17 vastausta artikkeliin “Tekninen ongelma”

  1. Jotain vikaa on sinun omissa liittymissäsi, kun on siellä minun ja muiden kommentit. Joskus ennenkin olet samaa valittanut.

  2. Joskus vaan ei linkki asemat toimi kunnolla ja eipä tuon myrskyn jäljiltä kaikki linkkiasemat toimi moitteetta . terv tepivaari

  3. Älä Kalle laita rukkasia naulaan, ihan mukavaa vaihtelua ovat varsininkin maanläheiset tarinasi tämän täällä vallitsevan veriä seisottavan valtavirran kevennykseksi.

    1. Näyttäisi siltä, ettei tarvitse rukkasia naulaan laittaa. Onnistuin ratkaisemaan tuon kirjautumisongelman. Osasyynsä lienee tällä uudella koneellanikin, ehkä. Saa sitten nähdä miten jatkossa. Uusi koneeni on Acer Swift 1 13,5″ näytöllä, siis sillä pärjää oikein hyvin ja vielä Full HD, tuntuu hyvältä.

  4. Todennäköisin syy tällaisiin on yleensä selaimeen kerääntynyt ”karsta”.

    Koita toisella selaimella, eri kirjautumistavalla, tai koita resetoida selaimen asetuksia. Se on lähes aina avuksi. Voit myös virheilmoituksia sähköpostitella ylläpidon osoitteeseen, koitetaan jelpata.

    1. Myös selaushistorian tyhjentäminen ja roskakorin tyhjentäminen koneessa auttaa monesti mm koneen nopeuteen ja muihinkin toimiin, vanhat hyvät keinot. Käyttääkö Kalle google chromea.

  5. Nii ja nää amerikkalaiset systeemit on vähän erikoisia. Yhteys saattaa pätkiä ja nykiä. Se taas johtuu siittä että ohjelmisto jota käytät touhuaa aina välillä ihan omiaan. ”Tietokoneen” sisäinen nopeus vaikuttaa paljon nykimiseen ja pätkimiseen.
    Jos sulla on joku mainosten estävä käytössä pätkimisen syy on yleensä siinä.

  6. Sallitaanko pieni juttu… jaa ei, no sitten. Volkkarin pääjohtaja oli kerran koeajolla uudella automallilla moottoritiellä. Ajelivat siinä lähes kahtasaa, kun isoherra loihe lausumaan, onneksi emme laittaneet tähän Microsoftin ohjelmaa perusohjelmaksi, nytkin se saattaisi sanoa sammuta moottori ja käynnistä uudelleen.

  7. Pentti, sääli vaan että tuosta tuli enne. Minulla kun tuo VW Golf on ja joskus siinä radio ei kuulu. Näkee kanavan mutta ääntä ei tule. Ratkaisu on sammuttaa auto, poistua siitä, lukita ovet, odottaa minuutti ja sitten ottaa uusiksi. Eli siis sammuttaa ja käynnistää uudelleen.

    Ja tämä kaikki ilman Windowsia!

    Järjestelmät ovat vain aivan liian monimutkaisia nykyään, siksi virheitä on niin paljon. Tämä parin kuukauden takainen blogaukseni käsitteli asiaa – joka selittää osaltaan niin volkkarin kuin Kallenkin hätiä. Onhan tämä sivusto melkoisen monimutkainen paketti verrattuna siihen mitä sama oli vuosituhannen vaihteessa. Myös silloin pyöritin työn puolesta sivustoa johon sai rekisteröityä, kirjoittaa juttuja, yms.

  8. Veikkaan, että syynä on Illuminati tai Bilderberg ryhmän salaliitto.

    vakavasti ottaen, jos selaimessa lukee ”Varmenne ei kelpaa” niin katso kohta ”Lisää poikkeus”, klikkaa se, hyväksy vileä ja tallenna varmenne. Niin pääset eteenpäin.

  9. Norpan antama neuvo on optio – ja miksei nyt blogeihin tuota voisi käyttää, mutta se on silti merkki vakavasta ongelmasta. Tuota poikkeusta ei koskaan pidä tehdä palvelussa jossa on jotain tärkeää – pankki, sähköposti, tjsp.

    Mutta toki on tilanteita, jos koneessa on liian vanhat ohjelmat niin se ei tunne uusia varmenteita.

    Pirkan blogien varmenne uusitaan n. kuukauden välein.

  10. Esimerkiksi Tampereen kaupungilla oli joskus enemmän sääntö kuin poikkeus, ettei sertifikaatti kelpaa ja piti lisätä poikkeus. Mikä riski tuohon poikkeukseen sitten liittyy? Eikö se tarkoita, että sivusto on selaimen mielestä ”epäilyttävä”, mutta jos tuntee sivuston niin onko muuta?

  11. En osaa sanoa mitä Tampere on tehnyt… tai ehkäpä, jättänyt tekemättä, en ole juuri heidän palveluja käyttänyt. Tiedän kyllä että on ollut tällaisia surkeita sertifikaatteja aikanaan siellä täällä. Tänä päivänä, kun sertifikaatit ovat maksuttomia, ei ole mitään syytä paitsi laiskuus ylläpitää rikkinäisiä sertifikaatteja.

    Riskihän on siinä, että jos sertifikaatti ei ole aito, se ei varmenna mitään. Sivusto voi väittää olevansa vaikkapa Nordea Pankki mutta on oikeasti Ivanin moottoripyöräkerho Pietarissa. Sertifikaattiteknologian pointtihan on nimenomaan varmentaa kolmannen osapuolen kautta, että sivusto on mikä väittää olevansa. Varmennuksen tasoja on useita, kuvailen lyhyesti.

    1. Pirkan blogeissa varmistetaan vain tekninen osoite (pirkanblogit.fi = pirkanblogit.fi)
    2. Monilla yrityssivustoilla varmistetaan teknisen osoitteen lisäksi omistavan organisaation tiedot (kolarinkorjaamo.fi = Kolarin Korjaamo oy)
    3. Korkein suojaustaso, joka jo maksaakin satasia vuodessa ja näkyy vihreänä palkkina, varmistaa myös organisaation toiminnan (luotettavafirma.fi = Luotettava Firma oy, jolla on todennettua liiketoimintaa, oikea toimisto, toimitusjohtaja, hallitus ja tilintarkastus tehty)
    3a. Tästä on vielä pankeille oma tasonsa, jossa on sitten lisätarkistuksia.

  12. Juu, eli riski liittyy siihen että sivu ei ole mitä sen pitäisi olla. Aika monesti on tuota poikkeusta tullut käytettyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *