalampi ottaa, koska jääkarhuja ei pääse lähelle. Kuva ei ole harhaanjohtava, koska tämä on todellisuutta. Tällaisia tilanteita on olemassa.”

Tosiasiassa tuo kuva on totuuden vastainen, koska ne jäälautat ovat suurempia, mutta niillä kuvilla ei saisi aikaan lapsia pelottelevaa vaikutelmaa.

Samoin jääkarhujen liikkuminen jäälautoilla on ollut nja on edelleenkin tavallista eikä jääkarhukanta ole pienenemässä ainakaan virallisten julkisten tutkimusten mukaan.

Valitettavasti WWF on tyypillinen osittain valehteluun toimintansa perustava viherusko-organisaatio.

10 vastausta artikkeliin “WWF valehtelee ja puolustelee valehteluaan”

  1. Juhak, millä WWF pyörii.. Rahalla. Näillä on qvartaalit, tavoitteet ja budjetit aivan kuin Suomen Poliisillakin on… sakkotulot on budjetoitu alueittain. Raha se on tämän jutun pääasia. Sitä pitää saada mistä vaan, tuskin WWF:n johtajat tekee ilmaistyötä.

    Niin se on Suomessakin SPR jonne olen vertani kantanut tarpeeksi, enää en kanna koska johtajat nostaa satojentuhansien palkkaa…

    Ei ole kuin rahan mahti. Siihen ihmiskunta tulee kaatumaan, se on viimeinen ”jumala” mitä palvotaan.

  2. Siinä he ovat oikeassa että tämä on temppu jota muutkin käyttävät.

    Siinä kohtaa he tekevät massiivisen kriisiviestinnän virheen että vähättelevät ja osoittelevat muita sormella. He mokasivat tosi pahasti. Nyt pitäisi olla nöyrä, ei ylimielinen.

  3. Kuvayhdistelmä on siistimpi nimitys kuvamanupulaatiolle. Jess.

    Jos WWF:n kansainvälisessä kuvapankissa on aitoja kuvia jäälautoilla seilaavista jääkarhuista, niin miksi niitä ei käytetty? Siksikö, että ne eivät ole läheskään noin dramaattisia kuin tuo kuvamanipulaatio?

    1. Nimenomaan siksi.
      Jääkarhukanta ei ole pienentynyt millään mitalla, joten pitää valehdella ideologian edistämiseksi.

  4. Politiikka, maine, raha ym. ovat motiiveina.

    Nyt jo on mahdollista tehdä myös väärennettyjä filmejä. Eli sitten ehkä näemme, miten Jussi Halla-aho vaatii lisää humanitaarista maahanmuuttoa ja Li Andersson rajoja kiinni ym. paljon ovelampaa.

  5. ”Meillä on kansainvälisessä kuvapankissa kuvia, joissa jääkarhut seilaavat jäälautoilla.”

    Totta kai. Ja uimataitoisina siirtyvät lautalta toiselle tai kiinteälle jäälle.

  6. ”Jään määrä ja jääkarhukanta ovat pysyneet vakaina tai kasvaneet viimeisen 10 vuoden aikana. 50 vuodessa viisinkertaistunut jääkarhukanta alkaa ola jo ympäristön kestokyvyn rajoilla.”

    Lainaus on professori Antero Järvisen kirjoituksesta 26.1.2018 nettisivustolla Ilmastorealismia, kirjoituksen otsikko ”Aika hankkia toppatakki ja huopatossut”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *