EU-liittovaltion malli Venäjältä?

Liittovaltiofanaatikot ovat Euroopan kansallisvaltioille vaaralliset etenkin, jos haluaisivat toteuttaa liittovaltion USA:n mallin mukaan. USA ei koostu kansallisvaltioista eri kielineen ja kulttuureineen kuten EU ja Venäjä, joten arvelisin, että Venäjän malli sopisi  Euroopan Unionille paremmin kuin USA:n malli.

Venäjän aluejako – Wikipedia

USA:n kuvernöörit valitaan vapailla vaaleilla. Venäjällä presidentit valittiin vapailla vaaleilla vuoteen 2004 asti. Mutta koska pelättiin separatismia (?), niin käytäntöä muutettiin. Alkuvaiheessa EU todennäköisesti joutuisi valitsemaan kuvernööriehdokkaat tai nimittämään  osavaltioihin kenraalikuvernöörit, jotta integraatio edistyisi eikä vapaus pääsisi voittamaan.

Otan esimerkiksi Sahan presidentin (wiki):

Sahan presidentti on Venäjän federaatioon kuuluvan Sahan tasavallan valtionpäämies ja korkein virka-asema. Sahan presidentin virkakausi on viisi vuotta.[1] Presidentti johtaa hallitusta ja valitsee pääministerin. Varapresidenttinä toimii pääministeri.[2]

Sahan presidentti valittiin vuosina 1991, 1996 ja 2002 suoralla kansanvaalilla. Jos kukaan ei saanut yli puolia ääniä ensimmäisellä kierroksella, järjestettiin toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Vuonna 2004 Venäjän federaatiossa säädettiin laki, jonka mukaan tasavallan parlamentti valitsee presidentin Venäjän federaation presidentin antaman esityksen perusteella.

Kuvernööri – Wikipedia

EU-komissio saattaisi esittää Suomen kuvernööriksi A. Stubbia ja Jyrki-Boy Kataista, joista eduskunta saisi valita ihan kumman vain haluaisi.

 

12 Replies to “EU-liittovaltion malli Venäjältä?”

 1. Venäjän mallisessa rakenteessa esimerkiksi Ahvenanmaa voitaisiin irroittaa Suomesta ja liittää unioniin samanlaisena autonomisena alueena kuten juutalaisten autonominen alue Venäjällä.

 2. Kieltämättä jos EU:lta kysyttäisiin Suomen asianhoitajaa niin varmasti nimenä olisi joku koko kansan vihaama epärehellinen pyrkyri. Näinhän ne EU-komission korkeatkin virat jaetaan, suomalaisista valitaan kaikkein hirveimmät ihmiset, joita ei kotimaassa haluta nähdäkään.

  Onneksemme liittovaltiokehitys ei nyt ole etenemässä.

  1. EU kansankomissaarit valitaan juuri näistä poliitisesti omassa maassaan jo ryvetttneistä henkilöistä, jokainen tietää millainen heidän agenda on, kasvattaa lähinnä eläketiliään Euroopan parhaiten palkatuissa suojatyöhommissa.

 3. Liittovaltiokehitys jatkuu kaiken aikaa kulisseissa. Menossa on mm. aivopesuvaihe monessa maassa sekä kriisitietoisuuden levittäminen. Kriisejä, joita tarvitaan isoihin muutoksiin on parhaillaankin menossa mm. Ranskassa. Maapallon ympäristön tilasta yritetään myös tehdä kriisi tai jopa hysteria mm. Suomessa.

  1. Kriisi on jo pelkkä pakkanen pihalla, nykyään annetaan ohjeita jopa paskomiseen vessassa, millaisessa kyykyssä suoli tyhjee parhaiten yms todella ”tärkeää” ohjetta. Eurokansalainen vaikuttaa aika vajaalta..

 4. Saksa sai idean keskitysleireistä Venäjältä. Sama on varmaan liittovaltionkin kohdalla.

  1. Kyllä tämä ihmisen kehittyminen eurokansalaiseksi tasapäistää porukkaa, kohta näytetään samanlaisilta kuin luolamiehet, kapea otsa ja tylsä mieli.

 5. Sitä vaan tulin sanomaan, että ilmasto lämpenee, mutta sää kylmenee. Mitenkäs se yhtälö toimii?

 6. Saas nähdä milloin EU:ssa rakennetaan keskitysleirejä niille jotka kritisoi EU:ta.

 7. Tämä ”jatkuu kulisseissa” olisi hieman uskottavampaa jos ainoa todiste siitä ei olisi se että todisteita ei ole koska homma jatkuu kulisseissa…

Kommentoi