Sähköllä sahataan.

Ajattelin, ettäkö tänne taas voisi avauksen tehdä ilman mamuja, sotia, politiikkaa….jne.

Tulihan hankittua akkukäyttöinen moottorisaha, 35cm laipalla, akku 5ah.

Johtui siitä, että tuo oikea olkapääni (nivelrikko) näin kylmillä ilmoilla kiukuttelee ja Stihlin käynnistäminen vaikeutuu.

Ostin Ryobin ja oikeastaan testien perusteella. Ketjunopeus yli 20 m/s, vaikutti hyvältä ja niinhän se todeksikin osoittautui. 52 lenkkinen ketju, paikalleen laitto ilman työkaluja; niinhän se sanottiin mutta hieman voimistelua aiheutti. Sitten vaan ketjuöljy sisään ja pöllin viereen.

Testeissä  luvattiin 30min sahausaikaa, minä sahasin hieman yli 40 min. Eihän tuosta metsurin työkaluksi ole mutta kahdella akulla pihapiirissä pelittänee.

Lautoja kun katkaisin; erittäin siisti sahausjälki (sopinee timpurillekkin).

Taitaa tuo Stihl jäädä vähemmälle käytölle, ainut harmi vaan, että Stihlissä 50 lenkkinen ja tässä 52 lenkkinen.

Hinnankiroissa tämä Ryobi ei mielestäni ollut; 499,00€ pihaan tuotuna.

14 vastausta artikkeliin “Sähköllä sahataan.”

  1. Minullakin on sähkösaha…niin muistin sehän onkin verkkovirralla toimiva. No, jatkan silti, en ole aikoihin käyttänyt, kun se on kelvoton työkalu. Ostin aikoinaan sen rakennushommiin, mutta ei voi käyttää, kun öljynsyöttö on niin suuri, tahrii joka paikan. Sitä syöttöä ei voi säätää, vaikka alkuun luulin, ehkä sinun sahassasi on se asia hoidettu. Pikakiinnitys on kanssa hiukan niin ja näin.

    1. Ehkä paksumpi öljy voisi vähentää kulutusta. Minulla Partnerin sähkösaha toimi hyvin, vaikka vei öljyä alkuun liikaa. Ehkä meni roska, koska kulutus muuttui kohtuulliseksi.

      Tänä vuonna karsin puuta tikapuiden varassa vaikealla ristiotteella, enkä saanut painettua kytkintä jatkuvasti, vaan käynti oli epätasaista, joka hitsasi liian vähävirtaisen mikrokytkimen kiinni. Maassa käynnistin sahan ketjujarru päällä. En menettänyt toivoani savun hälvettyä, vaan vaihdoin isomman mikrokytkimen. Jonkin ajan kuluttua vahingoittuneet moottorin käämit ottivat lopputilin haisten vastalauseenomaisesti.

      Mutta saha oli kerennyt kuolettamaan alhaisen hankintahintansa jo aiemmin.

  2. Itsellä on aika montakin Ryobin akkulaitetta, moottorisahaa toki ei ole, mutta noin muuten olen kyllä ollut tyytyväinen laitteisiin ja onhan se ihan pirun kätevää kun ei tarvi johtoja vedellä.

  3. Meikällä on Partnerin oikea saha mökillä, ei ole sähkövehkeelle asiaa sinne.

  4. Kokemukset sähkösahoista ovat karua kertomaan ainakin aiemmin.
    Olen kokeillut kahta kaapelisähköistä ja kumpikin oli sahausteholtaan surkea.
    Jostain syystä kummassakin teräketju oli kunnon sahan teräketjua paksumpi eikä niillä jaksanut pitkään jyystää.
    En nykyisistä tiedä, mutta luulisi, että olisivat ainakin teräketjut oppineet tekemään ohuemmaksi.

  5. Miksei sähkölläkin mutta Stihl 201 kevytsahani puree niin mielellään puuta että en ihan tähän hätään ole sähkösahaa suunnitellut. Tässä näitä myrskynkaatamia isoja mäntyjä ja kuusiakin perattavana.

  6. Näin lyhyen käytön jälkeen näyttäisi toimivan hyvin. Teräketju on muuten huomattavasti ohuempi kuin vanhoissa verkkovirtakäyttöisissäni.

  7. Ohuita ovat, nykyisin yleisin käytetty teräpaksuus on 1,3mm. Minä olen jo kauan sahannut sillä, menee kuin sulaan voihin. Pitää tietysti vaihtaa myös laippa, maksavat nipussa noin 30- 40 euroa.

  8. Tässä ko Ryobissa vetolenkkipaksuus on 1,1 mm ja kyllä puree hyvin. Laippa on 35 cm (14″) ja tuota esim Oregonin ketjua saa vähän joka rautakaupasta. Öljynkulutus ei liene suuri, pikalukitukseen luottaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *