Kenraali Mattis kyykytti Trumpia kunnolla. Kenraali vs armeijakarkuri.

Trump haukkui yhtä kaikkien aikojen parhainta Yhdysvaltojen armeijan kenraalia, kenraali Mattisia. Pilkka osui omaan nilkkaan.

”Trump kehuskeli itse nujertaneensa terroristijärjestön ja että Mattis oli yliarvostettu eikä riittävän kova.”

Mattis sanoi :”Puhun teille henkilönä, joka todella on saavuttanut jotain. En ole pelkästään yliarvostettu kenraali, vaan koko maailman yliarvostetuin kenraali. Trumpin mielestä eversti Sanders taitaa olla ainoa henkilö armeijassa, joka ei ole yliarvostettu, Mattis totesi viitaten pikaruokaketju KFC:n perustajaan.”

”Entinen merijalkaväen kenraali Mattis jätti tehtävänsä viime joulukuussa. Hän erosi protestina presidentin päätökselle vetää maan joukot Syyriasta.” (MTV)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/entiselta-puolustusministerilta-rajua-kuittailua-trumpille-taidan-olla-kenraalien-meryl-streep/7594010#gs.b04tf2

Kuvahaun tulos haulle general mattis

Voidaan sanoa että armeijaa käymätän Vietnamin sodan aikana armeijaa pakoileva Trump on niin kaukana tämän Mattisin saavutuksista jotta tulee mieleen eräs leffa: Caligula :

Kuvahaun tulos haulle caligula movie

Siinä tyranni leikki maailman valtiasta ja oikeasti ei ollut muuta kuin ääntä maailmassa.

Kuvahaun tulos haulle trump caligula

Jotenkin tuo kuva kertoo kaiken.

Putin osaa olla hiljaa, se on oikea diktaattori, siitä pitäisi kirjoittaa, mutta mitä kirjoitat kun  äijää ei enää lööpeissä näy, eli Putin voittaa tällä vauhdilla myös informaatio sodan, Trump on kovin moka Yhdysvaltain historiassa, se tullaan vielä näkemään.

Mutta edelleen Suomen pitää olla hyvissä väleissä Yhdysvaltojen kanssa, Trumpilla on momentuminsa ja se siitä…

6 Replies to “Kenraali Mattis kyykytti Trumpia kunnolla. Kenraali vs armeijakarkuri.”

 1. ”Trumpin mielestä eversti Sanders taitaa olla ainoa henkilö armeijassa, joka ei ole yliarvostettu, Mattis totesi viitaten pikaruokaketju KFC:n perustajaan.”

  Siinä Mattis oli väärässä. Harland David Sanders ei ollut ollenkaan armeijan evestejä. Vuonna 1935 suuren suosion johdosta Kentuckyn kuvernööri antoi Harland Sandersille arvonimen ’Kentucky Colonel’, mitä Sanders ryhtyi käyttämään kutsumanimenään, Colonel Sanders.

  Etelävaltioissa oli muutenkin tapana kutsua siviiliyhteisön merkkimiehiä eversteiksi tai kapteeneiksi.

  1. Mattis heitti vitsinä tämän ”eversti Sandersin” kun sitä mainostetaan everstinä KFC ketjun kautta,,,, eli vähän sama kuin mielikuvitus eversti,,,erona tähän presidentti Trumpiin,,, Harland Sanders (eversti Sanders) kävi kumminkin armeijan vuonna 1907, toisin kuin pienikätinen Trump, käden kokohan kertoo myös jostain muusta…

   1. Huom, KFC ketjun perustaja ei ole mikään oikea eversti, se on mainoskikka. Trump ei ole edes alokas…

 2. ”Näin Donald Trump vältti nuorena Vietnamin sodan – viides lykkäys kutsunnoissa herättää kysymyksiä”

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001232180.html

  Ja näin kova tyyppi on kenraali Mattis:

  ”Tulevan prseidentin Donald Trumpin valinta uudeksi puolustusministeriksi on entinen merijalkaväen kenraali James Mattis.Mattis tunnetaan laajasta sotakokemuksestaan Irakissa ja Afganistanissa. Ammattisotilaan valinta puolustusministerin tehtävään edellyttää kongressilta lakimuutosta.”

  (2.12.2016 MTV)

  Siitä, kumman kanssa lähtisit kahville…

Kommentoi