27 Replies to “Ikävä kokoomuslaista sisäministeriä”

   1. Onnitellaan nyt sitten Simon Eloa ja Käsimerkki-Tiinaa tavoitteensa saavuttamisesta eli vihreästä sisäministeristä.

    1. Elosta olisi voinut tulla sisäministeri, jos ei olisi häipynyt puolueesta. No, kaipa tuo tajuaa sen itsekin.

 1. En tiedä miten asiallista, mutta muuten olen samaa mieltä. Meillä alkaa uusi vihreä maailmanjärjestys, niin valitettavaa kun se onkin. Se pyyhkii yli Euroopan niinkuin pahempikin kulkutauti, monta maata jo saastuttanut.

  1. Vihreiden kannatus minkään valtion vaaleissa ei ole kovin merkittävä. Ongelma on siinä, että vihreät ovat oikeasti punaisia ja liittoutuvat muiden punaisten, kuten kommareiden ja demareiden kanssa. Kaikilla niillä on jo sitten yhteensä niin paljon edustajia, että kun siihen saadaan sulle-mulle kaupoilla lisää porukkaa niin sitten se punainen porukka pääsee valtaan.

  2. Virossa äänestäjät ovat fiksuja. Vihreät saivat yhteensä eduskuntavaaleissa vain 5824 ääntä – niillä ei paljon juhlita.

   Kokoomusta vastaava Isänmaa sai sentään 34 188 ääntä ja on taas Viron hallituksessa. Hyväksyttyjä ääniä oli kaikkiaan 332 104.

   Siten vihreät saivat 1,8% kannatuksen.

 2. Taas on aaveita pelkäävillä syytä turhaan pelätä. Aave kummittelee Euroopassa – vihreyden aave. Edellisen kummittelevan aaveen tavoin tämäkin kokee voimakkaan aatteellisen nousun, institutionalisoitumisen ja sitten lässähdyksen. Edeltävän tavoin tämäkin jättää kuitenkin jälkensä historiaan.

  1. Valitettavasti ennen lässähdystä saadaan päällemme melkoinen katastrofi, kun sekä ulko- että sisäpolitiikassa edetään vauhdilla kaiken – paitsi kantasuomalaisen miehen – suvaitsemisessa ja todennäköisesti elintasoturvisten hyysäämisen lisäämisessä.

 3. On kaksi asiaa mitä voi tapahtua.

  1. Ihminen muokkaa työtehtävää.
  2. Työtehtävä muokkaa ihmistä.

  Olemme huomanneet jo vuosien ajan miten henkilön mietteet ja aatteet muuttuvat ministerin saappaissa. Hyvin moni vihreistä on valmis oppimaan ja sinänsä akateeminen pohja auttaa. Totuus ja arjen havainnot voivat pyyhkiä pois aimo pinon idealismia.

  Tai sitten heiltä voi oikeasti tulla hyviä ideoita ongelmaa ratkaisemaan. Kokoomus ei mielestäni hoitanut hyvin sisäministerin työtä, parhaina päivinä tyydyttävästi. Rima on matalalla. Annettakoon siis tilaisuus.

  1. Minäkään en ole tyytyväinen kokoomuslaiseen sisäministeriin, mutta olen aivan varma siitä, että vihreä sisäministeri tulee olemaan vieläkin surkeampi.

   Vihreän toimesta ennestäänkin liian tiukkoja aselakeja ja asetuksia tullaan tiukentamaan edelleen, eikä löyhätä kuten pitäisi.

   Mamupolitiikassa sama asia, pitäisi tiukentaa ja poistaa tehokkaasti Suomessa laittomasti olevia maasta. Vihreä tulee tekemään päinvastoin.

  1. USA on erittäin rikas noin 300 000 000 asukkaan valtio. Johtava valtio mm. elektroniikassa. Sielläkin vasemmisto aiheuttaa välillä ongelmia, mutta USA kestää sen hölmöilyn.

   Suomella ei ole varaa punavihreään typeryyteen.

  1. Voi hyvinkin olla hölmö – mutta tekee myös oikeita asioita. Esimerkiksi pakottaa Saksan nostamaan puolustusmäärärahojaan ja pyrkii estämään laitonta maahanmuuttoa jenkkilään.

   Jenkkilässäkin vasemmisto tekee väärin nostaessaan veroja, jne. Vastaavasti republikaanit leikkaavat veroja aivan oikein.

 4. Kadun mies Iltasanomille=Myös pienyrittäjien verohelpotukset kuulostavat Viitasesta hyvältä asialta.

  – Pienyrittäjiä on paljon. He ovat aika ahtaalla kuitenkin verotuksen kanssa. Suotakoon heillekin vähän huojennuksia, ilman muuta.

  1. Näkis vaan, että punahallitus tekisi jotakin yrittäjien hyväksi. Toki kun kepulit ovat mukana tekemässä lehmänkauppoja, niin kepuleitakin voidaan auttaa – ay-mafian lisäksi.

 5. Niin ne leikkaa veroja. Amerikan velka on 20 000 miljardia. Ote lehdestä=Yhdysvaltojen velkaantuminen kasvaa lähivuosina ennätyksellisen suureksi.

  Merkittävänä syynä velkaantumisen kiihtymiseen ovat presidentti Donald Trumpin veronkevennykset ja julkisen talouden menolisäykset, jotka ovat voimistaneet talouskasvua ainakin lyhyellä aikavälill

  1. Jenkkilällä pyyhkii erittäin hyvin ja jenkit valitsevat Trumpin uudelle kaudelle varsin suurella todennäköisyydellä. USAn velka on absoluuttisena summana suuri, mutta vaikkapa USAn bruttokansantuotteeseen verrattuna ei kovin merkittävä.

   Vaikkapa Japanin valtion ja Italian valtion velka ovat varsin suuria, mutta nekin porskuttavat edelleen. Jenkkilä ei kaadu Trumpiin, eikä edes yhteen demaripresidenttiinkään. Välillä johtoon pääsee järkimieskin – kuten Ronald Reagan. Niin, Reagan ei ollut vassari.

 6. Täällä Suomessa on kova parku veloista. USA ei velkojaan suurimamksi osaksi aio koskaan maksaa. Ei tarvitse. Kuhan korot maksaa ja ne järjestele emuutenkin. Sama Suomessa. Velka aotetaan ajtkossakin. Rikas Norjakin ottaa velkaa valtavia summa. Mitä niitä omia rikakuksia tai vararahastoja tuhlaamaan. Sopivan korkoinen velka on kätevämpi. Yksityisen ja valtion velka ovat kaksi eri asiaa.

  1. Eemeli, Suomi on tunnettu nimenomaan siitä, että Suomi aina maksaa velkansa ja täyttää jokaisen tekemänsä sopimuksen pilkulleen. Se on kylmä tosiasia, pitipä siitä tai ei.

   Minunkin periaatteeni on aina maksaa velkani pennilleen ja täyttää lupaukseni. Sillä tavalla on hyvä elää.

   Toivon, että tämä Rinteen punikkihallitus kuolee ennen syntymäänsä.

 7. Italian uusi hallitus maksaa kansalaispalkkaa, joka tosin enempi näyttää työttömyyskorvaukselta. Ja vähän muutakin. Maksaa 126 miljardia. Italian velka on ennestään 340 milardia. Eiköhän ne ajattele, että kyllä EU sitten pelastaa , jos konkka uhkaa. Kuten Kreikan tapauksessa.

  1. Eemeli, Italia on tosiaankin ns. musta lammas – ja valitettavasti monien mielestä liian suuri kaatumaan.

   Kun minulla ei ole kristallipalloa, niin en yritä ennustaa Italian lopullista kohtaloa. Italian ”persut” Salvinin johdolla ovat kuitenkin onnistuneet tyrehdyttämään mamuilun Afrikasta EUn alueelle Italian kautta – josta nostan heille hattua.

Kommentoi