Venäjän kätyri Assange on vangittu

Assange piileskeli Ecuadorin Englannin suurlähetystössä 7 vuotta. Viimein Ecuador sai ”vieraastaan” tarpeeksi ja käski poistumaan lähetystöstä. Assange kieltäytyi poistumasta, jolloin Ecuador kutsui Englannin poliisin lähetystöön poistamaan Assangen lähetystöstä.

Viimeinkin tämä wikileaksrikollinen on raudoissa.

26 Replies to “Venäjän kätyri Assange on vangittu”

 1. Monta asiaa tästä kaverista voi sanoa, mutta Venäjän kätyri ei mahdu listalleni.

  Venäjä kyllä käytti häntä hyväkseen, se pitää todeta. Heidän tehtävä on julkaista tietoa väärinkäytöksistä, ei ottaa kantaa niiden lähteeseen. He olisivat voineet tehdä viisaasti ja odottaa USA:n vaalien yli silloin.

  En minä tiedä onko Assange sankari, tuskin, mutta ei hän petturikaan ole.

  1. Ehkä Assange ei halunnut Clintonin voittaa, jos hänellä oli tietoa sen väärinkäytöksistä ja korruptiosta?

 2. Juhani, me käymme tässä kahta eri keskustelua.

  Se, että ei julkaisija ei julkaise Venäjän väärinkäytöksistä tietynlaista tietoa ei tarkoita heidän olevan Venäjän kätyri. Se tarkoittaa vain sitä että he eivät ole saaneet käsiinsä tällaista tietoa. Jos katsotaan näitä tiedon lähteitä ja yhteiskunnallisia olosuhteita niiden ympärillä, on selvää että ns. länsimaista tällaista tietoa irtoaa paljon helpommin kuin totalitaarisista maista. Siten on täysin luonnollista että kymmentä jenkkejä koskevaa juttua kohti on korkeintaan yksi venäläinen tarina. Wikileaks toimii sille toimitetun tiedon varassa. Se on sitten eri asia kuka toimittaa.

  Mutta mitä tulee henkilöön, allekirjoitan kyllä että Assange on esiintynyt tuon tuosta tavoin joka puolustaa Venäjän etua. Hän on kyllä myös kritisoinut Venäjää. Yhtä kaikki häneltä on harkintakyky pettänyt.

  Se, onko hän rikollinen, on asia jonka selvittää oikeus – en minä.

 3. Seitsemän vuota vankeudessa – suojaamattomasta seksistä Ruotsissa kahden naisen kanssa.

  Assangen ei halunnut tulla luovutetuksi Ruotsiin, sillä hän pelkäsi ruotsalaisten luovuttavan hänet Yhdysvaltoihin.

  ***
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2010120812833799
  08.12.2010
  Sukupuolitautien pelko vei Assangen seksikumppanit poliisin puheille.
  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2016020521073268
  YK: Ruotsi ja Britannia vastuussa Assangen vapaudenmenetyksestä
  05.02.2016 klo 11:11
  YK-paneeli vahvistaa, että vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange on menettänyt vapautensa mielivaltaisesti.

 4. Juhani, olet oikeassa kyllä. Toisaalta, vain sillä tavoin monet talous- ja ihmisoikeusrikokset koskaan tulevat pinnalle. Tässä pitää tanssia aika herkällä viivalla.

  Kovat rikokset eivät ansaitse piilopaikan suojaa.

 5. Saattaapi olla, ettei Assangella ole edes teoreettisia mahdollisuuksia päästä kiinni neukkulan aineistoon, joten sen julkistaminen ei ole mahdollista.
  Jos joku neukkulassa taas toimittaisi aineistoa Assangelle, toimittajalta lähtisi nirri alta aikayksikön eikä vain tuomittaisi linnaan, kuten jenkkilässä, joten halukkaita tuskin on kovin monta…

 6. Jälkiviisaana voi toki todeta yksiulotteisesti että Venäjä on hyötynyt siitä että Assange on paljastanut jenkkien sikailuja.

  Toisaalta, voidaan myös sanoa että sotarikosten nouseminen pinnalle tällä tavoin on tuonut myös suuremman suurennuslasin Venäjän sotarikoksille ja niitäkin on ryhdytty tutkimaan.

  Assangen syyttääminen Venäjän agentiksi vaatisi todisteita kytköksistä Venäjään, aihetodisteet jälkikäteen eivät riitä.

 7. On todellakin rikos julkaista luottamuksellisia ja salaisia dokumentteja.Varsinkin jos ne koskevat Venäjää. Joten jos joku aikoo julkaista salaisen dokumentin Venäjän aikomuksista Suomen suhteen älköön julkaisko. Se kun on rikos.

  1. Jos suomalainen julkistaa salaisen imperialistisen roistovaltion Venäjän dokumentin, niin se ei ole rikos, vaan uroteko. Venäjä on läntisten demokratioiden vihollinen.

   Jos suomalainen julkistaa Suomen valtion salaisen dokumentin, niin se on rikos.

 8. Kokonaiskuvan saaminen Assange.n Wikileaks –ryhmän toiminnasta on varmasti työlästä tai jopa mahdotonta. Ehkei ryhmän kaikki toiminta ole pelkästään negatiivista.

  ”Tietovuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange lupaa, että vuotosivusto ryhtyy laitevalmistajien kanssa yhteistyöhön laitteiden tietoturvan parantamiseksi.”

  *

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005121331.html
  10.3.2017

  Julian Assange lupaa Wikileaksin ryhtyvän tietoturvayhteistyöhön ja luovuttavan tietoja CIA:n työkaluista teknologiayhtiöille.
  Tietovuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange lupaa, että vuotosivusto ryhtyy laitevalmistajien kanssa yhteistyöhön laitteiden tietoturvan parantamiseksi.

  Laitevalmistajat pääsevät Assangen mukaan käsiksi Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n luomien haittaohjelmistojen teknisiin yksityiskohtiin, jotta laitteiden tietoturva-aukot voidaan tukkia.

  Wikileaks ilmoitti aiemmin tällä viikolla paljastaneensa suuren joukon CIA:n hakkerointivälineitä. Wikileaksin mukaan CIA on kehittänyt yli tuhat haittaohjelmaa, joiden kohteina ovat esimerkiksi iPhone-puhelimet, Android-järjestelmät ja Microsoftin ohjelmat.

  Assangen mukaan Wikileaksilla on runsaasti lisäaineistoa liittyen CIA:n hakkerointioperaatioihin, mutta se ei julkaise aineistojaan ennen kuin se on keskustellut laitevalmistajien kanssa tietoturvan parantamisesta.

 9. Assange näyttää olevan valikoiva roisto. Vain läntiset tietovuodot ovat olleet se juttu.
  Koko Kremlin kleptokratia on jätetty täysin rauhaan, vaikka siellä olisi ollut sarkaa kitkemättä loputtomiin asti.
  Nyt sitten oikeus arvioi mihin Assange on syyllistynyt.
  Oikeusvaltio Ruotsi myös käynnistelee uudestaan tyypin raiskausjutun tutkintaa, hyvä niin.

 10. tapio_KK, voisitko kuitenkin lukea Kyuu Eturautti’n (11.4.2019 15:40) kommentin.

  Ote:

  Se, että ei julkaisija ei julkaise Venäjän väärinkäytöksistä tietynlaista tietoa ei tarkoita heidän olevan Venäjän kätyri. Se tarkoittaa vain sitä että he eivät ole saaneet käsiinsä tällaista tietoa. Jos katsotaan näitä tiedon lähteitä ja yhteiskunnallisia olosuhteita niiden ympärillä, on selvää että ns. länsimaista tällaista tietoa irtoaa paljon helpommin kuin totalitaarisista maista. Siten on täysin luonnollista että kymmentä jenkkejä koskevaa juttua kohti on korkeintaan yksi venäläinen tarina. Wikileaks toimii sille toimitetun tiedon varassa. Se on sitten eri asia kuka toimittaa.

  1. Missä on ensimmäinenkään Assangen vuotama venäläinen salainen dokumentti, joka olisi millään lailla Venäjää vastaan?

   Missä on todiste, että Assange olisi milloinkaan toiminut millään lailla Venäjää vastaan?

   Sen sijaan Assange on julkaissut ziljoona USAn ei julkista dokumenttia.

 11. Kaipa WikiLeaks’n toimita on kohdistunut pääosin länsimaihin, mutta kuitenkin ..

  https://wikileaks.org/spyfiles/russia/

  Today, September 19th 2017, WikiLeaks starts publishing the series ”Spy Files Russia” with documents from the Russian company Петер-Сервис (PETER-SERVICE). This release includes 209 documents (34 base documents in different versions) dated between 2007 and 2015.
  *
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_material_published_by_WikiLeaks

  In October 2010, Assange told a leading Moscow newspaper that ”[t]he Kremlin had better brace itself for a coming wave of WikiLeaks disclosures about Russia.”[197][198]In late November, Assange stated, ”we have material on many businesses and governments, including in Russia. It’s not right to say there’s going to be a particular focus on Russia”.[199] On 23 December 2010, the Russian newspaper Novaya Gazeta announced that it had been granted access to a wide range of materials from the WikiLeaks database. The newspaper said that it will begin releasing these materials in January 2011, with an eye toward exposing corruption in the Russian government.[200][201]

  Lokakuussa 2010 Assange kertoi johtavalle Moskovan sanomalehdelle, että ”Kremlillä oli parempi rooli itselleen tulevassa WikiLeaks- tiedotuksessa Venäjältä.” [197] [198] Marraskuun lopulla Assange totesi: ”Meillä on materiaalia monesta yrityksestä ja hallituksesta, myös Venäjällä, ei ole oikein sanoa, että Venäjälle tulisi erityistä huomiota. ”[199]

  Venäläinen sanomalehti Novaya Gazeta ilmoitti 23. joulukuuta 2010 saaneensa pääsyn laajaan materiaalivalikoimaan WikiLeaks- tietokannasta. Sanomalehti sanoi, että se alkaa vapauttaa näitä materiaaleja tammikuussa 2011 tavoitteena korruption paljastaminen Venäjän hallituksessa. [200]

  1. On täysin mahdollista, että Assange ja Venäjä ovat yhteistoimin julkaisseet Venäjästä jotakin vaaratonta materiaalia – juuri peitelläkseen Assangen toimintaa länttä vastaan Venäjän kätyrinä.

  1. Säälin sinua!
   ”.. tuota kukaan jaksa.” – tapio_KK , jaksatkohan yleensä mitään.

   1. Albanus, älä suotta revi peliverkkareitasi.

    Idea oli siinä, ettei loputtomia linkkejäsi kukaan jaksa lukea. Eivät ne aina mitään todista, vaikka ne jonnekin joskus on kirjoitettu.

    Ole mediakriittinen.

 12. Pitää varmasti pohtia mikä on suojauksien tasoa länsimaisissa tietoverkoissa. Jos WikiLeaks-n porukat pääsevät CIA’n tietoverkkoihin sisälle, niin niihin pääsee yhtä hyvin Venäjän tiedeutelupalvelun asiantuntijat. He tuskin tarvitsevat WikiLeaks’n palveluja.

 13. Kyllä nään tässä sen uhan että oikeita journalisteja aletaan vainoamaan jos paljastavat hallituksien väärinkäytökset.

 14. Niinpä niin, Wikileaks keskittyy lännen hakkerointiin, eivät he keskity Kremlin tai Kiinan kleptokratian hakkerointiin. Mistähän tuo kertoo, olisiko niin että jäljet johtavat ”sylttytehtaalle”?

  Wikileaks on jo munannut itsensä, se ei ole esiintynyt missään tapauksessa puolueettomana vuotosivustona, joka paljastaisi kaikkea mahdollista mätää.

  Toivottavasi Ruotsin valtio vaatii Assangen oikeuteen vastaamaan raiskaussyytöksistä. Ruotsihan on Suomen kaltainen oikeusvaltio, joten Assange aivan varmasti tulee saamaan oikeutta.

Kommentoi